Raseborgs Sommarteater

Tuleeko Monty Python - tähti Suomeen kesällä 2023?

Jaa

Monty Pythonin perustajajäsen Eric Idle on ilmaissut kiinnostuksensa tulla vierailulle Suomeen, Raaseporiin, katsomaan tuotostaan, SPAMalot-musikaalia. Hän twiittaa: ”Kesäsuunnitelmia? Miksi et matkustaisi Suomeen? Käykää katsomassa lumoava SPAMalot-tuotanto kesäkuun 29. päivästä elokuun 6. päivään Raaseporin kesäteatterissa.”

https://twitter.com/EricIdle/status/1656742780117581824

“Summer plans? Why not visit Finland? See the enchanting production of Spamalot from June 29th to August 6th at the Raseborgs Summer Theatre performed in Swedish although they will sing  Finland, Finland, Finland in English! 
@montypython”

Raaseporin kesäteatteri oli lähettänyt 10.5.2023 Idlelle viestin kustantamon Näytelmäkulman kautta ja jo seuraavana päivänä Idle twiittasi menovinkin Suomesta. Tämä twiitti oli kuitenkin jäänyt teatterilta huomaamatta ja vasta kun Episodi-lehti teki twiitistä jutun 21.5. Raaseporissa alkoi kuhisemaan.

Pari päivää myöhemmin kesäteatterin toimistossa tuli oikein kuumat oltavat, kun Idle lähetti vielä videotervehdyksen, jossa hän vinkkaa odottavansa lippuja…

https://youtu.be/moM_EDFkzzw

Liput on lähdössä Idlelle VIP-kutsun kera ja Raaseporissa toivotaan hartaasti, että legendaarinen koomikko saapuu saattueen kera katsomaan luomaansa SPAMalot-musikaalia (toivottavasti) kauniina kesäiltana.

Jää nähtäväksi tuleeko herra paikalle, mutta on varma, että jo tervehdys on vaikuttanut moneen. Mm. ohjaaja Jermo Grundström, koreografi Ella Snellman, kapellimestari Henrik Wikström, tuottaja Christoffer Weiss, muu tuotantoryhmä sekä 27 harrastajanäyttelijän ensemble ovat tästä ihan (kookos)pähkinöinä.

SPAMalot, joka perustuu klassiseen komediaelokuvaan "Monty Pythonin hullu maailma", on absurdin hauska musikaali, joka kertoo (oman versionsa) Kuningas Arthurin ja hänen pyöreän pöydän ritarien legendasta. Kookospähkinöiden koputtelun saattelemana he kohtaavat mm. lentävän lehmän, vaarallisen jäniksen, piereskeleviä ranskalaisia sekä todella kummallisia ritareita. Seuraamme Arthuria, kun hän ryhtyy uskollisimpien palvelijoidensa kanssa jumalalliseen tehtävään, etsimään pyhää Graalin maljaa.

Musiikkikomediana SPAMalot erottuu odottamattomalla ja toisinaan hullunkurisella huumorillaan, jolla on Pythonille tunnusomainen kyky herättää naurua ja positiivista tunnelmaa. Musikaali ei ota itseään liian vakavasti, mikä antaa yleisölle mahdollisuuden sekä nauraa sydämellisesti että nauttia ainutlaatuisesta teatterikokemuksesta.

SPAMalotin on kirjoittanut Eric Idle. Musiikki ja lyriikat ovat Idlen ja John Du Prezin käsialaa.

(Korjaus Idlen twiittiin. Finland, Finland, Finland esitetään muun esityksen tavoin ruotsiksi, mutta tunnetuin laulu Always look on the bright side of life esitetään sing-along versiona englanniksi, joten Idle voi myös itse laulaa mukana.)

Raaseporin kesäteatteri – hyvä tietää

Raaseporin kesäteatteri järjestää esityksensä säästä riippumatta, vaikka yli 1000 hengen katsomo ei ole katettu. Joskus esityksen aikana on kuivaa ja kuumaa, joskus kylmää ja sateista. Yleisöä suositellaan pukeutumaan sopivasti kaikkiin sääolosuhteisiin ja nauttimaan virvokkeista alueella ja sen ulkopuolella. Monet saapuvat alueelle hyvissä ajoin, tekevät kierroksen linnassa ja järjestävät piknikin nurmikolla tai katsomossa. Liput esitykseen voi hankkia etukäteen mm. www.netticket.fi/spamalot sähköpostitse info@raseborg.org puhelimitse 019 - 24 150 35 tai teatterin omasta lipunmyynnistä alueella esityspäivinä. Lipun hinta aikuiselle 28 €. Ikä-/ryhmäalennuksia on myös saatavilla.

Kesäteatteri sijaitsee keskiaikaisen Raaseporin linnan kupeessa, noin 10 kilometrin päässä Karjaan keskustasta. Alueella on kahvila, jossa on kahvi-, limu-, makkara- ja karkkimyyntiä väliajalla. Katsomo on esteetön, ja osassa katsomoa on induktiosilmukka kuulolaitteita varten.

SPAMalot esitetään yhteensä 20 kertaa, 29.6-6.8.2023 välisenä aikana, arkisin klo 19.00 ja viikonloppuisin klo 16.00. Perjantaina 28. heinäkuuta yleisöä hemmotellaan ainutlaatuisella yöesityksellä, joka alkaa klo 21.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Christoffer Weiss
producent@raseborg.org
0400 227 173

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Raaseporin Kesäteatteri on Suomen suurimpia ulkoilmateattereita, jossa on katsomotilaa noin 1100 hengelle. Raaseporin Kesäteatterin kiistattomimpia tavaramerkkejä ovat esitysten musiikin korkea taso sekä amatöörinäyttelijöiden esiintymisen ilo yhdistettynä ammattimaiseen teatterin tuottamiseen. Teatteri sijaitsee Raaseporin keskiaikaisen linnanraunion kupeessa noin 10 kilometriä Karjaan keskustasta.

Raseborgs Sommarteater
Västnyländska Ungdomsringen r.f
Dalgatan 4, 10300 Karis
0400 227 173
www.raseborg.org

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raseborgs Sommarteater