Turku Energia

Turku Energian ja Turun kaupungin yhteinen metsityshanke kasvattaa hiilinielua sekä tukee metsien virkistyskäyttöä ja luonnon monimuotoisuutta

Jaa
Turku Energia on yhteistyössä Turun kaupungin kanssa toteuttanut metsittämishankkeen, jonka myötä kesä-heinäkuussa istutettiin yhteensä 5000 puuntainta Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle. Metsityshanke on osa Turun kaupungin uutta metsäsuunnitelmaa, jonka tavoitteena on lisätä ja turvata Turun luonnon monimuotoisuutta, metsien virkistyskäyttöä ja päästöjen kompensointia metsien hiilinieluja kasvattamalla.
Puuntaimet istutettiin Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle.
Puuntaimet istutettiin Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle.

Puut istutettiin noin 2,5 hehtaarin alueelle. Puista 4000 on kuusia ja 1000 rauduskoivuja. Maankaatopaikan metsittämishanke jatkuu, ja lisää puita istutetaan alueelle yhteistyössä myös ensi kesänä.

-  Metsien hyvinvointi ja niiden monimuotoisuus ovat meille tärkeitä asioita. Luonnon monimuotoisuuden tukeminen kaipaa konkreettisia tekoja, ja olemmekin iloisia saadessamme olla mukana toteuttamassa tätä paikallista hanketta. Pienistä puroista kasvaa iso joki eli vastaavanlaisia hankkeita tulemme toteuttamaan myös tulevaisuudessa, ja haastamme niihin myös sidosryhmämme ja asiakkaamme mukaan, sanoo Lämpö-yksikön johtaja Jari Kuivanen Turku Energiasta.

Turun kaupunki valmistelee päästökompensaatiomallia, jonka avulla hiilipäästöjä voitaisiin sitoa paikallisiin hiilinieluihin. Hiilinielujen lisääminen edistää kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali alue vuonna 2029 ja tästä eteenpäin ilmastopositiivinen eli ilmakehää viilentävä.

-  Metsittämällä saadaan tehtyä lisää hiilinieluja, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta ja samalla metsät palvelevat asukkaiden virkistyskäyttöä ja lisäävät hyvinvointia. Olemme iloisia, että Turku Energia lähti suunnannäyttäjänä mukaan tähän ensimmäiseen metsittämishankkeeseen. Tavoitteenamme on lisätä vastaavaa yhteistyötä alueen muiden yritysten kanssa, joille vastuullisuus on tärkeää, sanoo Turun ilmastojohtaja Risto Veivo.

Taimien istutuksia varten maaperää käsiteltiin (mätästettiin) tavalla, joka aiheuttaa n. 140 tonnin CO2-ekv kasvihuonekaasupäästöt. 50 vuotta kasvaessaan taimikko kuitenkin sitoo hiiltä n. 1100 tonnia CO2-ekv, joten 50 vuoden nettoilmastovaikutus on 960 tonnia CO2-ekv. Tämä vastaa noin 340 turkulaisen vuosittaisia ilmastopäästöjä.

Turku Energia on vahvasti sitoutunut Turun kaupungin tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Edellisen kahden vuosikymmenen aikana tehnyt investoinnit yhdessä osakkuusyhtiöiden kanssa ovat kasvattaneet uusiutuvan energian tuotannon osuuden kaukolämmössä ja sähkössä lähelle 100 prosenttia ja pienentäneet alueellisia hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Metsityshankkeet ovat osa Turku Energian ympäristö- ja ilmasto-ohjelmaa. Turku Energia tekee yhteistyötä myös Luonnonperintösäätiön kanssa, jonka kanssa on jo aiemmin aloittanut yhteistyön varsinaissuomalaisten ikimetsien suojelemiseksi.

Kuvia puiden istutuksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Kuivanen, johtaja, Lämpö-yksikkö, Turku Energia
puh. 050 5573 261
jari.kuivanen@turkuenergia.fi

Risto Veivo, ilmastojohtaja, Turun kaupunki
puh. 050 559 0417
risto.veivo@turku.fi

Miika Meretoja, erityisasiantuntija, Turun kaupunki
puh. 050 554 6148
miika.meretoja@turku.fi

Kuvat

Puuntaimet istutettiin Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle.
Puuntaimet istutettiin Turun lentokentän pohjoispuolella sijaitsevalle vanhalle maankaatopaikalle.
Lataa
Skenaario metsityshankkeen päästöjen sidonnasta.
Skenaario metsityshankkeen päästöjen sidonnasta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Turku Energia
Turku Energia
Teollisuuskatu 40
20520 Turku

https://www.turkuenergia.fi/

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 253 miljoonaa euroa. Turku Energiassa työskentelee noin 340 ammattilaista. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaamme kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen sekä sähköisen liikenteen kehittäminen Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on "Olemme lähellä, näemme kauas". Olemme mukana rakentamassa hiilineutraalia Turkua. www.turkuenergia.fi

Turun kaupunki toteuttaa vahvaa ilmastopolitiikkaa yhdessä kansalaisyhteiskunnan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteena on hiilineutraali alue vuoteen 2029 mennessä ja ilmastopositiivinen alue siitä eteenpäin – yhtenä ensimmäisistä kaupungeista maailmassa – sekä kattava varautuminen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Ilmastopositiivisuus tarkoittaa, että alueen nettopäästöt muuttuvat negatiivisiksi ja vaikutus ilmakehää viilentäväksi. Päästöjen vähentämisen lisäksi tämä saavutetaan vahvistamalla hiilen sidontaa ja uusiutuvan energian ylituotantoa. www.turku.fi/ilmasto

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turku Energia

Tilinpäätös 1.1.–31.12.2022: Maailmantilanne näkyi Turku Energian tuloksessa, tulos jäi merkittävästi edellisvuosista7.3.2023 11:08:08 EET | Tiedote

Ennustettua pienempi kaukolämmön tulos, haastava sähkömarkkinoiden tilanne ja sen vaikutukset sähkönmyynnin raskaasti tappiolliseen tulokseen sekä Voimaosakeyhtiön SF:ään vuosien 2007–2022 aikana tehtyjen investointien, noin 20 milj. euron alaskirjaus laskivat Turku Energian tuloksen 1,9 milj. euroon vuodelta 2022. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta merkittävästi. Sähkönkulutus laski Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueella 1,6 %. Konsernin tulosta tasapainotti edellisvuosia parempi tulos sähköntuotannossa ja Turku Energia Sähköverkot Oy:n hyvä tulos. Haastavasta maailmantilanteesta huolimatta Turku Energia pystyi laskemaan edelleen kaukolämpönsä päästöjä ja lisäämään uusiutuvien energianlähteiden osuutta kaukolämmön tuotannossa.

Turku Energian kaukolämmön päästöt laskeneet haastavasta maailmantilanteesta huolimatta13.2.2023 09:25:35 EET | Tiedote

Turku Energian myymän kaukolämmön ominaispäästöt laskivat vuonna 2022 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna haastavasta maailmantilanteesta huolimatta. Kaukolämmön ominaispäästöt olivat 60 kg/kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden. Myös uusiutuvien energianlähteiden osuus kaukolämmön tuotannossa kasvoi hieman edellisvuoteen verrattuna ollen yhteensä 78 prosenttia (2021: 75 %).

Louna Vehreä -sähkösopimuksen hinta laskee noin 40 prosentilla huhtikuun alussa 6.2.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Turku Energia päivittää toistaiseksi voimassa olevan Louna Vehreä -sähkösopimuksen hintaa 1.4.2023 alkaen. Hinta laskee keskimäärin noin 40 prosenttia verrattuna 1.10.2022 ajankohtaan. Louna Vehreä -sopimuksen hinta on huhtikuun alusta alkaen 17,63 snt/kWh. Hinta sisältää 10 prosentin arvonlisäveron huhtikuun loppuun saakka. Toukokuun alusta lähtien arvonlisävero on 24 prosenttia arvonlisäverokannan väliaikaisen alennuksen päättyessä. Arvonlisäverokannan muutos tehdään asiakkaiden laskulle automaattisesti. Tyypillisen kerrostaloasukkaan kulutus (2000 kWh) laskee noin 21 euroa kuukaudessa.

Turku Energia Sähköverkot on varautunut mahdolliseen sähköpulaan ja kierrätettäviin katkoihin7.12.2022 09:10:37 EET | Tiedote

Turku Energia Sähköverkot Oy on varautunut mahdolliseen sähköpulaan ja kierrätettäviin katkoihin omalla verkkoalueellaan. Turku Energia Sähköverkot Oy vastaa sähkön jakelusta Turun kaupungin alueella pois lukien Paattisten alue. Yhtiö on valmistautunut kierrättämään sähkökatkoja etukäteen määritellyn irtikytkentäsuunnitelman mukaisesti siten, että kriittiset kohteet on rajattu katkojen ulkopuolelle. Käytännössä kierrätettävät katkot tulevat koskemaan koko kaupunkia, mutta osaa kaupunginosista ja niiden alueista kerrallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme