Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinoilla jo 200 000 kävijää

Jaa

Joulutunnelmointi Kauppatorilla on lähtenyt käyntiin vilkkaasti. Markkinoilla on vieraillut ensimmäisen kahden viikon aikana jo 200 000 kävijää. Markkinat ovat avoinna joka päivä aina 22. joulukuuta saakka.

Tuomaan Markkinat Kauppatorilla, kuva: Doris Salutskij
Tuomaan Markkinat Kauppatorilla, kuva: Doris Salutskij

Poikkeuksellisesti Kauppatorilla vietettävä Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen yli sata käsityöläistä ja pientuottajaa myymään vastuullisesti tuotettuja lahja- ja ruokatuotteita. osa paikoista on varattu viikottain vaihtuville myyjille, joten joulutorilta voi löytää uutta jokaisella käynnillä.

Mantan patsaan ympäristöön levittäytyvällä ravintolapihalla kauden herkkuja tarjoilee 11 ravintola- ja kahvilatoimijaa. Herkuttelijoille ovat maistuneet runsain joukoin muun muassa Börje’s Bavarian Bazaarin itävaltalainen Glühwein, Sofia Helsingin makeat jouluomenat sekä Haapasalon Hatsapurin juustoleivät ja georgialainen glögi. Ravintolapihalla on päivittäin myös ohjelmaa musiikista pienimuotoisiin sirkusesityksiin.

"Ihmiset ovat olleet pakkasesta huolimatta lämpimän jouluisella mielellä. Suosikkituotettamme Glühweinia on myyty jo yli 5000 annosta”, kertoo Börje’s Bavarian Bazaarin Veikko Hirvonen. Haapasalon Hatsapuri on tuonut joulutorilla hatsapurit tutuiksi myös helsinkiläisille. ”Täällä ymmärretään rasvaisen leivän ja punaisen juoman päälle. Georgiassa aterialla on aina tarjolla jotakin punaista”, sanoo perustaja Ville Haapasalo.

Perheen pienimpien suosikkeja ovat olleet uusi, Helsingin ja joulun historiaan tutustuttava Joulumysteeri-mobiilipeli sekä joulutorin sydämenä toimiva perinteinen hevoskaruselli. Karusellissa on pyörinyt tähän mennessä jo yli 22 000 lasta ja lapsenmielistä.

Tuomaan Markkinoilla huolehditaan koronaturvallisuudesta muun muassa kiinnittämällä erityistä huomioita hygieniaan ja siivoukseen. Joulutorin alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, ja laajojen aukioloaikojen johdosta markkinoilta löytyy helposti myös rauhallisia hetkiä jouluostoksille. Ravintolapihalla on iltaisin käytössä koronapassi.

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Kauppatorilla 27.11.–22.12.2021 ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–20. Markkinoille on vapaa pääsy.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaava tiedottaja Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Vastaava tuottaja Marianne Saukkonen, marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi, puh. 040 334 7148

Kuvat

Tuomaan Markkinat Kauppatorilla, kuva: Doris Salutskij
Tuomaan Markkinat Kauppatorilla, kuva: Doris Salutskij
Lataa
Tuomaan Markkinat Kauppatorilla, kuva: Doris Salutskij
Tuomaan Markkinat Kauppatorilla, kuva: Doris Salutskij
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme