Avain

Tuntematon Kimi Räikkönen -selkokirjasta ennakkopainos yläkouluille

Jaa

Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen -selkokirjasta otetaan lähes 1800 kappaleen ennakkopainos yläkoululaisten luettavaksi. Kirja on osa Lukuklaanin kouluille toimitettavaa kirjapakettia, jonka avulla halutaan herättää lukuinto nuorissa lukijoissa.

Kansi_Kari Hotakainen_Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja
Kansi_Kari Hotakainen_Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja

Lukuklaani-hanke on tilannut lähes 1800 kappaletta Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen -selkokirjaa. Kirjasta otetaan hanketta varten ennakkopainos, joka toimitetaan kaikkiin Suomen yläkouluihin touko-kesäkuun aikana. Kauppoihin Hanna Männikkölahden selkomukauttama teos ilmestyy 1.8.2019.

Tuntematon Kimi Räikkönen -selkokirja on yksi Lukuklaanin valitsemista teoksista, joilla halutaan tukea nuorten lukemisharrastusta. Yleiskieltä selkeämmälle suomen kielelle mukautettu selkokirja voi toimia myös matalan kynnyksen kirjana, jonka avulla nuori lukija löytää lukuharrastuksen helpommin. Hankkeen käytännön toteutuksesta vastaa Lastenkirjainstituutti.

“Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen on mukana Lukuklaanin kirjapaketissa ja tämä uusi selkoversio kirjasta mahdollistaa sen, että kaikentasoiset lukijat pääsevät tutustumaan tarinaan. Uskomme, että teos voi toimia myös sellaisten nuorten lukuinnon herättäjänä, jotka eivät välttämättä muuten tarttuisi kirjaan”, kertoo Lukuklaani-hankkeen koordinaattori Lotta Luukila kirjan valintaperusteista.

Lukuklaani-hankkeen takana on yhä kasvava huoli nuorten ja erityisesti poikien lukutaidon rapistumisesta sekä koulujen mahdollisuuksista tarjota mielekästä ja innostavaa lukemista.

”Lukuklaanin tavoitteena on tukea nuorten lukemista ja rohkaista lukuharrastuksen pariin. Lukuelämyksiä halutaan tarjota kaikille oppilaille, ja siksi kirjavalinnoissa on huomioitu monenlaiset lukijat. On tärkeää, että jokainen nuori löytäisi itseään kiinnostavan kirjan. Selkokirjat ovat monelle lukijalle reitti kirjojen ja tarinoiden maailmaan.”

Suomen Kulttuurirahasto on lahjoittanut miljoona euroa yläkouluikäisten nuorten lukemisen edistämiseen ja lukutaidon tukemiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Avain, kustannuspäällikkö Tiina Aalto, tiina.aalto@avain.net, puh. 040 715 0901
Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, vilja.perttola@avain.net, puh. 040 755 3319
Lastenkirjainstituutti, Lukuklaani-hankkeen koordinaattori Lotta Luukila, lotta.luukila@lastenkirjainstituutti, puh. 040 8223 422

Lukuklaanin tiedote: https://lukuklaani.fi/fi/lukuklaanin-kirjapaketit-taydentyvat-uusilla-kirjoilla/

Lisää selkokirjallisuudesta: selkokeskus.fi

Kuvat

Kansi_Kari Hotakainen_Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja
Kansi_Kari Hotakainen_Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy, Ostinato Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen kirjat keväällä 20206.11.2019 12:23:26 EETTiedote

Avaimen kevään 2020 uusien teosten joukossa on tietokirjoja vanhemmuudesta, seksuaalisuudesta, kahvilakulttuurista, rauhanturvaajien arjesta ja kaunokirjallisuudesta. Lapsille ilmestyy kauniisti kuvitettu runoteos Kuutarhuri sekä tietokirjat tehdaskaupunkien lasten arjen historiasta sekä kuvakirja ötököistä. Keväällä julkaistaan myös valikoima selkokirjallisuutta: tunnettujen romaanien selkomukautuksia, merkittävien kotimaisten runojen kokoelma, tietokirjallisuutta nuorten maahanmuuttajien kokemuksista Suomessa ja mullistavien keksintöjen historiaa.

KUTSU: Neulo poika, neulo - Knits inspired by Tom of Finland -kirjan julkistamistilaisuus ti 22.10. Oodissa18.10.2019 10:43:02 EESTKutsu

Tule tutustumaan tekstiilitaiteilija Marjukka Vuorisalon ja valokuvaaja Marjo Von Bellin uutuuskirjan Neulo poika, neulo – Knits inspired by Tom of Finland neulemalleihin ja kuulemaan vinkit syksyn neuletöiden tekemiseen. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa (3.krs, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) klo 17:00-19:00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme