Sanoma Pro OySanoma Pro Oy

Tunnetaidot tutuksi pelaamalla

Jaa

Tiesitkö, että tunnetaitoja voi harjoitella ja oppia, aivan kuten muitakin taitoja? Oppi&ilon syksyn uutuuspelissä Seikkailujen saari lapsia rohkaistaan ja ohjataan tunnistamaan sekä ilmaisemaan tunteita pelin tiimellyksessä.

Tunnetaidoilla tarkoitetaan omien tunteiden tunnistamista, käsittelyä, vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa sekä tunteiden ilmaisua hyväksyttävällä tavalla. Myös uudessa opetussuunnitelmassa (OPS2016) tunnetaitojen opettaminen tulee vahvemmin mukaan sekä esi- että perusopetukseen. Tunnetaidot kuuluvat tärkeisiin arjen taitoihin, joiden hallitseminen edistää lapsen hyvinvointia.

Seikkailujen saari -pelissä eläinten poikaset ovat eksyksissä Summanmutikan saarella. Pelaajien tehtävänä on etsiä poikaset ja auttaa ne takaisin kotipesään. Pelissä seikkaillaan saarella, iloitaan löytämisen riemusta, työstetään muistia ja opitaan tunnetaitoja tehtäväkortteja tekemällä.

Pelin tunnetaito-tehtäväkorteissa pohditaan mm. miltä erilaiset tunteet näyttävät, miltä ne tuntuvat ja millaisia tunteita erilaiset asiat herättävät. Tehtävissä käsitellään myös myötäelämistä, ystävyyttä ja toisten tunteiden huomiointia. Mukana on myös ripaus huumoria ja hassuttelua: tavoitteena on sekä innostaa että vapauttaa lapsia tunteiden pohdintaan ja tunteista keskusteluun.  

Tunnetehtävien suunnittelussa on ollut mukana koulupsykologi Juulia Lahdensuo. Hän on huomannut työssään, kuinka suuri merkitys tunnetaitojen osaamisella on.

- Osalla lapsista tunnetaidot ovat pienestä pitäen paremmin hallussa, kun taas toiset tarvitsevat enemmän harjoittelua. Hyvä uutinen on, että tunnetaitoja voi oppia, aivan kuten muitakin taitoja. Aikuinen voi tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä arjessa mm. nimeämällä sekä omia että lapsen tunteita, Lahdensuo kertoo.

Tavoitteena on kannustaa aikuisia keskustelemaan lasten kanssa tunteista myös arkielämässä ja tukea näin lasten tunnetaitojen kehittymistä.

- Yhdessä pelaamalla lapsella on myös mahdollisuus oppia toisilta lapsilta ja pohtia asioita omassa vertaisryhmässä, joka on mielekäs tapa oppia, Lahdensuo toteaa.

Peli ilmestyy myyntiin lokakuussa 2016, se on suunnattu 5-8 -vuotiaille

Yhteyshenkilöt

Psykologi Juulia Lahdensuo,
p. 050-358 4435, juulia.kallio@gmail.com

Maarit Vaarnas, Brand manager/Tuottaja,
Sanoma Pro Oy, p. 0400-173 341,
maarit.vaarnas@sanomapro.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sanoma Pro Oy
Sanoma Pro Oy
PL 104
00089 SANOMAT

http://www.sanomapro.fi

Oppi&ilon puuhakortit, pelit, puuhakirjat ja muut lasten suosikit ovat innostavia, kehittäviä ja niistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Iloisen oppimisen ammattilaiset ovat luoneet Oppi&ilo-sarjan, jotta lapset saisivat loistaa!

Tuotesarjaa myyvät kirjakaupat, tavaratalot, marketit kautta maan sekä Oppi&ilo-verkkokauppa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sanoma Pro Oy

Psykologi Leea Mattila: Kyky hoivata ja rakastaa riittää hyvään vanhemmuuteen24.4.2020 11:39:45 EESTTiedote

Oppi&ilo kysyi tunnetulta lastenpsykologi Leea Mattilalta mikä vauva-arjen vuorovaikutuksessa on tärkeintä. Vauva-arkea ei tarvitse suorittaa – ihan tavallinen arki riittää. Uuden äitiyspakkauksen Oppi&ilo-kirja Tuuti lullan lasta muistuttaa myös vanhempia tavallisen arjen ja läsnäolon riittävyydestä ja antaa helppoja arjessa toteutettavia vinkkejä vuorovaikutukseen vauvan kanssa.

Tervetuloa tutustumaan Sanoma Pron uuteen aapiseen, Ystävien aapiseen! Tilaisuudet Oulussa ja Turussa 18.11.13.11.2019 15:07:33 EETKutsu

Ystävien aapinen on uusi alkuopetuksen äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, jossa yhdistyvät vankka pedagoginen osaaminen ja mukaansatempaava tarina, jonka on kirjoittanut palkittu kirjailija Anneli Kanto. Animaatiotyylisen kuvituksen on tehnyt animaatiostudio Brink Helsinki. Jyri Sariolan Ystävien aapiselle säveltämät kappaleet innostavat lukemisen opetteluun.

Tervetuloa tutustumaan Sanoma Pron uuteen aapiseen, Ystävien aapiseen! Tilaisuudet Oulussa ja Turussa 18.11.7.11.2019 16:39:12 EETKutsu

Ystävien aapinen on uusi alkuopetuksen äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, jossa yhdistyvät vankka pedagoginen osaaminen ja mukaansatempaava tarina, jonka on kirjoittanut palkittu kirjailija Anneli Kanto. Animaatiotyylisen kuvituksen on tehnyt animaatiostudio Brink Helsinki. Jyri Sariolan Ystävien aapiselle säveltämät kappaleet innostavat lukemisen opetteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme