Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlat iloitsee Turku 2029 säätiön myöntämästä 70 000 euron rahoituksesta laajalle yleisölle suunnatulle, maksuttomalle Turku Love toritapahtumalle elokuussa 2023

Jaa
TURKU LOVE -ulkoilmakonsertti järjestetään suunnitelmien mukaan Turun uudella kauppatorilla 12.8.2023. Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Turun Ydinkeskustayhdistys, Turun kaupungin tapahtumat, Puolalan koulun lapsi- ja nuorisokuorolaiset.

Turun musiikkijuhlat haki rahoitusta, koska festivaali halusi kahden pandemiavuoden jälkeen ja maailmanpoliittisesti jännitteisen tilanteen keskellä tuoda kaikki turkulaiset keskustaan uudelle remontoidulle Kauppatorille SUOMI LOVE:n pohjaltasuunnitteluun Turku Love -konsertin ympärille.

Konsertin alkupuolella kuullaan koko perheelle (ennen kaikkea lapsiperheille) suunnattu Laulavat tiedekysymykset -konsertti. Lauluntekijä SuviIsotalo sävelsi ja sanoitti tiedekysymyksiin perustuvat levyn laulut ja kutsui upeita artisteja ja muusikoita tulkitsemaan lauluja. Albumi oli ehdolla Emma-Gaalassa vuoden albumiksi lastenmusiikin kategoriassa ja Suvi Isotalo sai Jellonagaalassa Vuoden tulokas -palkinnon. Turussa on tarkoitus kuulla albumin musiikkia ja yhtyettä avustavat suunnitelman mukaan Puolalanmusiikkiluokkien lapsi- ja nuorisokuorolaiset.

Toisella puoliskolla kuullaan SuomiLove -sarjasta tuttujen Osmo Ikosen ja Johanna Iivanaisen sekä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen rakentama Turku Love -kokonaisuus, joka puhuttelee varmasti vauvasta vaariin ja eri puolilla Turkua asuvia ihmisiä. Konsertin tarkoitus on luoda yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta sekä iloa kaikille turkulaisille kahden pandemiavuoden jälkeen, rohkaisten ihmisiä jälleen kokoontumaan musiikin ja kulttuurin ympärille.

Turun musiikkijuhlat haluaa myös strategiansa mukaisesti kehittää Turun vetovoimaa ja elävöittää keskustaa: tapahtumat ja palvelut luovat elävät kaupunkikeskustat!
Suomen vanhimpana kaupunkina Turku on rohkea edelläkävijä ja lähes 200 vuotta sitten Turun palossa tuhoutunut kauppatori on kokenut valtavan muodonmuutoksen, jota konsertti osaltaan juhlistaa.

Konsertti on osa Turun musiikkijuhlien vuoden 2023 ohjelmaa ja toteutetaan yhteistyössä Turun Ydinkeskustayhdistyksen ja Turun kaupungin suurtapahtumien kanssa.
TMJ:n mielestä hankkeen ajatus tukee Turku 2029 -säätiön tavoitteita ja edistää kaupungin vetovoiman ja pitovoiman kehittämistä matkalla suureen 2029 -juhlavuoteen eli kun Turku täyttää 800 vuotta.

Kerromme lisää suunnitelmien täsmentyessä kohti kesää 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr
Sibeliuksenkatu 2
20100 Turku

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi
 

TURUN MUSIIKKIJUHLAT ON SUOMEN VANHIN YHTÄJAKSOISESTI TOIMINUT MUSIIKKIFESTIVAALI. MONIPUOLINEN KAUPUNKI-FESTIVAALI TARJOAA KORKEATASOISTA MUSIIKKIA MONEEN MAKUUN.

 

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlien ja Ruissalon Telakan yhteistyötapahtuma Telakka Unplugged saa ensi-iltansa perjantaina 17.3.10.3.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Ruissalon Telakan Lindblom-salissa nähdään 17.3.2023 kokonaan uudenlainen akustinen konsertti, jossa taiteilija tuodaan yleisön keskelle. Ruissalon Telakan ja Turun musiikkijuhlien yhteistuotanto kantaa nimeä Telakka Unplugged. Avausillassa lavalla nähdään Kasmir ja Lasse Piirainen. Toinen elämyksellinen tapahtumakokonaisuus koetaan 28.4. ja silloin lavan valtaa Vain elämää -ohjelmastakin tunnettu Yona.

Laulun suurlähettiläs, baritoni Thomas Hampson: "Taiteessa ei ole mitään elitististä"18.10.2022 10:30:44 EEST | Tiedote

Turun musiikkijuhlien omaa podcastia on päässyt kuuntelemaan Spotifysta ja TMJ:n nettisivuilta elokuusta saakka. Puhetta musiikista ja maailmasta -podcastin tänään julkaistussa jaksossa tavataan itävaltalaistunut baritoni Thomas Hampson. Amerikkalaislaulajalle musiikissa tärkeintä on totuus, ja hän haluaa edistää kulttuurin saavutettavuutta. Elitismi ja taide eivät Hampsonin puheessa mahdu samaan lauseeseen.

Turun musiikkijuhlien avajais- ja päätöskonserttien ohjelmisto 2023 on julkaistu7.10.2022 09:11:24 EEST | Tiedote

Turun musiikkijuhlien ensi vuoden päätapahtuma on 10.-24. elokuuta 2023. Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan kahta suomalaisen oopperataivaan kiintotähteä eli sopraano Mari Paloa ja baritoni Aarne Pelkosta. Festivaalin päätöskonsertissa esiintyy puolestaan maailman tämän hetken kysytyimpiin kuuluva sopraano Lise Davidsen, joka avasi vuoden 2022 musiikkijuhlat. Vuoden 2023 päätöskonsertissa Davidsenin kanssa esiintyvät Turun filharmoninen orkesteri, jota johtaa José Miguel Pérez-Sierra. Valitettavasti kontratenori Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin konsertti joudutaan kesältä 2023 peruuttamaan tuotannollisista syistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme