Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja KongressikeskusTurun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään jälleen 1.–3.10.2021

Jaa
Tapahtuma yhdistää herkullisen ruoan ja juoman sekä kohtaamiset alan ihmisten ja harrastajien välillä. Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään Turun Messukeskuksessa samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa ja yksi lippu käy molempiin tapahtumiin. Atria-ruokalavalla tavataan mm. tunnettuja kokkeja ja ruokakirjailijoita. Lisäksi lauantaista sunnuntaihin Atria-ruokalavalla taiotaan Atrian lihaherkkuja sadonkorjuuteemalla, joten kannattaa tulla ottamaan vinkit talteen!

Ruokamatkalle maailman ympäri

Perjantain 1.10. lavaohjelma on täynnä makuja maailmalta! Kokki Aki Wahlman jakaa ruokamatkailumuistojaan Atria-lavalla klo 12 ja kokki Antti Vahtera kertoo klassikkoruoista ympäri maailmaa klo 14. Niille, jotka eivät pääse seuraamaan Antti Vahteran tai Aki Wahlmanin esityksiä perjantaina, tarjoutuu siihen uusi mahdollisuus sekä lauantaina että sunnuntaina.

Perjantaina iltapäivällä klo 16 palataan pohjoismaihin, kun keittiömestari Lukas Hemnell valmistaa ruokaa paikan päällä kertoen samalla ainutlaatuisesta ruotsalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdistelmästä. Tästä yhdistelmästä voi nauttia myös ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskus Hanasaaren PLATS-ravintolassa, jonka mukaan lavaohjelma on nimetty.

Lauantaina 2.10. klo 13.30 Marjo Sekin ja Heikki Valkaman innostavan ”Okazu – japanilaista kasvisruokaa”-keittokirjan reseptit on sovellettu kotimaisiin ja Suomessa ympäri vuoden saatavilla oleviin raaka-aineisiin.

”Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali.” Sunnuntaina 3.10. klo 10.30 Ritva Kylli käy läpi Suomen ruokahistoriaa ja tuo esille niin tuttuja raaka-aineita kuin makoisia yllätyksiäkin!

Arvostettu Kirja à la Carte -palkinto ja Turun Paistinkääntäjien Haarukka-palkinto

Lauantaina 2.10. klo 14 Turun Paistinkääntäjät palkitsevat alueen parhaan kokin ja salityöntekijän. Sunnuntaina 3.10. klo 12.45 Jenni Haukio, Reetta Kettunen ja Markku Haapio jakavat arvostetun Kirja à la Carte -palkinnon Atria-ruokalavalla. Tervetuloa seuraamaan palkintojenjakoja!

Hyvinvointia ja terveyttä ruokavaliosta

Lauantaina 2.10. lavaohjelma nivoutuu yhteen Turun Kirjamessujen teemoista, eli hyvinvoinnin taitoon. Klo 10.30 Elviira Krebber valmistaa lavalla ketoherkkuja keskustellen samalla kirjastaan ja ketoruokavalion tuomasta elämäntyylistä.

Mestarin oppiin pääsemme klo 13, kun lavalle nousevat televisiostakin tutut kokki Kape Aihinen ja näyttelijä Jaska Saariluoma. Minkälainen keittiön sankari Jaskasta kuoriutuu Kapen opastuksessa?

Ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia. Sunnuntaina 3.10. klo 13 Risto Isomäen ”Ruoka, ilmasto ja terveys” käy tiiviisti ja yleistajuisesti läpi, miten voisimme voida paremmin, elää pidempään ja pienentää samalla hiilijalanjälkeämme. Haastattelijana toimii Ville Niinistö.

Nautiskelijoille ja erilaisten juomien ystäville

Perjantaina 2.10. Anu Hopian ja Pekka Lehtosen ”Kuplivaa kemiaa” avaa suosittujen juomien valmistusta ja kiehtovaa kemiaa kahvista kombuchaan klo 13.30. Teoksessa käydään läpi tuttuja juomia ja niiden kenties vähemmän tunnettuja piirteitä sekä historiaa.

Lauantaina 2.10. Atria-lava kutsuu ”Ulos syömään!” klo 16:30 Jesse Söderlundin ja Heli Niemisen kanssa. Kirja keskittyy ulkona kokkaamiseen ja syömiseen, mutta monet kirjan resepteistä toimivat myös sisällä keittiössä valmistettuina. Sitä ennen klo 16 käydään suomalaisen olutkulttuurin jäljillä tietokirjailija Kalevi Leppäsen kanssa.

Tutustu Turun Ruoka- ja Viinimessujen näytteilleasettajiin ja ohjelmaan osoitteessa turunruokamessut.fi

Tervetuloa takaisin messuille!­­

Yhteystiedot:

viestintäpäällikkö Kia Itänen, 040 192 2405, kia.itanen@turunmessukeskus.fi

projektipäällikkö Ida Ruohomäki, 044 722 2512, ida.ruohomaki@turunmessukeskus.fi

turunruokamessut.fi

facebook.com/turunruokajaviinimessut

#turunruokamessut

 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

Vaihde (02) 337 111https://www.turunmessukeskus.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Ajoneuvomatkailu on nyt matkailutrendien aallonharjalla – uutuudet esillä Turun Caravan Show´ssa17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Matkailuajoneuvoilla matkustamisesta on tullut entistä suositumpaa viime vuosina. Riippumaton ja vapaa matkustusmuoto kiinnostaa nyt yhä useampaa, myös nuoria aikuisia. Turun Messukeskuksessa 21.-23.4.2023 järjestettävässä Caravan Show -tapahtumassa esitellään niin vuoden 2023 uutuusmatkailuajoneuvoja ja -vaunuja kuin vaihtokalustoakin. Messuviikonlopun ajankohtainen ohjelma pureutuu kotimaan matkailuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme