Aviador Kustannus

Turkulaiskirjailijan uusin teos tarkastelee ihmisen ja reviiriään puolustavan eläimen yhtäläisyyttä

Jaa

Turkulaisen Annika Brusilan uusin romaani kysyy osuvia kysymyksiä vallanhalusta, liittoutumisesta ja hierarkioista. Kuinka paljon ihmisen toiminnassa on reviiriänsä puolustavaa eläintä?

Annika Brusilan romaani Reviiri on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Yhteiskunta toimii järkevien päätösten ja niiden määrätietoisen noudattamisen kautta – vai toimiiko? Kuinka paljon ihmisessä ja ihmisten muodostamissa yhteisöissä on jäljellä oman reviirinsä merkitsevää ja sitä ankarasti puolustavaa eläintä? Annika Brusilan romaani Reviiri kysyy riveillään ja riviensä välissä isoja kysymyksiä hierarkioista, vallanhalusta, omaksi katsotun alueen merkitsemisestä ja liittoutumisesta. Romaanin tapahtumat sijoittuvat vaalitoimistoon, rakennusliikkeeseen ja koulumaailmaan, joiden ihmissuhteet ristivalottuvat muurahaisyhdyskunnan ja muiden eläinyhteisöjen kuvausten kautta.

Romaanin päähenkilö Sammalvaara, poliitikko ja entinen jääkiekkoilija, käyttää valtaa ja haalii omaisuutta, haastaa riitaa ja nauttii ”räväkästä”, muiden mielipiteitä kyselemättömästä johtamisesta. Hän rynnii eteenpäin katsomatta taakseen jättämiään tuhoja. Hänen maailmassaan ei ole heikoille sijaa, kuten ei ole muuallakaan eliökunnassa. Eläimet ja ihmiset ”kirjoittavat” samaa selviytymistarinaa, jossa ankarien elämänlakien keskellä voi nähdä myös huumoria.

Turussa asuva Annika Brusila (s. 1966) on koulutukseltaan kansantaloustieteilijä, jolta on aiemmin julkaistu romaanit Kalliolla, Verisukua ja Takalukko. Hän on työskennellyt myös musiikkitoimittajana sekä liike-elämän johtotehtävissä.

BRUSILA, ANNIKA : Reviiri
220 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811232
Ilmestymisaika: Elokuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Näin Suomi homehtui – homeongelmien syyt ja ratkaisukeinot koottiin kirjaksi27.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Toimituspäällikkö Seppo Mölsä kirjoitti vuonna 2016 Rakennuslehden nettisivuille laajan katsauksen nimeltään "Näin Suomi homehtui – hyvä rakentamistapa aiheutti pahaa jälkeä". Hän selvitti siinä, milloin ja miksi homeongelmat nousivat julkiseen keskusteluun ja miten niitä on pyritty ratkomaan. Nyt tuo katsaus ilmestyy päivitetyssä ja laajennetussa muodossa kirjana, joka jokaisen sisäilman laadusta kiinnostuneen kannattaa lukea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme