Tuottajalle kiitos -stipendihaku avautui viljelijöille

Tuottajalle kiitos -yhteistyössä jaetaan rahallista tukea viljelijöille mahdollisimman suoraan ja hyödyllisellä tavalla.
”Olemme ylpeitä paitsi suomalaisesta alkutuotannosta myös siitä innosta, millä suomalaiset viljelijät haluavat toimintaansa kehittää edelleen. Jo ensimmäisten stipendihakemusten taso oli vaikuttava ja stipendinsaajien työ tukee pitkällä tähtäimellä kaikkia suomalaisia”, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins ja jatkaa:
”Toivomme, että Tuottajalle kiitos -stipendimme auttavat ja kannustavat yhä useampia tuottaja innovoimaan ja kehittämään uusia toimintatapoja erityisesti tässä haastavassa, kaikkia koettelevassa korona-ajassa. Uudet, alkutuotantoon liittyvät innovaatiot auttavat koko alaa ja arvoketjua tuotannosta kuluttajan lautaselle saakka.”
Konseptin tavoitteena on antaa tuottajalle aito kiitos laadukkaan viljan tuottamisesta ja heidän osaamisestaan, vastuullisuudesta koko ketjussa ja koko ketjun hyvästä tavasta toimia.
”Tänä keväänä suomalaisen ruoka on ollut huomion keskipisteenä ja sen arvostus on ansaitusti entisestään noussut. Samalla kulunut kevät on ollut meille kaikille muistutus omavaraisuuden merkityksestä ja työ suomalaisen ruoan tulevaisuuden eteen onkin saanut uuden merkityksen. Poikkeuksellisina aikoina ihmiset ovat hakeneet tutun arjen tunnetta myös ruoan kautta, ja tuossa arjessa leivällä on vankka asema. On hienoa, että voimme tarjota kuluttajille myös leipähyllyllä mahdollisuuden Tuottajalle kiitos -tuotteiden valintaan ja sitä kautta konkreettisen väylän arvostuksen osoittamiseen suomalaiselle ruoalle ja sen tuottajille”, tavarakaupan johtaja Harri Hovi K-ryhmästä toteaa.
Ensimmäistä kertaa stipendit jaettiin Vaasan, K-ryhmän ja ProAgrian yhteistyönä helmikuussa 2020.
”Ensimmäisellä hakukierroksen stipendin saajat ovat jo hyvässä vauhdissa omissa projekteissaan. Stipendin sai muun muassa tuorehärkäpavun kehittäminen, TäsmäViljely-foorumi -tapahtuma ja koeruututoiminta. Näistä kaikista projekteista tulee ajan kuluessa hyötymään varmasti isompikin viljelijäjoukko kuin vain stipendin saaneet”, kommentoi ProAgria Keskusten Liiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila.
TäsmäViljely-foorumille oli olemassa selkeä tarve koota alaa yhteen ja olla ajan hermolla. Kasviviljelyteknologia ja sen digitalisointi on vielä vierasta, mutta hyvin tärkeää tulevaisuudessa. Viljelyfoorumissa päästiin avaamaan monia keskusteluja, joita ei välttämättä aikaisemmin ole tuotu esille.
”Stipendin avulla saimme järjestettyä hyvän tapahtuman huolellisesti ja kattavasti. Ilman sitä seminaari olisi jäänyt vajaaksi. Uskallan väittää, että saimme tämän myötä luotua täsmäviljely-yhteisön Suomeen”, arvioi TäsmäViljely-foorumin toteutukseen stipendin saanut viljelijä Olli-Pekka Ruponen.
Stipendejä jaossa kahdesti vuodessa
Joka hakukierroksella jaettavien stipendien suuruus on maksimissaan 10.000 euroa hakijaa kohden. Hakukierroksia on vuosittain kaksi. Stipendien saajien valinnassa kiinnitetään huomiota idean toteutuskelpoisuuteen sekä siihen, miten se kehittää suomalaista viljelyä. Hakijoiden toivotaan olevan aktiivisia viljelijöitä. Lopullisen päätöksen stipendinsaajista valitsee asiantuntijaraati, joka muodostuu Vaasanin, ProAgrian, K-ryhmän, MTK:n sekä Lantmännen Agron edustajista. Tuottajalle kiitos -stipendihaku on avoinna kaikille Suomen viljelijöille 1.6.–9.8.2020. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa: proagria.fi/viljelijastipendi.
LYHYESTI
Vaasan Tuottajalle Kiitos -vijelijästipendihaku
Tuottajalle kiitos -stipendien hakuaika on 1.6.–9.8.2020. Stipendiä haetaan täyttämällä verkkolomake osoitteessa: proagria.fi/viljelijastipendi. Valituille stipendinsaajille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti ja heidän kanssaan tehdään käytännönläheinen sopimus toteutuksesta ja raportoinnista. Stipendejä myönnetään kaksi kertaa vuodessa ja seuraava stipendien hakukierros on loppuvuodesta 2020. Kullakin hakukierroksella jaettava kokonaissumma on riippuvainen Tuottajalle kiitos -leipätuotteiden myynnistä.
Vaasanin Tuottajalle kiitos -tuotteet:
Vaasan Tuottajalle Kiitos Kauravehnäviipaleet
Vaasan Tuottajalle Kiitos 100 % Ruis
Pirkka Setsuuri (Tuki 20 c)
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 187 miljoonaa euroa. www.vaasan.fi
Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi
ProAgria
Meitä vie vahvasti eteenpäin halu ja osaaminen tuottaa koko Suomessa maatila- ja maaseutuyrittäjille alan asiantuntijoina parhaita ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen, sen kannattavuuden ja tuottavuuden parantamiseen. Kehitämme suomalaista maataloutta ja maaseutua vahvalla kokemuksella ja uudistavalla otteella. Palvelumme kattavat johtamisen, talouden ja tuotannon tiiviisti toisiinsa nivoutuvana kokonaisuutena. Vahvuutenamme on valtakunnallinen ProAgrioiden verkosto ja tiivis yhteistyö ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa. Meitä on koko Suomessa 650 alan huippuammattilaista. Olemme vahvasti tulevaisuuteen katsova, uudistuva ja uudistava ProAgria-verkosto. Haluamme mahdollistaa maailman puhtaimman ja elinvoimaisimman maaseudun myös tulevaisuudessa. #onnistummeyhdessä www.proagria.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Harri Hovi, tavarakaupan johtaja, K-ryhmä
p. 050 383 7584 tai harri.hovi@kesko.fi
Minna Cousins, kaupallinen johtaja, Vaasan Oy
p. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com
Suvi Anttila, markkinointi- ja viestintäjohtaja, ProAgria Keskusten Liitto
p. 040 560 8551 tai suvi.anttila@proagria.fi
Kuvat



Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme