Helsingin yliopisto

Tule tutustumaan yliopisto-opintoihin Avoimen yliopiston kursseille

Jaa

Helsingin yliopiston tutustumiskurssit ovat kaikille avoin mahdollisuus kurkistaa yliopistoon.

Kuva: Wilma Hurskainen
Kuva: Wilma Hurskainen

Millaista on opiskella ravitsemustiedettä, erityispedagogiikkaa tai vaikkapa eläinlääketiedettä? Tutustumiskurssit ovat 1-2 opintopisteen laajuisia tieteenalaan johdattelevia kursseja, joiden avulla voi kurkistaa Helsingin yliopistoon ja sen eri koulutusohjelmiin. 

Tutustumiskurssit sopivat erityisen hyvin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille, jotka miettivät omaa tulevaisuuden alaansa. Niille ovat kuitenkin tervetulleita myös kaikki muut aiheista kiinnostuneet. Tutustumiskurssit ovatkin erinomainen vaihtoehto myös oman uran uutta suuntaa ja osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia etsivälle työikäiselle.

- Tutustumiskurssit ovat oiva tapa kenellä vain tulla tutustumaan siihen, minkälaista yliopistossa opiskelu on ja miten laaja tarjonta Helsingin yliopiston koulutusohjelmissa on, kertoo Avoimen yliopiston johtaja Jenni Krapu. 


Tutustumiskurssit ovat nyt avoimia ja maksuttomia kaikille

Helsingin yliopistossa on kuluneen lukuvuoden aikana lisätty ja monipuolistettu tutustumiskurssien tarjontaa. Lisäksi tutustumiskurssit ovat kesästä 2021 alkaen maksuttomia kaikille.

– Tutustumiskurssit ovat yksi tapa toteuttaa Helsingin yliopiston strategian keskiössä olevaa ajatusta siitä, että tiede ja oppiminen kuuluvat kaikille. Maksuttomilla tutustumiskursseilla haluamme entisestään madaltaa kynnystä korkeakouluopintoihin tutustumiseen, Jenni Krapu kertoo.

Löydät kaikki tarjolla olevat tutustumiskurssit kootusti Avoimen yliopiston uusilta verkkosivuilta. Opetus toteutetaan verkossa, jolloin opiskella voi joustavasti paikkakunnasta riippumatta.

Lukioyhteistyötä ympäri maan

Kaikille maksuttomien tutustumiskurssien lisäksi Avoimen yliopisto tekee yhteistyötä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Lahden kaupunkien lukioiden, Karkkilan lukion ja Vammalan lukion kanssa. Yhteistyösopimusten myötä koko Avoimen yliopiston opintotarjonta on näiden lukioiden opiskelijoille maksutonta ja kunta tai lukio tarjoaa opinnot lukiolaisille.

Yhteistyön avulla pyritään helpottamaan lukion jälkeisiä opiskeluvalintoja. Lukiolainen pääsee testaamaan, millaista opiskelu yliopistossa on, ja voi parhaimmillaan löytää oman alansa. Lukiolaiset saava suorittamastaan opintojaksosta suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintorekisteriin ja lisäksi opintojakso hyväksytään osaksi lukio-opintoja.

Avoimen yliopiston opinnot eivät suinkaan ole ainut Helsingin yliopiston lukioyhteistyön toteutustapa. Tarjolla on myös esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja yliopiston opiskelijoiden pitämiä esittelytilaisuuksia. Lisätietoja lukioille ja lukiolaisille suunnatusta toiminnasta löytyy Helsingin yliopiston lukioyhteistyön verkkosivuilta.  

Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja:

Jenni Krapu (Helsingin yliopiston Avoin yliopisto, johtaja) jenni.krapu@helsinki.fi, 050 448 9517

Jaakko Kurhila (Helsingin yliopisto, digitalisaatiojohtaja), jaakko.kurhila@helsinki.fi, 050 415 1703

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Wilma Hurskainen
Kuva: Wilma Hurskainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Enemmistö suomalaisista pitää koronavarokeinoja tärkeänä myös molempien rokotteiden jälkeen23.6.2021 10:09:50 EEST | Tiedote

Suomalaiset ovat yhä motivoituneita noudattamaan toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tutkimuskyselyyn vastanneet tiedostivat, että rokotekattavuuden kasvaessa suojaaminen on edelleen tärkeää. Valtaosa (88 %) piti itsensä ja muiden suojaamista vähintään jossain määrin tärkeänä ensimmäisen rokoteannoksen saamisen jälkeen ja 65 % vielä molempien rokoteannosten jälkeen.

Evon tiedekansallispuistohankkeen tiedetyöryhmä: kansalaiset mukaan tieteen tekemiseen ja luonnon havainnointiin18.6.2021 15:44:36 EEST | Tiedote

Tiedetyöryhmän juuri valmistuneessa raportissa esitetään tiedekansallispuiston tutkimustoimintaan ja tutkimuksen havainnollistamiseen ideoita ja sisältöjä, joiden kantava ajatus on kansalaisten vahva osallistaminen. Raportissa korostuu asiantuntijoiden näkemys luonnonsuojelun tärkeydestä tieteen tekemiselle. Lisäksi tiedetyöryhmä ehdottaa säätiön perustamista toiminnan tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme