Pharmatest Services Oy

Turkulainen Pharmatest Services Oy mukana lupaavia tuloksia saavuttaneessa kansainvälisessä yhteistyöhankkeessa

Jaa

Kehitteillä uusia entistä tehokkaampia ja turvallisempia syöpälääkkeitä

Turkulainen Pharmatest Services Oy on onnistunut seulomaan 15 uutta rinta- ja eturauhassyöpälääkkeiksi soveltuvaa yhdistettä kehittämillään uusilla syöpäsoluviljelmiin perustuvilla menetelmillä. Menetelmien avulla voidaan jatkossa vähentää olennaisesti eläinkokeilla tehtävää lääkeainetestausta syöpälääkkeiden kehityksessä.

Turkulainen Pharmatest Services Oy osallistui EU:n Eurostars-ohjelman rahoittamaan 3-vuotiseen tutkimusprojektiin "DISC-SCREEN", jossa Pharmatest kehitti syöpäsolulinjoilla tehtäviä uusia testausmenetelmiä syöpälääkeainekandidaattien tehokkuuden arvioimiseksi. Menetelmien avulla Pharmatest onnistui seulomaan hankekumppaniensa romanialaisen CCTI:n (Centrul Pentru Cooperare Tehnologica si Industriala) in silico -mallintamista ja espanjalaisen IUCT:n (Institut Universitari De Ciència I Tecnologia) valmistamista yhdisteistä 15 sellaista patentoitavissa olevaa uutta yhdistettä, jotka ovat rinta- ja eturauhassyöpäsoluviljelmissä tehokkaampia ja turvallisempia kuin nykyisin markkinoilla olevat parhaat syöpälääkkeet.

Pharmatest, IUCT ja CCTI ovat aloittaneet neuvottelut tulosten hyödyntämisestä ja patentoimisesta kiinnostuneen lääkekehitysyrityksen kanssa. Yhtiöiden tavoitteena on aloittaa tarkemmat prekliiniset testaukset 3-5 yhdisteellä seuraavien kolmen kuukauden aikana, ja saada ainakin yksi yhdisteistä kliinisiin kokeisiin seuraavien kahden vuoden aikana.


LISÄTIETOJA:

Pharmatest Services Oy, toimitusjohtaja Jussi Halleen, puhelin 050 380 9551

jussi.halleen@pharmatest.com , www.pharmatest.com

Tietoja julkaisijasta

Pharmatest Services Oy
Pharmatest Services Oy
Itäinen Pitkäkatu 4 C
20520 Turku

info(at)pharmatest.com, +358 2 278 4700http://www.pharmatest.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pharmatest Services Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme