KIASMA

Tulossa: Choi Jeong Hwa ja Kiasman kokoelmanäyttely - Tervetuloa lehdistötilaisuuteen Kiasmaan ke 20.4. klo 11.

Jaa

Tervetuloa keskiviikkona 20.4. klo 11 Kiasmaan tutustumaan etukäteen kahteen uuteen näyttelyyn, jotka avautuvat yleisölle perjantaina 22. huhtikuuta. Choi Jeong Hwan näyttely Happy Together esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa yhden Etelä-Korean tunnetuimmista nykytaiteilijoista. Tilaisuudessa on mahdollista haastatella Choita sekä monia Kiasman kokoelmanäyttelyn taiteilijoita. (Ilmoittauduthan 18.4. mennessä osoitteeseen paivi.oja@kiasma.fi)

Choi Jeong Hwa (s. 1961) loihtii arkipäiväisistä kulutustavaroista, kuten värikkäistä muoviastioista ja halvoista lelupalikoista kokemuksellisia tiloja, jotka sulkevat katsojan sisäänsä. Näyttelyssä nähdään yli kaksikymmentä teosta, joista osa on tuotettu Kiasmassa yhdessä eri yleisöryhmien kanssa. Kokonaisuus, joka sisältää myös kaupungilla nähtävää taidetta toteutetaan yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa.

Samaan aikaan avataan Kiasman kokoelmanäyttely, jossa taide voi koskettaa monin tavoin - mutta vain, jos suostumme altistumaan sille. Teokset haastavat katsojan tulemaan lähemmäs ja kokemaan ne muutenkin kuin näkemällä. Taide tunkeutuu sisään paitsi silmistä, myös korvista, sormenpäistä, nenästäkin - sanalla sanoen, se tulee iholle. Näyttelyn teokset kääntävät huomion taiteen synnyttämään moniaistiseen elämykseen. Jokaisella katsojalla on yksilöllinen tapa tulkita tuntemuksiaan esimerkiksi haluksi, iloksi, suruksi tai peloksi. Ja kun tunteita ei voi ilmaista sanoin, voi niistä kertoa vaikka hymiöin, kuten näyttelyn nimessä. Kokoelmanäyttelyssä on mukana 27 taiteilijaa ja 53 teosta.

22.4.-18.9.2016
Choi Jeong Hwa
Happy Together
2. krs

 

22.4.2016-29.1.2017

Kiasman kokoelmanäyttely
3. krs

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki

www.kiasma.fi

Kuvat

Happy happy, © CHOI JEONG HWA
Happy happy, © CHOI JEONG HWA
Lataa
Christian Skeel & Morten Skriver: Babylon, 1996. KUVA Kansallisgalleria Virpi Stjerna
Christian Skeel & Morten Skriver: Babylon, 1996. KUVA Kansallisgalleria Virpi Stjerna
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme