Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunnan käsittelyssä ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin arvon perusteet ja tarpeenmukaisten sote-keskusten valmistelu 

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta kokoontui 23.3. käsittelemään hyvinvointialueen ajankohtaisia asioita ja päättämään ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin arvon perusteista.
Tulevaisuuslautakunta päätti muun muassa ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin perusteista.
Tulevaisuuslautakunta päätti muun muassa ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin perusteista.

Kokouksen info-osuudessa lautakunta perehtyi valmistelussa olevaan ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen sääntökirjaan sekä tarpeenmukaisten sote-keskusten suunnitteluun.  

”Tarpeenmukaisten sote-keskusten kehittämisestä on tullut meille paljon kysymyksiä eri puolilta Pohjois-Pohjanmaalta ja asia selvästi mietityttää asukkaita ja kuntia. Aluevaltuusto on linjannut, että jokaisessa kunnassa on sote-keskus ja kehittämistyötä tehdään tästä lähtökohdasta. Alueen asukkailla, kunnilla ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus kommentoida suunnitelmaluonnosta. Tavoitteena on, että luonnos lähtee lausuntokierrokselle huhtikuun aikana”, kertoo Pohteen järjestämisjohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto. 

Lautakunnalle esiteltiin myös potilas- ja sosiaaliasiamiehen selvitys vuoden 2022 toiminnasta. Vaikka hyvinvointialueen toiminta on käynnistynyt vuoden 2023 alusta, selvitys on Pohteen käsiteltävänä, sillä se koskee hyvinvointialueelle kunnista ja kuntayhtymistä siirtynyttä toimintaa. Selvitys toi esille haasteita esimerkiksi hoitoon ja palveluiden piiriin pääsemisessä.  

”Kävimme lautakunnassa taas hyvää keskustelua haasteista, joita pyrimme hyvinvointialueuudistuksella ratkomaan. Selvitys on erittäin hyvä ja esimerkiksi omavalvontasuunnitelman avulla pystymme myös seuraamaan selvityksessäkin esille tulleiden epäkohtien ratkaisemista”, sanoo Kirsti Ylitalo-Katajisto. 

Tulevaisuuslautakunta lähetti selvityksen edelleen aluehallitukselle tiedoksi ja suosittelee, että hyvinvointialue ottaa huomioon selvityksen havainnot asiakkaiden aseman parantamiseksi ja palvelujen kehittämiseksi Pohteen toiminta- ja organisaatiomallin mukaisesti. Potilas- ja sosiaaliasiamiehen raportti löytyy täältä: https://tweb.ppshp.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=3&docid=618242&version=1  

Tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan päätöksen hyvinvointialueen historian ensimmäisistä sosiaalihuoltolain mukaisista ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin arvon perusteista. Pohteen alueella luvanmukaisia ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelipaikkoja on vuonna 2021 ollut noin 2000 paikkaa. Palvelusetelin arvo on määräytynyt eri kunnissa ja kuntayhtymissä eri tavoin.  

Lautakunta hyväksyi palvelusetelien määräytymisen perusteet esityksen mukaisesti. Palvelusetelien arvot tulevat voimaan uusien asiakkaiden osalta 1.4.2023 alkaen. Palvelun piiriin kuuluvien asiakkaiden osalta arvot yhdenmukaistetaan vuoden 2023 aikana.Maksut korjataan takautuvasti palveluiden piiriin kuuluville asiakkaille ja palveluita tuottaville yrittäjille. Yhdenmukaistamisesta ei kuitenkaan synny asiakkaalle takautuvasti lisälaskuja. Tarkemmat tiedot palvelusetelin arvon määräytymisestä löydät täältä: https://tweb.ppshp.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=3&docid=618091. Tiedot päivittyvät myös hyvinvointialueen verkkosivuille. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tulevaisuuslautakunta päätti muun muassa ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin perusteista.
Tulevaisuuslautakunta päätti muun muassa ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin perusteista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella Tyrnävän alueen asiakkaiden kuljetuspalvelun tuottaja vaihtuu1.6.2023 09:51:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan Pohteen alueella Tyrnävän alueen kuljetuspalvelun palvelutuottaja vaihtuu 4.6.2023. Matkat tilataan jatkossa suoraan Tyrnävän sopimusautoilta. Matkan tilaus on tehtävä kello 16.00 mennessä edeltävänä päivänä matkan saatavuuden varmistamiseksi. Tilatun matkan muutoksesta tai peruuntumisesta tulee ilmoittaa vähintään tuntia aikaisemmin ennen tilattua lähtöaikaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme