Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tulevan syksyn ekaluokkalaiset ilmoittautuvat kouluun tammikuussa

Jaa

Vuonna 2015 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa elokuussa 2022. Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tai käymällä koululla. Ensi syksyn ekaluokkalaisille on lähetetty lokakuun lopussa Tervetuloa kouluun -opas, jossa on kattavasti tietoa koulun aloittamisesta. Koulun aloittamiseen liittyvää tietoa löytyy myös osoitteesta edu.hel.fi/tervetuloakouluun.

Tieto lähikoulusta oppivelvollisuusilmoituksessa ja osoitteessa asti.hel.fi

Lapsen lähikoulu kerrotaan oppivelvollisuusilmoituksessa sekä osoitteessa asti.hel.fi 5.–30.1.2022 sisäänkirjautumisen jälkeen. Oppivelvollisuusilmoitus lähetetään Suomi.fi -palvelun kautta 5.1. alkaen. Jos huoltaja on ottanut lapselleen käyttöön suomi.fi-palvelun sähköiset viestit, tulee oppivelvollisuusilmoitus sähköisesti. Muille oppivelvollisuusilmoitus postitetaan lapsen kotiosoitteeseen tammikuun puoliväliin mennessä.

Kouluun ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti

Huoltaja voi ilmoittaa lapsensa lähikouluun 5.–30.1.2022 osoitteessa asti.hel.fi. Palvelu on käytössä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi on suositeltavaa, että ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti sähköisesti, jolloin ei ole tarpeen käydä koululla. Huoltaja voi kuitenkin ilmoittaa lapsensa kouluun myös käymällä koululla keskiviikkona 26.1.2022 klo 8.00–10.00. Jos koululla on useampi toimipiste, kouluun ilmoittaudutaan pääkoululla. Ilmoittautumistilaisuudessa huomioidaan voimassa olevat koronaan liittyvät hygienia-, turvallisuus- ja maskiohjeet. Koulullakin ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti osoitteessa asti.hel.fi.

Tietyissä tapauksissa ilmoittautua voi vain koululla: jos esimerkiksi lapsi on aloittamassa koulun vuotta myöhemmin tai jos lapselle on myönnetty pidennetty oppivelvollisuus. Mikäli lapsi pyrkii muuhun kuin omaan lähikouluunsa, kouluun ilmoittaudutaan siinä koulussa, johon lapsi pyrkii.

Syksyllä koulunkäynnin aloittaa Helsingissä noin 6500 lasta

Lukuvuoden 2022–2023 ensimmäinen koulupäivä on suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä peruskouluissa torstai 11.8.2022.

Lisätietoja neuvonnasta

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnasta saa apua kaikissa kouluun ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa puh. 09 310 44986 avoinna arkisin klo 10.00–12.00 ja 13.00–15.00. Sähköisen ilmoittautumisen osalta neuvontaa saa puh. 09 310 88800 arkisin klo 8.00–18.00.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Resultaten från den gemensamma ansökan publiceras – stadens gymnasier och Stadin AO populära16.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

I vårens gemensamma ansökan fick 3 185 studerande en studieplats på något av Helsingfors stads 14 gymnasier och 2 217 studerande en studieplats på det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO). Namnen på de nya studerande som har antagits till stadens gymnasier och Stadin AO i den gemensamma ansökan publiceras idag den 16 juni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme