Suomen ASH ry

Tupakkayhtiö viherpeseytyy S-ryhmän ilmastokampanjassa

Jaa

Suomen ASH vetoaa, että S-ryhmä poistaa tupakkayhtiön pois ilmastokampanjasta. Kampanjan tavoite itsessään on erittäin hyvä, mutta tupakkateollisuuden mukana olo heikentää kampanjan uskottavuutta. Kansanterveysjärjestö painottaa, että tupakkateollisuus sekä saastuttaa että kuluttaa ympäristöjä merkittävästi.

S-ryhmä julkaisi Helsingin Sanomien etusivulla torstaina (4.4.) Isojuttu-ilmastokampanjan mainoksen, jossa lueteltiin kampanjaan osallistujat. Niistä yksi on tupakkayhtiö Philip Morris Finland. Kampanjan verkkosivuilla yhtiö kertoo tavoitteekseen savuttoman maailman.

”Yhtiö, joka tuottaa tupakkatuotteita, ei aja ilmaston etua vaan tekee viherpesua. Ihmettelemme yhtiön osallistumista ja mukaanpääsyä kampanjaan. Esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO on kieltäytynyt yhteistyöstä tupakkayhtiön kanssa. Samaa linjaa tulisi noudattaa laajemminkin”, Suomen ASH:n toiminnanjohtaja Mervi Hara toteaa.

Ympäristöraportti karua luettavaa

WHO:n viime vuonna julkaisema raportti tupakkateollisuuden vaikutuksista ympäristöön paljastaa tupakkateollisuuden kuluttavan ja saastuttavan ympäristöjä merkittävästi. Raportissa todetaan, että tupakan kokonaisympäristöjalanjälki on verrattavissa yksittäisten maiden ympäristöjalanjälkeen.

”Maailmassa tuotetaan kuusi biljoonaa savuketta vuosittain. Valmistuksessa käytetään runsaasti vettä, energiaa ja kemikaaleja. Lisäksi savukkeista itsestään tulee runsaasti jätettä. Tupakkateollisuus uhkaa siis paitsi terveyttä, myös ympäristöä”, Mervi Hara kertoo.

Tupakka tappaa seitsemän miljoonaa ihmistä vuosittain. Lisäksi tupakan valmistus ja markkinointi loukkaavat ihmisten ja työntekijöiden oikeuksia ja muun muassa tukevat lapsityövoiman käyttöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen ASH ry
Suomen ASH ry
Kornetintie 6 A
00380 Helsinki

http://www.suomenash.fi

Suomen ASH ry on valtakunnallinen kansanterveysjärjestö ja tupakkapolitiikan asiantuntija.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ASH ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme