Tulikivi Oyj

Tulisijojen kysyntä kiihtyy – Tulikivi aloittaa uunimestareiden koulutuksen

Jaa

Kallistunut energia ja huoli huoltovarmuudesta kiihdyttävät tulisijojen kauppaa. Maailman suurin varaavien tulisijojen valmistaja Tulikivi käynnistää uunimestareiden koulutusohjelman, jolla turvataan tulisijojen asentajien saatavuutta.

Selkeälinjainen takka vaatii mittatarkan asennuksen. Kuva: Tulikivi
Selkeälinjainen takka vaatii mittatarkan asennuksen. Kuva: Tulikivi

Sähkön ja kaasun kiristynyt kansainvälinen markkinatilanne lisää tulisijojen kauppaa. Juukalaisen Tulikiven valmistamien tulisijojen kysyntä kiihtyi alkuvuoden aikana erityisesti Keski-Euroopassa, missä kallistunut sähkö ja huoli maakaasun saatavuudesta näkyvät kuluttajien arjessa.

—Eurooppalaiset kuluttajat ovat ryhtyneet valmistautumaan tulevaan talveen hyvissä ajoin. Kysyntä markkinoilla, erityisesti Saksassa, on ollut poikkeuksellisen kovaa, sanoo Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.

—Epävarmuus energian saatavuudessa ja hinnoittelussa selvästi ruokkii varaavien takkojen kysyntää Keski-Euroopassa. Toimiva tulisijakanta tuo huoltovarmuutta sekä kuluttajille mahdollisuuden omilla toimillaan vaikuttaa korkeisiin lämmityskustannuksiin.

Saksassa kauppaa kiihdyttää myös päästöjen vähentämiseen tähtäävä viranomaisohjaus, jonka mukaan vanhat tulisijat tulee poistaa käytöstä tai uusia. Jo useita vuosia voimassa olleen ohjeistuksen seuraava määräaika on 31.12.2024, johon mennessä on uusittava ennen vuotta 2010 rakennetut tulisijat.

Puuta pörssisähkön hintapiikkeihin   

Tulisija- ja savupiippuyhdistys ry:n mukaan Suomessa noin puolessa miljoonassa omakotitalossa tulisijaa käytetään lähes päivittäin marras–maaliskuun aikana täydentävänä lämmitysmuotona.

Jos omakotitaloissa ei käytettäisi tulisijoja, sähkönkäyttö lisääntyisi talvikuukausien aikana yhdeksän prosenttia. Säästyneen sähkön määrää yhdistys vertaa yhden ydinreaktorin tuotantoon.

Ajoittamalla tulisijan käyttöä voi tylsyttää pörssisähkön hintapiikkejä, Vauhkonen sanoo.

—Korkeiden hintojen aikaan oma halkopino on entistäkin arvokkaampi. Kun tulisijoja on paljon, niiden kerrannaisvaikutus koko maassa on erittäin suuri, Vauhkonen sanoo.

Uusia uunimestareita koulutetaan

Tulisijojen kasvanut kysyntä näkyy Tulikivellä uusina rekrytointeina ennen kaikkea tulisijojen asennuksessa. Uudisrakentamiskohteiden lisäksi vanhojen tulisijojen vaihtaminen uusiksi lisää työvoiman tarvetta.    

Yhtiö on tämän vuoden aikana laajentanut tulisijoja asentavien ja huoltavien uunimestareiden verkostoa seitsemällä uudella yrittäjällä.

Toukokuussa yhtiö käynnisti uuden uunimestareiden koulutusohjelman yhdessä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian kanssa.

—Koska valmista uunimestareiden koulutusohjelmaa tulisijojen ja hormien asennukseen ei ollut, sellainen tehtiin nyt. Meillä on palveluksessa jopa 30-40 vuotta uuneja asentaneita uunimestareita. Moni heistä jää lähivuosina eläkkeelle. Uuden koulutuksen on määrä varmistaa, että heidän työlleen löytyy jatkajia, Vauhkonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki VauhkonenToimitusjohtajaTulikivi Oyj

Puh:040-5245593

Kuvat

Selkeälinjainen takka vaatii mittatarkan asennuksen. Kuva: Tulikivi
Selkeälinjainen takka vaatii mittatarkan asennuksen. Kuva: Tulikivi
Lataa
Polttotekniikka on kiinteä osa takan tulipesän rakennetta. Kuva: Tulikivi
Polttotekniikka on kiinteä osa takan tulipesän rakennetta. Kuva: Tulikivi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tulikivi Oyj
Kuhnustantie 22
83900 Juuka

0403 063 100https://www.tulikivi.fi

Pörssinoteerattu perheyritys Tulikivi Oyj ja sen tytäryhtiöt muodostavat Tulikiven, joka on maailman suurin lämpöä varaavien tulisijojen valmistaja. Tulikivellä on kolme tuoteryhmää: Tulisijat, Sauna ja Sisustus. Tulikivi ja sen asiakkaat arvostavat hyvinvointia, sisustamista ja bioenergian hyötyjä. Tulikiven liikevaihto on noin 30 Me, josta viennin osuus on puolet. Tulikivellä työskentelee noin 200 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulikivi Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme