Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tulevaisuuden Itä-Helsinkiä suunnitellaan ja rakennetaan nyt – verkkotilaisuus 16., 17. ja 19. marraskuuta

Jaa

Itä-Helsinkiin on suunnitteilla ja rakenteilla paljon. Ajankohtaiset hankkeet ovat kattavasti esittelyssä klo 17.00 alkavissa Uutta Itä-Helsinkiä –illoissa. Suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni Itä-Helsingin asukas tulisi mukaan verkkoon keskustelemaan alueen kehittämisestä.

Uutta Itä-Helsinkiä -tilaisuudessa on kolme iltaa.  

• Maanantaina 16.11. Herttoniemi, Vartiokylä, Myllypuro, Mellunkylä, Kontula, Vesala, Kulosaari 

• Tiistaina 17.11. Vuosaari ja Vartiokylänlahti 

• Torstaina 19.11. Laajasalo, Kruunuvuorenranta ja merellinen Itä-Helsinki 

Maanantaina 16. marraskuuta esitellään muun muassa Itä-Helsingin keskusta -kilpailun tulokset ja kerrotaan, miten työ jatkuu. Kansainvälisessä ideakilpailussa saatiin innostavia ja toteuttamiskelpoisia ideoita Itäkeskuksen ympäristöön. Näyttää siltä, että osaa alueesta voidaan nopeastikin ryhtyä suunnittelemaan tarkemmalla tasolla.  

Mellunkylässä tapahtuu paljon. Kontulan ostari uudistuu vaiheittain kilpailun pohjalta. Mellunmäen keskustaan suunnitellaan Vantaan ratikan päätepistettä.Ajankohtaista juuri nyt ovat lisäksi täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteet Kontulaan ja Mellunmäkeen sekä Aarteenetsijäntien ja Kontulan pelastusaseman asemakaavat. 

Tiistaina 17. marraskuuta katse kääntyy Vuosaareen ja Vartiokylänlahden alueelle. Vuosaaressa on useita suunnitelmia, joihin toivotaan juuri nyt kaupunkilaisten palautetta. Näitä ovat Hallkullanniemi ja Nuottasaari Uutelassa, Nordsjön kartanon ympäristö sekä Satamakaaren teknisen huollon alue. 

Torstaina 19. marraskuuta vuorossa ovat Laajasalo ja Kruunuvuorenranta ja merellisen Itä-Helsingin kehittäminen, kuten rantareitin opastus. Laajasalossa illan painopiste siirtyy suunnittelusta rakentamiseen, kun illassa kerrotaan Kruunusillat raitiotien ja Laajasalontien rakentamisesta ja aikataulutusta. Lisäksi esitellään ensi vuonna alkava Yliskylänlahden asemakaava. 

Verkkotilaisuuteen voi osallistua kotisohvalta 

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.  

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät pitävät tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Tilaisuudessa puhutaan suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä chattiin myös englanniksi. Iltojen tallenteet tuotetaan verkkosivulle suomeksi tekstitettyinä kahden viikon kuluessa tilaisuudesta. Tällaista tilaisuustallenteen saavutettavuutta lisäävää tekstitystä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa kaupunkiympäristön toimialalla. 

Jokaisen illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkit löytyvät Helsingin kaupungin verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet  kohdasta 16.–19.11. Uutta Itä-Helsinkiä -tilaisuus. 

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 12.11. saakka osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/uih2020. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala:

Anri Linden (ajankohtaiset hankkeet)
Yksikön päällikkö
Maankäyttö ja kaupunkirakenne
Asemakaavoitus, Itäinen alueyksikkö
09 310 37352
anri.linden@hel.fi

Tiina Antila-Lehtonen (tilaisuuden järjestelyt)
Vuorovaikutussuunnittelija
Viestintäpalvelut
09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme