Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinat käynnistyy Kauppatorilla lauantaina

Jaa
Helsingin joulukausi käynnistyy lauantaina 27. marraskuuta, kun Tuomaan Markkinat avautuu yhdessä Aleksanterinkadun joulukadun kanssa. Joulutori on avoinna Kauppatorilla päivittäin aina 22. joulukuuta saakka. Luvassa on myös sirkus- ja musiikkiesityksiä.
Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen yhteen yli 100 käsityöläistä ja pientuottajaa myymään vastuullisesti tuotettuja lahja- ja ruokatuotteita. Mantan patsaan ympäristöön levittäytyvällä ravintolapihalla kauden herkkuja tarjoilee 11 ravintola- ja kahvilatoimijaa. Markkinoita vietetään poikkeuksellisesti Kauppatorilla Senaatintorin valaisinremontin vuoksi.

"Tuomaan Markkinat on yhdessä joulukadun kanssa Helsingin joulun sydän. Markkinat tarjoavat paitsi jouluista tunnelmaa, myös tärkeitä mahdollisuuksia hankkia vastuullisia tuotteita suoraan niiden tekijöiltä", pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Joulutorilla saattaa törmätä myös joulukiireiden keskellä ilahduttaviin musiikki- ja sirkusesityksiin. Cirko – Uuden sirkuksen keskus yllättää taidokkaalla nykysirkuksella, ja luvassa on myös musiikkiesityksiä laidasta laitaan. Ohjelmaa on luvassa päivittäin ravintolapihalla. Tarkemmat esiintyjätiedot löytyvät Tuomaan Markkinoiden verkkosivuilta.

Perheen pienimpiä puolestaan viihdyttävät perinteinen karuselli sekä uusi Joulumysteeri-mobiilipeli. Yhdessä vanhempien kanssa pelattavassa pelissä tutustutaan Helsingin joulun historiaan auttamalla Tohelo-tonttua selviytymään joulujärjestelyiden haasteista. Peli toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, ja sitä voi pelata markkinoiden ajan maksutta osoitteessa joulumysteeri.fi.

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Tuomaan Markkinoilla kiinnitetään myös erityistä huomiota koronaturvallisuuteen. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, ja asiakkaiden toivotaan hyödyntävän markkinoiden laajat aukioloajat kokonaisuudessaan. Lisäksi hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomioita. 

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Kauppatorilla 27.11.–22.12.2021 ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–20. Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeusaukioloajat klo 11–16. Markkinoille on vapaa pääsy.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaava tiedottaja Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Vastaava tuottaja Marianne Saukkonen, marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi, puh. 040 334 7148

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme