ELY-keskukset

Turvetuotantokoneiden romutustuen haku on päättynyt

Jaa
Turvetuotantokoneiden romutustuki herätti runsaasti kiinnostusta turvetuotannosta luopuvien yritysten keskuudessa, ja tukeen varattu määräraha on nyt kulutettu kokonaisuudessaan loppuun. Turvetuotantokoneiden romutustukea varten oli varattu valtion talousarvioihin yhteensä 29 110 000 euron suuruinen siirtomääräraha.

Ennen haun sulkeutumista lähetetyt hakemukset otetaan käsittelyyn normaalisti. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, edellyttäen että mukaan on liitetty tuen myöntämisen ehtona oleva romutustodistus sekä mahdolliset koneiden hankinta-ajankohdan osoittavat dokumentit.

Hakijat ovat voineet seurata määrärahatilannetta ELY-keskuksen romutustuen verkkosivuilta. Romutustuen ehtojen mukaan turvetuotantokoneet oli romutettava ennen tuen hakemista ympäristöluvan omaavassa romutusalan yrityksessä, ja hakemuksen liitteeksi oli lähetettävä romuttajan romutushetkellä allekirjoittama romutustodistus. Tuen myöntämisen edellytyksenä on myös ollut, että valtion talousarviossa on tuen maksamista varten varattua määrärahaa vielä käytettävissä.

Turvetuotantokoneiden romutustuki oli osa Työ- ja elinkeinoministeriön kansallista tukimallia turvetuotannon nopeasta alasajosta kärsiville yrityksille. Valtioneuvoston asetus turvetuotantokoneiden romutustuesta vuosina 2022–2024 on hyväksytty valtioneuvoston käsittelyssä 27.1.2022, ja tukea on voinut hakea 8.2.2022–22.3.2022. Hakemusten käsittelystä vastaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallassa sijaitsevan nikkelituotannon laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)29.3.2023 15:32:52 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut perustellun päätelmän Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n Harjavallan Suurteollisuuspuistossa sijaitsevan nikkelintuotantolaitoksen laajennushanketta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kohonneet kustannukset ja pienempi rahoitus vähentävät päällystysmääriä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maanteillä29.3.2023 09:25:20 EEST | Tiedote

Maanteiden päällystysmäärät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella ovat jäämässä vähäisiksi. Tänä vuonna uudelleen päällystetään tämänhetkisen arvion mukaan 130–150 km maanteitä. Tarkka päällystysmäärä selviää kilpailutusten myötä huhtikuun aikana. Päällystyskilometrien pieneen määrään vaikuttavat kustannusten merkittävä nousu ja edellisvuosia pienempi rahoitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme