Espoon kaupunki - Esbo stad

Tutkijat kotieläinten jäljillä Talomuseo Glimsissä

Jaa

Talomuseo Glimsissä avautuu 14.4.2022 toiminnallinen Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttely, jossa päästään kurkistamaan DNA-tutkijan kammioon. Näyttely kertoo mielenkiintoisia, uusimpia tutkimustuloksia suomenhevosen perimästä. Näyttelyssä ja siihen tiiviisti liittyvässä ohjelmassa tutustutaan myös muihin suomalaisen maaseudun eläimiin sekä pohditaan ihmisten ja kotieläinten yhteiselon muuttumista.

Tutkijat kotieläinten jäljillä Talomuseo Glimsissä 14.4.2022–26.2.2023
Tutkijat kotieläinten jäljillä Talomuseo Glimsissä 14.4.2022–26.2.2023

Näyttely kertoo yleisölle, mitä kaikkea DNA-tutkimuksen kautta on saatu selville, esimerkiksi miten suomenhevosesta on 100 vuoden aikana kehittynyt niin monipuolinen hevonen. Talomuseo Glims on tehnyt yhteistyötä Helsingin yliopiston suomenhevosen alkuperää tutkivan hankkeen tutkijoiden kanssa. Tutkijat keräsivät biomuistoja ympäri Suomen DNA-tutkimusta varten, joten näyttelyssä on esillä aitoja näytteitä, muun muassa hevosten jouhinippuja ja luunäytteitä.

Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttely jatkaa Glimsin kestävän kehityksen teemaan liittyvien näyttelyjen sarjaa, jonka käynnisti viime vuonna avautunut Sankaripölyttäjät-näyttely. Museokävijällä on nyt mahdollisuus tutustua monipuolisesti uusimpiin tietoihin ihmisten ja eläinten perimästä, sillä KAMU Espoon kaupunginmuseon Johtolankoja juurillemme -näyttely tarkastelee ihmisen perimää ja sen kautta sukelletaan etsimään juuriamme esihistoriasta.

Tutkijat kotieläinten jäljillä
14.4.2022–26.2.2023
Talomuseo Glims
espoonkaupunginmuseo.fi/glims

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

KAMU Espoon kaupunginmuseo
Tiina Hero
museolehtori
puh. 046 877 2680
tiina.hero@espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo
Jonna Pennanen
markkinointi ja viestintä
puh. 040 509 2365
jonna.pennanen@espoo.fi

Kuvat

Tutkijat kotieläinten jäljillä Talomuseo Glimsissä 14.4.2022–26.2.2023
Tutkijat kotieläinten jäljillä Talomuseo Glimsissä 14.4.2022–26.2.2023
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo tutkii, säilyttää ja esittelee Espoon historiaa ja lähiympäristöä yhdessä kaupungin asukkaiden kanssa. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme