Turun NMKY – YMCA Turku

TURUN NMKY:N ALUEELLISESTI VAIKUTTAVA TYÖ NUORTEN HYVÄKSI JATKUU RAHAPELITOIMINNAN TUOTOISTA JAETTAVIEN AVUSTUSTEN TURVIN

Jaa

Turun NMKY:n saamalla hankerahalla pystytään vastaamaan yhteiskunnassa esiintyviin nuorten erityistarpeisiin ja auttamaan nuoria, jotka tarvitsevat apua, tukea tai ohjausta. Näistä esimerkkinä Yökoris, jonka toiminnalla tuetaan maahanmuuttajataustaisten nuorten integroitumista yhteiskuntaan vapaa-ajan harrastustoiminnan kautta. Nuorten kohtaamispaikka on tarjonnut vertaistukea ja yksilöllistä tukea syrjäytymisvaarassa oleville nuorille jo 17 vuoden ajan.

9.12.2021 monessa järjestössä vietettiin jännittäviä hetkiä, kun odotettiin Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n julkaisemaa vuoden 2022 avustusesitystä. Rahapelitoiminnan tuotoista Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa avustukset pääsääntöisesti STEA:n esitysten mukaisesti. Avustusesityksen julkaisun jälkeen Turun NMKY:lla voitiin huokaista helpotuksesta – tulokset toiminnasta ovat olleet todistettavasti merkityksellisiä, kaikki neljä alla kuvattua hanketta saavat jatkaa myös vuonna 2022.

Turun NMKY tavoittaa ja tukee STEA-avustusten turvin eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä Turussa ja lähikunnissa. Nuorten kohtaamispaikkatoiminta, maahanmuuttajapalvelut, Yökoris ja katusovittelu ovat toimineet viime vuodet rahapelitoiminnan tuotoista jaetuilla avustusrahoilla, näistä pitkäikäisimpänä kohtaamispaikka jo 17 vuoden ajan.

Nuorten kohtaamispaikka Toivo tavoittaa syrjäytymisvaarassa olevia tai syrjäytyneitä ja elämänhallinnan vaikeuksien kanssa painivia nuoria turkulaisia, matalalla kynnyksellä ja ainutlaatuisen avoimena ja hyväksyvänä paikkana. Tulokset toiminnasta ovat olleet vaikuttavia ja kannustaneet toiminnan jatkamiseen.

Maahanmuuttajapalveluissa on tavoitettu muutoksia ja ongelmia kokeneita maahanmuuttajia henkilökohtaisen palveluohjauksen keinoin suomen kielellä Turussa ja lähikunnissa. Palveluun hakeutuvat ovat usein intensiivisen tuen tarpeessa, ongelmat liittyvät elämän eri osa-alueisiin ja tavoitteena on saada asiakas ymmärtämään suomalaisen yhteiskunnan toimintatapoja ja selviytymään kriisin keskeltä kohti vakaata arkea Suomessa.

Yökoris-toiminta edistää maahanmuuttajataustaisten nuorten integroitumista yhteiskuntaan, ehkäisee eri väestöryhmien eriytymistä sekä vähentää rasismia. Mielekkäällä vapaa-ajan toiminnalla on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan integroitumisessa, nuorten osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa.

Katusovittelu tarjoaa alle 18-vuotiaille nuorille mahdollisuuden selvitellä konfliktejaan ja lieviä rikoksia puolueettomien sovittelijoiden tukemana. Tarkoituksena on saada asia käsiteltyä niin, että jokainen osapuoli kokee tulleensa kuulluksi ja voi jatkaa turvallisin mielin eteenpäin elämässään. Katusovittelu antaa nuorelle mahdollisuuden ottaa vastuuta teoistaan ja ymmärtää niiden seuraukset.

Turun NMKY:n työ näiden neljän hanketyön parissa jatkuu. ”Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn ansiosta pystymme Turun NMKY:llä vastaamaan entistä tehokkaammin yhteiskunnassa esiintyviin nuorten erityistarpeisiin. Rahoituksen turvin helpotamme niiden nuorten elämää, jotka ovat jo jääneet tai vaarassa jäädä palveluverkkojen ulkopuolelle ja jotka tarvitsevat apua, tukea ja/tai ohjausta.” kertoo Turun NMKY:n pääsihteeri Satu Alanen. ”STEAn rahoitus tekee mahdolliseksi tuhansien nuorten kohtaamisen ja kuuntelemisen. Tämä on monen kohdalla edellytyksenä sille, että voimaantuminen voi käynnistyä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Pääsihteeri Satu Alanen p. 040 8289799 satu.alanen@ymca.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Turun NMKY – YMCA Turku
Turun NMKY – YMCA Turku
Sirkkalankatu 27
20700 Turku

NMKY – YMCA on maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike, jonka toimintaa ohjaa YMCA-maailmanliiton tunnuslause ”Empowering Young People”. Toiminta perustuu ns. ”kolmioperiaatteelle”, jossa fyysinen, henkinen ja hengellinen kasvu ovat kaikki yhtä tärkeitä tasapainoisen ihmisen kehitykselle.

Turun NMKY – YMCA Turku tarjoaa avointa ilta- ja viikkotoimintaa, mm. liikuntaa, musiikkia, partiota, tapahtumia, kursseja, sekä leirejä – kaikenikäisille - miehille ja naisille. Sosiaalitoiminta tukee ammatillisesti ja kehittää järjestölähtöistä auttamista. Turun NMKY mahdollistaa vuosittain lähes 50 000 lapsen, nuoren ja aikuisen kohtaamista. NMKY – YMCA:n parissa toimii maailmanlaajuisesti noin 64 miljoonaa ihmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun NMKY – YMCA Turku

Lapsesta nuoreksi koronapandemian saattelemana - harrastustoiminnan merkitys suuri28.1.2022 07:00:00 EET | Tiedote

Lasse Sellman (14 v.) ja Ali Tokgöz (13 v.) pelaavat koripalloa Turun NMKY:n U14 -joukkueessa. Ikäluokan pojat harjoittelevat viisi kertaa viikossa puolentoista tunnin ajan. Harjoitukset täyttävät valtaosan koulun jälkeen jäljelle jäävästä vapaa-ajasta. Poikien mielestä koris on parasta – ”jos emme kävisi harjoituksissa, pelailisimme kavereiden kanssa varmasti jossain muualla”.

Vuoden 1945 joulusaarnaa Martin kirkossa2.12.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Joulu – kuinka monenlaisella 'äänellä ja äänenpainolla tuo sana taaskin on lausuttu. Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana. ”Taata” eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoitaan radiossa jouluisin vuosina 1945-1963. Alun teksti on pakinasta vuodelta 1948. Turun NMKY:n Aura Brass Band ja teatterinjohtaja Mikko Kouki ovat 10 vuoden ajan esittäneet joulun alla Taatan joulusaarnaa yhteisproduktiona, jossa Brass Band soittaa jouluista musiikkia ja Kouki lukee saarnastuolissa Sillanpään tekstiä.

NUORILLE KOHTAAMISIA JA YHDESSÄ TEKEMISTÄ PANDEMIA-AJAN JÄLKEEN9.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. pyritään lisäämään tietoisuutta maailman mielenterveysongelmien laajasta kirjosta ja tukemaan paikallisia kampanjoita mielenterveyden edistämiseksi. Turun NMKY:n virkistymistä- ja vertaisuutta hanke tarjoaa nuorille sekä heidän lähipiirilleen mahdollisuuksia kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen. Virkistävällä toiminnalla ja vertaisryhmän tuella vahvistetaan nuorten voimavaroja.

#WeShallOvercome -vuosikirja kertoo koronavuoden selviytymisistä Turun NMKY:ssa7.4.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vuosi sitten maailmamme muuttui tavalla, jota kukaan ei osannut ennakoida, ja yhtäkkiä kaikki oli toisin. Korona iski kesken monialaista nuorisotyötä tekevän Turun NMKY:n kevätkauden, ja melkein kaikki mitä vuodelle 2020 oli suunniteltu, piti miettiä uudestaan. Mutta namikalaiset eivät lamaantuneet eivätkä lannistuneet eikä uskonpuute vaivannut – sen sijaan alkoi ongelmanratkaisu.