Signify

Tuoretta ja paikallisesti tuotettua salaattia vuoden ympäri LED-valaistuksen avulla

Jaa

Helsinki, Suomi – Yli 70 % Ruotsissa syödyistä hedelmistä ja vihanneksista saapuu maahan maanteitse, meriteitse tai lentorahdilla muista maista. Tukeakseen kestävää elintarviketuotantoa, tulee vertikaalinen kasvihuoneviljelijä ja salaatintuottaja Ljusgårda yli 20-kertaistamaan tuotantonsa ja kasvattamaan viljelykapasiteettiaan vähintään 60 tonniin salaattia kuukaudessa, mikä vastaa noin 1 000 000 salaattipussia. Huhtikuussa korjattiin ensimmäinen sato uusissa tiloissa ja siitä lähtien Ljusgårda pystyy toimittamaan merkittävästi enemmän paikallisesti viljeltyä salaattia ruotsalaisiin kotitalouksiin vuodenajasta riippumatta. Kun koko 7 000 m² rakennus tulee kokonaan valmiiksi kesään mennessä, tulee Ljusgårda olemaan Euroopan suurin vertikaaliviljelmä.

Signify, maailman johtava valaistusalan asiantuntija, auttaa ruotsalaista uranuurtajaa vertikaalisessa kasvihuoneviljelyssä lisäämällä tuotantorakennuksia Tibrossa. Lisätty viljelypinta-ala, 300 neliömetristä jopa 2 500 neliömetriin, mahdollistaa Ljusgårdalle tuoreiden, paikallisesti tuotettujen salaattien kasvattamisen vuoden ympäri. Signify auttaa projektissa uusimman tekniikan avulla Philips GreenPower LED-tuotantomoduuleilla sekä Philips GrowWise -ohjausjärjestelmällä. Näiden ratkaisujen avulla valon spektriä ja valotasoja voidaan säätää, mikä puolestaan johtaa parempaan laatuun ja tuottoon per neliömetri. Tämä varmistaa parhaan mahdollisen maun ja ravintoarvon salaateissa. LED-valaistuksen avulla on myös yksinkertaisempaa ennustaa kasvua, mikä tekee tuotannon sopeuttamisesta markkinan kysyntään sesonkiaikoina helpompaa Ljusgårdalle. Valaistusta ohjataan Philips GrowWise -ohjausjärjestelmän avulla, jotta kasvusyklejä voidaan ajoittaa pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollistaa entistä enemmän automatisaatiota.

“Laajennuksen avulla voimme tarjota kestävästi viljeltyjä salaattejamme useammalle ruotsalaiselle kotitaloudelle ympäri vuoden, joten meillä on jännittävät ajat edessämme”, sanoo Andreas Wilhelmsson, Ljusgårdan toimitusjohtaja. ”Signifylla on pitkä kokemus edistyneistä valaistusratkaisuista ja Signify työskentelee myös muiden suurten kasvihuoneviljelijöiden kanssa. Saamme käyttöömme laitosasiantuntijuutta, joka voi auttaa meitä optimoimaan tuotantoa jatkuvasti. Signify on myös yksi tavarantoimittajista, jolla on kapasiteettiä toimittaa linjassa kasvusuunnitelmiemme kanssa. Yhdessä kasvatamme tilakantaamme Ruotsissa ja säädettävän valon spektrin avulla on mahdollista optimoida viljelyvalaistusta saavuttaaksemme parhaan mahdollisen laadun.”

Nykyään Ljusgårdasin salaattia myydään yli 60 ICA-liikkeessä ja eniten myyntiä tapahtuu Länsi-Götanmaalla ja Smålandissa. Laajennuksen ja merkittävästi suuremman tuotannon tavoitteena on voida toimittaa kestävää ruotsalaista salaattia kauppoihin koko Ruotsissa.

“Olemme ylpeitä voidessamme auttaa Ljusgårdaa tuottamaan paikallisesti ja ilmastotietoisesti tuotettua salaattia. Ljusgårda jakaa visiomme kestävästä maanviljelyn muutoksesta ja panostaa salaatin laatuun ja makuun”, sanoo Henrik Nørgaard, Nordic Commercial Director of Agriculture Signifylta. ”Se on meille ehdottoman tärkeää. Käyttämällä uusinta valaistustekniikkaa vertikaalisessa kasvihuoneviljelyssä voi Ljusgårda toimittaa salaattia korkeimmalla elintarviketurvallistasolla. Oikea valaistus varmistaa myös korkeamman laadun, mikä sitten vähentää ruokahävikkiä. Olemme innoissamme ollessamme mukana tällä matkalla, jotta yhä useampi ruotsalainen kuluttaja voi saada kotimaista salaattia vuoden ympäri.”

Tukemalla ruoan saatavuutta kasvihuoneiden LED-valaistuksen avulla Signify osoittaa sitoutumisensa kestävän kehityksen tavoitteeseen 3; hyvän terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Tämä on myös avain sitoumukseen kaksinkertaistaa Brighter Lives -ohjelmasta generoitu liikevaihto 32 prosenttiin, mikä hyödyttää koko yhteiskuntaa. Tavoite on osa Brighter Lives, Better World 2025-ohjelmaa, joka lanseerattiin syyskuussa 2020. 

Lue lisää siitä, kuinka kasvihuonevalaistus auttaa viljelijöitä koko maailmassa Signifyn kasvihuonevalaistuksen kotisivuilta.

Lataa kuvia: https://we.tl/t-5EHAbPTFhb

Tietoja Ljusgårdasta

Ljusgårda viljelee ruotsalaista salaattia hyvällä omallatunnolla vuoden ympäri. Ljusgårda tekee sisällä sen, minkä aurinko, tuuli ja vesi tekevät ulkona ja luo kontrolloidun miljöön täydellisille viljelyolosuhteille jokaiselle kasville 365 päivänä ympäri vuoden. Ljusgårda sijaitsee Tibrossa, tilassa joka toimi aiemmin puutehtaana, mutta joka on nyt saanut uuden elämän. Tänä päivänä Ljusgårda toimittaa tuhansille perheille ruotsalaista, kestävästi viljeltyä salaattia joka viikko. Yrityksen toiminta alkoi vuonna 2018. Vuoden 2019 aikana Ljusgårda sai ICA:n suuren yrittäjäpalkinnon ja nykyään yritystä pidetään yhtenä maailman kuumimmista FoodTech-yrityksistä sekä yhtenä Pohjoismaiden 50 parhaan Impact-yrityksen joukossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Signify Nordics, PR Manager
Anne-Cathrine Tjørnehøj
Puh: +45 40330806
Sähköposti: anne-cathrine.tjornehoj@signify.com

Andreas Wilhelmsson, Ljusgårdan toimitusjohtaja
Puh: 0760 – 26 29 00
Sähköposti: andreas.wilhelmsson@ljusgarda.se

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tietoja Signifysta

Signify (Euronext: LIGHT) on maailman johtava ammattilaisille ja kuluttajille tarkoitetun sekä IoT-ratkaisuihin perustuvan valaistuksen asiantuntija. Energiatehokkaat valaistustuotteemme, järjestelmämme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme nauttimaan ylivoimaisesta valon laadusta sekä tekevät ihmisten elämästä turvallisempaa ja mukavampaa. Yrityksistä tulee tuottavampia ja kaupungeista eloisampia. Philips-tuotteemme, älykäs valaistusjärjestelmämme Interact sekä datan mahdollistamat palvelut tuottavat arvoa liiketoiminnalle ja vaikuttavat ihmisten arkeen kodeissa, rakennuksissa ja julkisissa tiloissa. Vuonna 2020 myyntimme oli 6,5 miljardia euroa ja työllistimme noin 38 000 henkilöä yli 70 maassa. Saavutimme hiilineutraliuden vuonna 2020 ja olemme olleet mukana Dow Jones Sustainability World -indeksissä pörssilistautumisestamme lähtien neljänä peräkkäisenä vuotena. Vuosina 2017, 2018 sekä 2019 meidät nimettiin alan johtajaksi tässä indeksissä. Uutisia Signifysta löydät globaalilta Newsroom-sivultamme, Twitteristä, LinkedInistä ja Instagramista. Tietoa sijoittajille löytyy Sijoittajat-sivuilta.