Naantalin kaupunki

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen

Jaa

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita.

– Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisuudelle.

– Muutos tarkoittaa sitä, että teolliselle toiminnalle vapautuu tilaa valtakunnallisestikin poikkeuksellisen kilpailukykyiseltä alueelta. Alueella on myös saatavilla erittäin osaavaa prosessi- ja kemianteollisuuden työvoimaa. Tärkeintä on, että työ uuden teollisen toiminnan aloittamiseksi jatkuu nopeasti ja uskon, että valtion, kaupunkien ja yritysten määrätietoisella yhteistyöllä onnistumme. Haluan myös kiittää Neste Oyj:tä positiivisesta suhtautumisesta selvitystyöhön ja panoksesta uuden toiminnan mahdollistamiseen, toteaa Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

Selvitystyössä tunnistettiin runsaasti vastaavan kaltaisia jalostamotoiminnan sulkemisia Euroopassa. Siirtymävaiheet ovat suuntautuneet kiinteistökehitykseen, logistiikka- tai varastoalueiksi sekä biojalostamotoimintaan.

– Meillä on merkittävä mahdollisuus rakentaa jopa aiempaa vaikuttavampaa, merkittävämpää ja työllistävämpää teollisuuspuistotoimintaa erinomaiselle sijainnille. Jalostamotoiminnan loppumisella on alueelle suuri negatiivinen merkitys, mutta uuden toiminnan käynnistymisen positiivinen merkitys voi olla vielä suurempi ja siksi alueen kaupunginjohtajat ovat täysin sitoutuneita työn jatkamiseen. Samaa odotamme tietenkin myös valtiolta, sanoo Raision kaupunginjohtaja Eero Vainio.

Panu Routila on selvitystyössään todennut, että Naantalin Nesteen alueelle on mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden teemaan keskittyvä, alan merkittäviä toimijoita kokoava ekosysteemi. Tavoitteena on, että alueelle tulevat yhtiöt työllistäisivät enemmän kuin Neste Oyj:llä on ollut alueella työntekijöitä. Selvitystyössä on myös selvitetty Lounais-Suomen keskeisiä biomassoja ja tunnistettu mahdollisuus yhdistää uusi teollinen toiminta ravinteiden poistamiseen Saaristomeren valuma-alueelta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Arve
Turun kaupunginjohtaja
haastattelupyynnöt Pasi Ahola puh. 040 120 7326

Jouni Mutanen
Naantalin kaupunginjohtaja
puh. 044 417 1416

Eero Vainio
Raision kaupunginjohtaja
puh. 040 610 1916

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Teersalon palvelut paranevat: uusi palvelurakennus valmistui15.2.2021 10:30:00 EET | Tiedote

Velkualle, Teersalon rantaan on valmistunut uusi palvelurakennus. Rakennuksesta löytyvät pesukoneet, suihkut ja wc-tilat sekä keittiö, mitkä ovat niin alueen asukkaiden, vapaa-ajanasukkaiden kuin myös matkailijoiden ja veneilijöiden käytettävissä. – Uusi palvelurakennus tuo rantaan sieltä puuttuvat palvelut. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen myöntämä maaseuturahaston tuki teki kaupungille mahdolliseksi tämän hankkeen toteuttamisen, toteaa Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää. Kaupungin tilapalvelujen toteuttama rakennusprojekti alkoi Teersalossa Arvolan kiinteistön purkamisella kesällä 2020, ja varsinaisen huoltorakennuksen rakentaminen alkoi syksyllä. Rakennustyöt saatiin valmiiksi tammikuussa. Tiloissa tehdään vielä viimeisiä viimeistelyitä, ja huoltorakennus voidaan avata kaikkien käyttöön keväällä 2021. Palvelurakennuksen ylläpidosta ja käyttöoikeudesta huolehtii Haukantupa Oy, Wanhan Salakuljettajan toiminnan pyörittämisen ohessa. Kaupungin ja Ha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme