Fliiga

Turku tukevasti mustavalkoinen – Olivia Pietilälle hattutemppu naisten paikallisottelussa

Jaa
Maan perinteinen pääkaupunki pysyi tukevasti mustavalkoisena myös F-liigan naisten sarjassa, kun TPS löi kaupungin iltapäivän paikallisottelussa pikkusisko FBC Turun selvin lukemin 10-3.

Seraina Fitzi kiskaisi Kupittaan päivän avausmaalin takayläkulmaan 14 minuutin kohdalla ja toisen erän lopulla Sofia Leino nosti mestarit jo 5–0-johtoon ennen kuin Pipsa Eko avasi FBC:n maalitilin. Pelin viimeiset viisi minuuttia olivat sitten kunnon ilotulitusta, kun TPS iski loppuhetkille neljä osumaa ja Loisto yhden. Olivia Pietilä (3+0) ja Seraina Fitzi olivat ottelun tehopelaajat, Loiston kahdesta maalista laukoi Emma Vähäkangas kaksi.

TPS on voittanut kauden kaikki 17 otteluaan varsinaisella peliajalla. FBC Loisto jatkaa lohkon seitsemäntenä.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Oulussa nähtiin palaajien peli, kun SSRA nappasi kolmannen perättäisen voittonsa kaatamalla PSS:n 4-3. Salla Suomela nähtiin kotijoukkueen kokoonpanossa vuosien tauon jälkeen, ja Inka Lampinen oli palannut porvoolaisten riveihin pitkäaikaisen loukkaantumisen jälkeen. Kahdesti tappiolla ollut PSS nousi toisessa erässä tasoihin ja vielä kolmannen puolivälissä Daniela Westerlundin maalilla johtoon, mutta viimeisenä juhli sittenkin kotijoukkue. Katja Nättilä suti tasoituksen Sara Tikkasen kaukolaukauksen paluupallosta, ja voitto-osuma nähtiin kolme minuuttia ennen loppua ylivoimalla. Pallo kiersi kauniisti oikeaan laitaan Liinu Koivistolle, jonka nopea laukaus viuhui PSS-vahti Arla Salon ulottumattomiin.

Ari Arolan ottelukuviin

SB-Pro eteni viime viikonlopun cup-huipentumassa finaaliin ja Classic vain välieriin kummankin hävittyä TPS:lle, mutta tänään Classic oli kaksikosta selvästi edellä kukistettuaan nurmijärveläiset kotonaan peräti 9-3. Veera Vilenius ja Kristiina Kauppila laukoivat Classicille nopean 2–0-johdon, jonka Alma Laitila kasvatti toisen erän alussa jo viiteen ennen kuin Anni Räisänen osui ylivoimalla SB-Pron ensimmäisen. Pro kavensi eron kahdesti neljään maaliin muttei pienemmäksi, ja ottelun viimeisellä kympillä Veera Vilenius ja Sofia Lappalainen komistelivat vielä tuloksen lopulliseen muotoonsa. Kristiina Kauppila laukoi kotijoukkueen maaleista yhden ja syötti kolme.

B-lohkossa kokivat SaiPan takana paikkaa pudotuspelikarsintoihin jahtaavat Welhot ja Jokerit kumpikin tappion, kun Welhot hävisi kotonaan jatkoajalla Helsinki Unitedille jatkoajalla 3-4 ja Jokerit vieraissa Pirkkalan Pirkoille 6-3.

Pelin puolivälissä kaksi maalia tappiolla ollut Welhot nousi tasoihin ja päätösjakson aluksi Miia Murtorinteen maalilla johtoon, mutta joutui tänään tyytymään yhteen pisteeseen. Jo puolitoista minuuttia Murtorinteen osuman jälkeen Anette Havana nosti vieraat taas rinnalle, ja jatkoaikaa ehdittiin pelata vain puoli minuuttia ennen kuin Anni Rainion maalin takaa luukulle lyömä pallo pomppasi Welho-vahti Maria Laukkasen käden kautta kotijoukkueen omaan verkkoon.

Jokerit nousi Pirkkalassa vielä kahden maalin takaa tasoihin, mutta toisen erän toisella puolikkaalla Pirkat meni pikatulella menojaan. Runsaassa viidessä minuutissa Erika Laine, Viivi Tiilikainen ja kahdesti osunut Henriikka Järvi muuttivat tasatilanteen 6–2-kotijohdoksi, josta Jokerit ei enää toipunut. Se kykeni enää Anna Ylikojolan kolmannen erän puolivälissä laukomaan kavennukseen.

Esa Takalon ottelukuviin

O2-Jyväskylä nousi kolmen pisteen päähän kaksi ottelua enemmän pelanneesta Jokereista kaatamalla kotonaan ÅIF:n 4-2. Avauserän ainoa maali oli Kiia-Mari Avikaisen kotijoukkueelle laukoma osuma, ja toisessa Jenni Timonen, Johanna Helminen ja Taimi Mikkola iskivät tilanteeksi jo 4-1 Minka Rönnbergin välillä avattua vieraiden maalitilin. Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Aada Heikkinen kavensi loppunumerot.

SaiPan takana Welhot on koonnut nyt 36, Jokerit 35 ja O2-Jyväskylä 32 pistettä. Welhot kohtaa vielä vieraissa O2-Jyväskylän ja Blue Foxin, ottelun enemmän pelanneella Jokereilla on jäljellä vain vieraspeli SaiPaa vastaan. O2-Jyväskylä kohtaa Welhojen lisäksi vielä kotonaan Helsinki Unitedin ja vieraissa Pirkat.