Kuutoskaupunkien avoin data

Tule mukaan tekemään Suomen elävintä dataa Data Alive Oulu Kick-Offiin!

Jaa

Syyskuun 26. päivä käynnistämme Data Alive Oulu -yhteisön toiminnan Torinrannan Pelikampuksella. Tule mukaan edistämään datan hyödyntämistä! Voit olla asiasta kiinnostunut yksityishenkilö, organisaation jäsen tai yrityksen edustaja. Kunhan olet innostunut tekemään datasta elävää! Tervetuloa myös tutustumaan Pelikampuksen tiloihin.

Aika: 26.09.2017 klo 13-16

Paikka: Pelikampus, Aleksanterinkatu 4-6

Ohjelma:

13:00 Tervetuloa / Miksi olemme täällä tänään? Mihin pyrimme?

13:15 Data Alive Oulu 2017 -kyselyn tulokset

13:45 Mystery speakers: Kuinka data muuttaa maailmaa?

14:15 Data Speed Dating

14:30 Data Alive Oulu toimintasuunnitelma 2018

15:00 Mitä seuraavaksi? Mitä tässä on minulle? Miten voin osallistua? Mistä tietoa?

15:30 Yhteenveto ja kiitokset!

Data Alive Oulu:

On avoin yhteisö, jonka tarkoituksena on

* edistää datan hyödyntämistä ja dataan perustuvaa liiketoimintaa Oulun talousalueella.

* järjestää tapaamisia, tilaisuuksia, seminaareja, demothoneja, vierailuja ja esityksiä

* ylläpitää datan hyödyntämisestä kiinnostuneiden yritysten, instituutioiden, organisaatioiden ja yksilöiden välistä vuorovaikutusta ja verkostoa

Ilmoittautuminen tapahtumaanhttp://events.eventzilla.net/e/data-alive-oulu-kickoff-2138928245

Lisätietoa avoimesta datasta: https://www.ouka.fi/avoindata

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja:

GordionPro Oy

Mikko Katajamäki
puh 040 4154253

Vesa Ilola
puh 050 4060 412

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuutoskaupunkien avoin dataKuutoskaupunkien "Avoin data ja rajapinnat" -kärkihankkeessa Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu avaavat tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi. Tavoitteena on tehdä datan avaamisesta luonteva osa kaupunkien toimintaa ja mahdollistaa näin innovatiivisten palveluiden kehittäminen datan päälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuutoskaupunkien avoin data

Uraauurtava avoimen datan hanke herättää huomiota ulkomailla27.11.2017 15:11:02 EET | Tiedote

Kaupunkien hallussa oleva data on verovaroin tuotettu raaka-aine, jota jalostamalla saadaan parempia palveluita ja tehokkaampaa päätöksentekoa. Työtä datan käytettävyyden parantamiseksi on tehty 3,5 vuotta kestäneessä 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, josta on otettu mallia myös ulkomailla. Hankkeen oppeja jaetaan Helsingissä 30.11. järjestettävässä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -tapahtumassa.

Sata tapaa hyödyntää avointa dataa - kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa23.11.2017 12:16:42 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit toteuttavat 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään yhteistyössä kaupungeista parempia ja älykkäämpiä. Nämä kaupungit ovat jo vuosia yhteistyössä avanneet julkisia tietovarantoja kenen tahansa hyödynnettäväksi mahdollistaen muun muassa uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen. Osana tätä työtä on tehty kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme