Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tule kysymään pysäköinninvalvonnalta 27.11.

Jaa

Mitä olet aina halunnut kysyä pysäköinnintarkastajilta? Tule tapaamaan pysäköinnintarkastajia 27.11. kello 12–18. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan kolmessa paikassa eli Töölöntorilla, Vuotalossa ja Kalasatamassa Kauppakeskus Redissä.

Pysäköinnintarkastajat työssään. Kuva: Helsingin kaupunki
Pysäköinnintarkastajat työssään. Kuva: Helsingin kaupunki

Tule ja kysy mieltäsi askarruttaneista pysäköintimerkeistä tai -säännöistä ja näytä taitosi tietovisassa.

Pysäköinnintarkastajille voi lähettää kysymyksiä jo ennen tapahtumaa sähköpostilla osoitteeseen: kymp.kysy.pyvalta@hel.fi

Redissä tapahtumapiste sijaitsee 1. kerroksessa Hermannin rantatien sisäänkäynnin luona liukuportaiden vieressä.

Pysäköinninvalvonta on paljon muutakin kuin partiointia kaduilla

Lain mukaan Helsingin pysäköinninvalvonta huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden seuraamusten määräämisestä. Pysäköinninvalvonnan toiminnan tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Näkyvin osa pysäköinninvalvontaa on kaduilla partioivat tarkastajat.

Pysäköintipalveluihin kuuluvat lisäksi ajoneuvojen siirrot, autohotelli ja asukas- ja yrityspysäköinti. Asukas- ja yrityspysäköintitunnukset lunastetaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta, joka myös välittää kaupunkilaisten valvontapyynnöt pysäköinnintarkastajille kentälle. Pysäköintipalvelujen yksikössä työskentelevät tarkastajien lisäksi myös oikaisuvaatimusten käsittelijät ja maksutiimi, joka huolehtii virhemaksujen sekä ajoneuvojen siirroista perittävien korvausten perimisestä. Pysäköinninvalvonnan kehittämistiimi kehittää tapoja hyödyntää uutta tekniikkaa tarkastajien työssä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, pysäköinninvalvonta
Tapahtuman tiedotusvastaava Piia Vainio p. 0406748036, piia.vainio@hel.fi

Kuvat

Pysäköinnintarkastajat työssään. Kuva: Helsingin kaupunki
Pysäköinnintarkastajat työssään. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme