Business Tampere

Turvallisuus yhdistää: Tampere, New York, Ateena ja Jerusalem keskustelevat turvallisuudesta tasavertaisesti

Jaa

SURE-hankkeen kansainvälinen seminaari Keeping Cities Vital – Public Space and Resilience kokoaa 26. marraskuuta 2020 joukon huippuluokan asiantuntijoita keskustelemaan siitä, miten kaupunkiturvallisuus voi luoda perustaa kaupunkien elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle.

Keskustelun sytykkeiksi on luvassa näkökulmia kaupunkiturvallisuuden ja elinvoiman yhteyksiin muun muassa Israelista, Kreikasta ja Yhdysvalloista. Samalla punnitaan kehitteillä olevia tamperelaisia ratkaisuja ja periaatteita. Mutta miten Tampere on nostettu turvallisuuskeskustelussa tasavertaisesti suurkaupunkien rinnalle?

– Tampere on kohonnut nopeasti kansainvälisesti kiinnostavaksi, huippuluokan turvallisuusteknologiaratkaisuja tarjoavaksi kaupungiksi. Innovatiivista Tampereen toiminnassa on turvallisuusammattilaisten kesken tehtävä vahva yhteistyö, sanoo Anniina Autero, SURE-hankkeen projektipäällikkö.

Tästä syystä myös Tampereen seminaariin on saatu monipuolinen kattaus huippuasiantuntijoita. Yhdysvaltalaisella Amy Chesterillä on mittava kokemus New Yorkin tapaisten monimutkaisten kaupunkiympäristöjen kehittämisestä, sillä hän on toiminut New Yorkin ex-pormestari Michael Bloombergin hallinnossa ja kaupunginvaltuutettuna. Ex-kansanedustaja ja nykyinen poliittinen neuvonantaja Roy Folkman puolestaan kertoo israelilaisen esimerkin siitä, miten paikallisella reaktiivisuudella voidaan vastata kansallisen tason kriisiin. Ekonomisti ja poliittinen neuvonantaja Maria Logothethi valottaa, miten kaupungit voivat kääntää kriisitilanteet voitoiksi.

Kaupunkeja koettelevat turvallisuusuhat pakottavat ne miettimään uusia keinoja kaupunkiturvallisuuden ja vakauden varmistamiseksi. Niiden pitää myös kehittää keinoja selviytyä kriiseistä nopeasti. Koronapandemia on juuri nyt näkyvästi esillä, mutta samalla pitää varautua myös uusiin tilanteisiin.

– Turvallisuus kokonaisuudessaan on yksi keskeinen kaupunkien elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn mahdollistaja, ja sillä on suora yhteys asukkaiden hyvinvointiin ja elämänlaatuun, Autero sanoo.

Nykyaikainen turvallisuuden hoitaminen on myös kilpailuvaltti, kisattiin sitten tapahtumista, uusista asukkaista tai yrityksistä. Autero muistuttaa, että esimerkiksi Hollywood-elokuva Dualia kuvataan Tampereen kaupunkiseudulla muun muassa juuri seudun turvallisuuden ja tehokkaiden koronatoimien takia.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumiset: https://suretampere.fi

SURE – Smart Urban Security and Event Resilience

  • – Hankkeen vastuullinen kaupunkitoimija on Tampere ja muut toimijat Insta, Nokia, Securitas, Business Tampere, Tampereen yliopisto, TAMK ja Suomen Itämeri-instituutti.
  • – Hankkeen kohteet Tampereella ovat: tapahtuma-alueet Ratina ja Keskustori, Särkänniemen alue ja tapahtumaranta, Tampere-talo Sorsapuistoineen sekä valikoidut kouluverkon kohteet.
  • – Syksyllä 2019 alkanut kolmivuotinen hanke sai ainoana Suomessa EU:n Urban Innovative Actions -ohjelman rahoituksen. Neljän miljoonan euron kaupunkiturvallisuushanke mahdollistaa edistyksellisten ratkaisujen kehittämisen ja testaamisen.
  • – Urban Innovative Actions (UIA) on Euroopan komission EAKR-rahoitteinen ohjelma, jonka tavoitteena on löytää uusia innovatiivisia ratkaisuja kaupunkien kohtaamiin haasteisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anniina Autero
projektipäällikkö, SURE
Tampereen kaupunki
anniina.autero@tampere.fi
044 431 4194

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Tampereen seudun yritykset luovat uusia saunaelämyksiä maailmanmarkkinoille - Hyvinvoinnin merkityksen kasvaessa kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat etsivät autenttisia saunaratkaisuita19.4.2021 16:31:38 EEST | Tiedote

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere sekä markkinoinnin ja matkailun asiantuntijaorganisaatio Visit Tampere tiivistävät yhteistyötään Sauna from Finland ry:n kanssa. Strategisella kumppanuudella on tarkoitus aktivoida Tampereen seudun yrityksiä innovoimaan uusia saunaelämystuotteita ja liittymään osaksi kasvavaa saunaelämysalaa. Ekologinen ja kestävästi rakennettu suomalainen sauna nimittäin myy maailmalla ja erityisesti kokonaisratkaisuille on kysyntää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme