Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tuomarinkylän heinätalkoita ei järjestetä tänä kesänä

Jaa

Tuomarinkylän kartanon perinteisiä heinätalkoita ei järjestetä koronapandemian vuoksi tänä kesänä lainkaan. Kesällä 2021 kaikki heinätöiden ystävät ovat jälleen tervetulleita talkoisiin heinäkuun ensimmäisenä torstaina.

Heinätalkoiden tunnelmaa vuonna 2013. Kuva: Hemmo Rättyä / Helsingin kaupungin aineistopankki.
Heinätalkoiden tunnelmaa vuonna 2013. Kuva: Hemmo Rättyä / Helsingin kaupungin aineistopankki.

Staran talkoovastaavan Aleksi Kankareen mukaan päätös heinätalkoiden järjestämisestä piti tehdä tilanteessa, jossa kokoontumisrajoitukset olivat nykyistä tiukemmat. Myös osallistujakunnan korkea ikärakenne vaikutti päätöksen peruuttaa talkoot tämän kesän osalta.

Kaupungin järjestämät talkoot ovat vuosikymmeniä vanha perinne. Talkoissa heinä nousee seipäille reilun viiden hehtaarin alueella. Heinä päätyy Haltialan tilan eläimille talvirehuksi.

Olennaisinta talkoissa on hyvä yhteishenki ja kesästä nauttiminen upeissa kartanomaisemissa. Lapset pääsevät traktorin peräkärryn kyytiin ja usein myös tutustumaan maatilan eläimiin. Lopuksi talkooväki pääsee saunaan.

Kesällä 2021 ilmoittautumisia otetaan vastaan tuttuun tapaan kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelun kanavissa.

Avainsanat

Kuvat

Heinätalkoiden tunnelmaa vuonna 2013. Kuva: Hemmo Rättyä / Helsingin kaupungin aineistopankki.
Heinätalkoiden tunnelmaa vuonna 2013. Kuva: Hemmo Rättyä / Helsingin kaupungin aineistopankki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sinilevätilanne rauhallinen Helsingin uimarannoilla ja ulompana merellä10.7.2020 14:01:07 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin suurilta uimarannoilta. Marjaniemen, Rastilan sekä Iso Kallahden rantojen veden mikrobiologinen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, ja rannoilta otettiin uusintanäytteet. Marjaniemen uusintanäyte oli hyvänlaatuinen. Rastilan ja Iso Kallahden uusintanäytteet valmistuvat ensi viikon alussa. Kohonneet bakteeripitoisuudet johtuvat todennäköisesti viime aikojen runsaista sateista, jotka ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maalta uimaveteen. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme