Assemblin Oy

Turun Fabriikin Friidan sähköurakka Assemblin Oy:lle

Jaa
Fabriikki on Turun keskustan kupeeseen rakennettava uusi asuinalue VR:n vanhalle konepajan alueelle. Alueelle on kaavoitettu noin 30 asuintaloa kolmeen eri kortteliin, mikä tarkoittaa noin 1 400 uutta asuntoa.
Kuva: Havainnekuva alueesta Schauman Arkkitehdit
Kuva: Havainnekuva alueesta Schauman Arkkitehdit

As Oy Turun Fabriikin Friidan rakennuttajana toimii YIT Suomi Oy ja Assemblin Oy on valittu toteuttamaan kohteen sähköurakka. As Oy Fabriikin Friida on Fabriikin alueella yhdeksäs YIT:n ja Assemblinin välinen kohde. Friidan rakennustyöt on aloitettu vuonna 2022 ja arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2023.

Fabriikin alueen rakentaminen toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettiin alueen keskustanpuoleiseen reunaan kuusi asuinkerrostaloa ja noin 450 asuntoa. Toinen vaihe rakennetaan alueen keskelle tulevan Tenderipuiston toiselle puolelle. Kolmannessa vaiheessa rakentuu Köydenpunojankatuun rakentuva kortteli.

Fabriikki on täysin uniikki kohde, sillä kaupunkien keskustoista löytyy enää harvoin yhtä suuria rakentamattomia alueita yhtä historiallisella alueella. Kuusikerroksiseen Friidaan valmistuu 45 kpl muunneltavia ja arjessa toimivia kerrostaloasuntoja yksiöistä ja kaksioista eri kokoisiin kolmioihin. Kerrostalo varustetaan modernilla talotekniikalla, jossa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen ja kestäviin ratkaisuihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Havainnekuva alueesta Schauman Arkkitehdit
Kuva: Havainnekuva alueesta Schauman Arkkitehdit
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1,5 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 6 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme