MessukeskusMessukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta

Jaa

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Kuva: Otto Vainio.
Kuva: Otto Vainio.

Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry:n toimeksiannosta järjestettävien Turvallisuus-messujen osastoilla pääsee tutustumaan uusiin palo- ja pelastustoimen tuotteisiin ja palveluihin. Turvallisuus-messujen ohjelma on rakennettu yhdessä Suomen Palopäällystöliiton, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:n ja Pelastuslaitoksen kumppanuusverkoston kanssa. Tapahtuman teemana on Luomme huomisen turvallisuutta. Ohjelma jakautuu kolmeen aihealueeseen, jotka ovat tulevaisuus, työturvallisuus ja jatkuvuus. Ohjelma on julkaistu ja se löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Keikkakeskustelut ja kriiseistä oppiminen

Suomen Palopäällystöliitto tuo avajaispäivänä esille keikkakeskustelun, joka on yksinkertainen ja nopea menetelmä pelastustoimen kehittämiseen. Keikkakokemuksista opitaan tehokkaasti ja oppia hyödynnetään tulevaisuudessa. Malli perustuu USA:n armeijan After Action Review -toimintamalliin. Messujen toisena päivänä Suomen Palopäällystöliiton asiantuntija käy läpi kriiseistä oppimista.

Onnistumisista ja onnettomuuksista oppiminen

Onnistumisista voi myös oppia. PosiPro-ohjelmiston avulla kerätään tietoa onnistumisista. Työyhteisöt voivat oppia ja kehittää toimintaa näin jo ennen kuin vaaratilanteita syntyy. Ohjelmistosta on messuilla kertomassa Eksote Akuuttisairaala.

Onnettomuustutkintakeskus tarkastelee esityksessään, miten onnettomuuksista ammennettavien oppien perusteella voidaan kehittää turvallisuutta. Pelastuslaitosten edustajat tuovat esille palotutkinnan asiantuntijaverkoston merkitystä ja sieltä saatuja oppeja pelastustoiminnan ja työturvallisuuden kehittämiseen.  

Vuokratalojen paloturvallisuustekniikat

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö pohtii vuokrataloyhtiöiden paloturvallisuustekniikoiden kustannushyötyjä. Selvityksessä on ollut tuottaako paloturvallisuustekniikkaan investoiminen kustannushyötyjä yhteiskunnalle.

Jatkuvuudenhallinta torstain aamupäivän teemana

Jatkuvuudenhallintaa tuodaan messuilla esille huoltovarmuuden, kuntien, viranomaisten, yhteisen tilannekuvan ja omavalvonnan työkalujen näkökulmasta. Erilaiset näkökulmat jatkuvuudenhallintaan avautuvat aamupäivän kestävässä ohjelmaosuudessa.

Huoltovarmuus tarkoittaa varautumista mahdollisiin kriiseihin ja häiriötilanteisiin sekä jatkuvuudenhallintaa poikkeuksellisissa oloissa. Kuntien on myös pystyttävä hoitamaan kriittiset tehtävät ja turvattava asukkaiden hyvinvointi toimintaympäristössä tapahtuvista häiriöistä huolimatta. Viranomaisyhteistyössä pelastuslaitoksilla on moninaisia tehtäviä, kun yhteiskunnan jatkuvuutta varmistetaan. Yhteinen tilannekuva luo perustan elinkeinoelämän, julkishallinnon ja kolmannen sektorin yhteistoiminnalle. Pelastustoimen omavalvontamalli varmistaa palveluiden laadun ja palvelutason vaatimusten täyttymisen.

Pelastustoimen toimintaympäristöanalyysi

Turvallisuus-messuilla kuullaan pelastustoimen ja siviilivalmiuden suorituskyky -hankkeesta. Miten nykyisellään vastataan toimintaympäristön haasteisiin, riskeihin ja asiakastarpeisiin. Samalla kuvataan pelastustoimen toimintaympäristöanalyysia ja asiakasymmärryksen rakentumista. Muutosilmiöt voivat vaikuttaa myös pelastustoimen suorituskykyyn, kuten kalusto- tai osaamisvaatimuksiin tai henkilöstömitoitukseen. Pelastustoimen toimintaympäristöanalyysista kertoo Sisäministeriön Pelastusosaston erityisasiantuntija.

Road rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta päivittäin

Road Rescue 2022 on pelastusalan ammattilaisten maksullinen koulutus, joka perustuu käytännön harjoituksiin. Koulutus järjestetään Turvallisuus-messuilla, jossa myös kävijät pääsevät seuraamaan alan ammattilaisten käytännön harjoituksia Road Rescue -näytöksissä. Messualueella on neljä Road Rescue -pistettä sisätiloissa. Harjoituksissa käytetään upouusia, suoraan tehtaalta tulevia autoja. Koulutus tuo esille muun muassa työturvallisuuteen liittyviä riskejä ja uuden autoteknologian mukanaan tuomia haasteita pelastajille.

​Turvallisuus 2022 -messut järjestetään keskiviikosta torstaihin 12.–13.1.2022 samanaikaisesti FinnSec 2022, Kiinteistö 2022 ja AudioVisual Expo 2022 -messujen kanssa. Messut on avoinna molempina päivinä klo 9-16. Avajaispäivänä 12.1. lisäksi jatkoaika klo 16-19. Messukeskus järjestää Turvallisuus-messut Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry:n toimeksiannosta yhteistyössä Suomen Palopäällystöliiton ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:n kanssa.

Tutustu tapahtumaan ja ohjelmaan: https://turvallisuus.messukeskus.com/   
#turvallisuus2022

Lisätietoja  
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com 

Kuvat

Kuva: Otto Vainio.
Kuva: Otto Vainio.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan 2022 -messut esittelee trendikkäitä menopelejä3.12.2021 08:53:32 EET | Tiedote

Helsingin Caravan 2022 -messuilla esitellään uudet matkailuautot ja -vaunut. Samaan aikaan järjestettävillä Matkamessuilla pääsee tutustumaan kotimaan ja ulkomaiden kohteisiin ja tekemään matkasuunnitelmia. Ajoneuvomatkailun suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. Tämä näkyy myös Caravan-messuilla, jossa tarjotaan tietoa ja tarinoita sekä kokeneille ajoneuvomatkailijoille, että vasta-alkajille. Caravan-messut järjestetään 21.–23.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme