Like Kustannus

Tuomas Mustikaisen Mutta pimeys näkee sydämen on omakohtainen esikoisromaani sodasta, rakkaudesta ja sokeudesta

Jaa

Kirjailija ja entinen toimittaja Tuomas Mustikainen työskenteli urallaan mm. kriisi- ja sotajournalistina Lähi-idässä. Mutta pimeys näkee sydämen on tarina elämän hauraudesta, keskeneräisyydestä ja vankiloista, joihin ihmiset suljetaan tai joihin he itse itsensä sulkevat. Samalla se on kertomus siitä, kuinka synkimmänkin pimeyden keskellä voi piillä hauras toivo. Romaani on Mustikaisen ensimmäinen teos näön menettämisen jälkeen.

"Valtio suojelee omiaan. Enimmäkseen totuudelta."

Nuori toimittaja lähtee Gazaan tekemään reportaasisarjaa Israelin ja Palestiinan kriisistä. Sotatoimialueella hän joutuu kohtaamaan hävityksen keskellä elävien ihmisten tuskan. Suomeen palattuaan toimittaja irtisanoutuu työstään, mutta sodan kuvat eivät anna hänelle rauhaa ja ote elämästä tuntuu lipuvan hänen käsistään.

Seuraava kesä tuo mukanaan valon, kun hän kohtaa vankilassa viruneen Hannahin, israelilaisen toisinajattelijan, ja rakastuu. Pian kaikki kuitenkin uhkaa muuttua peruuttamattomasti, kun hänen näkönsä hämärtyy yhtäkkisesti.

Tuomas Mustikainen (s. 1985) raportoi toimittajavuosinaan lukuisille suomalaismedioille Lähi-idän sota- ja kriisialueilta mm. Gazassa, Israelissa, Egyptissä, Jordaniassa ja syyrialaisten pakolaisleireillä. Hän on myös toiminut vierailevana tuntiopettajana Turun ammattikorkeakoulun journalismin linjalla ja mediakasvattajana Betlehemin yliopistossa. Mustikainen on kirjoittanut kaksi tietokirjaa: Kielletty kansa – elämää palestiinalaisalueilla (Atena 2014) ja Antti Arvajan kanssa Topi Sorsakoski – Viimeiseen korttiin (Johnny Kniga 2016). Mutta pimeys näkee sydämen on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Kirja ilmestyy 7.4.2022.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@like.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Muistatko tuplapesämankat? Oletko koskaan miettinyt syvällisesti Aku Ankan taskukirjoja? Nyt siihen on mahdollisuus – tutustu Tommi Liimatan Serkkuteoriaan29.4.2022 10:51:45 EEST | Tiedote

Muistatko kultaisen 80-luvun surullisine huoltoasemahampurilaisineen ja kokoelmakasetteineen? Entä ilmastoimattoman Datsun Cherryn ja kesälomamatkat sukulaisten luo? Tommi Liimatta analysoi pettämättömän tarkasti maailmamme muutosta ja lähihistoriamme populaari-ilmiöitä uutuusteoksessaan Serkkuteoria.

Suoraan sydämeen on nyrkkeilijä Sonia Grönroosin traaginen ja voimaannuttava elämäntarina26.4.2022 09:33:00 EEST | Tiedote

Nyrkkeilijä Sonia Grönroosin elämäkerta "Suoraan sydämeen" on tuskan ja pettymysten värittämä mutta yhtä lailla täynnä tinkimätöntä innostusta ja rakkautta. Grönroos oli matkalla maailman huipulle, kun hänen uransa katkesi pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jo lapsuudessaan Grönroos koki kovia, kun hänen isänsä kaappasi hänet pois Suomesta ja jätti sitten heitteille. Koetut vaikeudet ovat kuitenkin saaneet Grönroosin arvostamaan entistä enemmän kaikkea sitä hyvää, mitä elämä tarjoaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme