Skills Finland ry

Tulostiedote: Taitaja-kilpailun SM-mitalistit ovat selvillä

Jaa

Ammattitaidon nuorten SM-kilpailu Taitaja päättyy tänään. Kolmipäiväisen kilpailun voittajat ovat selvillä. Palkintojenjako on katsottavissa verkkolähetyksenä kello 19 alkaen.

Noora Salo on Taitajien Taitaja 2021. Kuva Laura Mäki (OSAO) / Skills Finland.
Noora Salo on Taitajien Taitaja 2021. Kuva Laura Mäki (OSAO) / Skills Finland.

Taitaja2021 Oulu -kilpailu järjestettiin hajautettuna 12 paikkakunnalle. Eri kilpailulajeissa tehtiin kolmen päivää kestävät kilpailusuoritukset, jotka on nyt arvioitu ja lajien mitalistit ovat selvillä. Koronatilanteen vuoksi kilpailutapahtumaan ei voitu ottaa yleisöä paikan päälle, vaan kilpailua saattoi seurata verkkolähetyksinä. Tallenteet lähetyksistä ovat katsottavissa 3.6. saakka osoitteessa taitaja2021.fi. Samasta osoitteesta voi seurata palkintojenjakoa tänään kello 19 alkaen. Päättäjäiset näkyvät lähetyksenä myös Iltalehden etusivulla.

−Taitaja järjestettiin tänä vuonna hieman poikkeavalla tavalla, mutta olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Lajit saatiin järjestettyä laadukkaasti ja tasapuolisesti oppilaitosympäristössä. Yleisökin löysi hyvin paikalle verkkolähetyksiin, kertoo Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, joka vastaa Skills Finlandissa Taitajan pitkäjänteisestä kehittämisestä.

−Ensi vuonna Porin Taitaja2022-tapahtumassa koronapandemia on toivottavasti ohi ja järjestämme taas suurtapahtuman yleisölle. Tavoitteena on kuitenkin jatkossakin mahdollistaa kisatapahtuman seuraaminen osittain myös verkon välityksellä. Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna, jossa pääsee tutustumaan kymmeniin ammatteihin. Haluamme jatkossakin tarjota tämän mahdollisuuden yläkoululaisille ympäri Suomen, Hörkkö suunnittelee.

Tulokset

Taitaja SM-lajien mitalistit ja Taitaja9-kilpailun tulokset ovat liitteenä tiedotteen lopussa. Kuvia kilpailijoista löytyy Skills Finlandin kuvapankista.

Kaikkien kultamitalistien joukosta valittiin ammattitaitokilpailujen ja ammatillisen koulutuksen lähettilääksi, Taitajien Taitajaksi, visuaalinen myyntityö -lajissa kilpaillut Noora Salo Perho Liiketalousopistosta. Taitajien Taitaja saa vuodeksi käyttöönsä hybridiauton.

Yläkoululaisten oma taitokilpailu Taitaja9 järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti mobiilipelinä. Yläkoululaiset pelasivat omissa kouluissaan kolmen hengen joukkueina. Kilpailun voiton vei Kajaanin lyseon joukkue.

SM-mitalien lisäksi Taitaja-kilpailun yhteydessä annetaan myös seuraavat erityispalkinnot: Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai puhdistuspalvelulaji, yrittäjyysopetuksen kilpailun voittajana palkittiin Riverian Peruuttamaton asenne -projekti ja Turvalliset työtavat -palkinnon sai lähihoitajalajissa kilpaillut Janna Ahonen Kouvolan seudun ammattiopistosta.

Tietoa tapahtumasta

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestetään 18.–20.5.2021. Taitajassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden suomenmestaruuksista 43 lajissa, joista kolme on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnattuna TaitajaPUS-lajeja. Lisäksi mukana on viisi ammattinäytöstä.

SM-kilpailuun pyrkii vuosittain noin 1500 opiskelijaa. Finaaliin karsitaan semifinaaleiden kautta noin 350 parasta. Tapahtumaan kuuluu myös yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna mobiilipelinä. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 8000 yläkoululaista.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman teemat ovat yhdessä tekeminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, jatkuva oppiminen ja vastuullisuus.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taitaja2021 Oulu, viestintäpällikkö Marsa Jurvakainen, 050 336 6704, marsa.jurvakainen@osao.fi

Taitaja2021 Oulu, kilpailujohtaja Sauli Jaara, 0400 330 587, sauli.jaara@osao.fi

Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, 050 523 9696, petri.horkko@skillsfinland.fi

Kuvat

Noora Salo on Taitajien Taitaja 2021. Kuva Laura Mäki (OSAO) / Skills Finland.
Noora Salo on Taitajien Taitaja 2021. Kuva Laura Mäki (OSAO) / Skills Finland.
Lataa
Taitaja9-kilpailun voitti Kajaanin lyson joukkue (Laura Okkonen, Anniina Kemppainen ja Anna Poranen).
Taitaja9-kilpailun voitti Kajaanin lyson joukkue (Laura Okkonen, Anniina Kemppainen ja Anna Poranen).
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista. 

Järjestämme vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitajan. Lähetämme vuosittain Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Julkaisemme Ammattiosaaja-lehteä ja -verkkopalvelua, jotka kertovat ammatillisen koulutuksen vaihtoehdoista yläkoululaisille.

Toimintamme perustana ovat arvomme – avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti.

Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Med särskilt stöd har alla möjlighet att uppnå toppkunnande20.5.2021 08:05:53 EEST | Tiedote

Att få särskilt stöd i samband med studierna hindrar inte utvecklingen mot toppkunnande. Alla kan avancera enligt sin egen individuella väg. Ville Köngäs, programledare för Mästare2021-evenemangets öppnings- och avslutningsceremoni, har inte låtit det faktum att han är synskadad hindra honom från att nå sina drömmar. I MästarePLUS-grenarna får studerande i behov av särskilt stöd hjälp med att hitta sina egna starka sidor.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme