Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö kiinnosti paikan päällä ja virtuaalisesti 24.9. 

Jaa

Aiempina vuosina tiedetapahtumien kävijäennätyksiä rikkonut Tutkijoiden yö järjestettiin pääosin etänä. Tapahtumiin osallistui virtuaalialustalla satoja katsojia, lisäksi päiväohjelmana järjestetty koululaisohjelma kiinnosti runsaasti kouluja Keski-Suomessa ja sen ulkopuolellakin.

Myös paikan päällä pääsi seikkailemaan tieteen maailmassa. Tarjolla oli mm. pienten ryhmien kierroksia kiihdytinlaboratoriossa ja nanotiedekeskuksessa sekä biologian ohjelmaa koululaisille ja suurelle yleisölle. Sukellustutkimus Mattilanniemen rannassa kiinnosti Valon kaupungin teoksiin samalla tutustunutta yleisöä.  

- On ilahduttavaa, että kävijät löysivät Tutkijoiden yön monipuolisen tarjonnan. Esimerkiksi monet koululaisille suunnatut ohjelmat varattiin täyteen jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, joten tiede ja tutkimus selvästi kiinnostavat monenikäisiä, fysiikan ohjelmasta vastaava Janne Pakarinen kertoo. 

Jyväskylän yliopistossa yli kolmekymmentä erilaista ohjelmaa varmistivat, että tieteen teemoja esiteltiin monelta kannalta. Aamupäivän ohjelma oli suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille, koululaisille ja nuorille. Illalla ohjelmaa oli niin aikuisille kuin koko perheelle. 

Iltaohjelmassa Martti Ahtisaari –salissa oli tarjolla mm. hyviä uutisia vanhenemisesta. Päälavan ohjelma oli nähtävissä myös suorana lähetyksenä.  

Muun muassa karhukaiset ja muut biologian teemat sekä pakohuone zombeineen saivat yleisöltä runsaasti positiivista palautetta. Myös kemian laitoksen pamaukset, posautukset ja värivalot houkuttelivat yleisöä. 

Suomessa Tutkijoiden yön ohjelmaa järjestivät Jyväskylän yliopiston lisäksi Turun yliopisto, Tampereen yliopisto, Fysiikan tutkimuslaitoksen Helsingin tiimi (HIP) ja Yrkeshögskolan Arcada. 

 

Lisätietoja: 

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi 

Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Potkupyöräily voi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää19.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Tasapainon ylläpitämistä helpottavat välineet voivat merkittävästi varhentaa pyöräilytaidon oppimisikää. Erityisesti potkupyörän käytön yleistyminen 2010-luvulta alkaen yhdistyy selvästi varhaistuneeseen pyöräilytaidon oppimisikään. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan pyöräilytaidon keskimääräinen oppimisikä on laskenut noin 1,5 ikävuodella 1950-luvulta 2010-luvulle.

Yliopistoista valmistuneet tyytyväisiä koulutukseensa. Pandemialla ollut vain vähän vaikutuksia akateemisten työllisyyteen15.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Kandidaatintutkinnon suorittaneista 82 % arvioi saamaansa opetusta laadukkaaksi, ja lähes 90 % maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneista on erittäin tyytyväinen tai vähintäänkin melko tyytyväinen tutkintoonsa työuran kannalta. Tulokset käyvät ilmi yliopistojen kandipalaute- ja uraseurantatutkimuksista, joihin vastasi 33 825 kandidaatin, 18 867 maisterin ja 2 569 tohtorin tutkinnon suorittanutta vuosina 2018–2020. Kandidaatintutkinnon suorittaneet vastasivat kyselyyn heti tutkinnon suorittamisen jälkeen, maisterit viiden vuoden ja tohtorit kolmen vuoden kuluttua tutkinnosta.

Uusi liikuntalääketieteen professori Jari Parkkari painottaa liikunnan turvallisuutta14.10.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on avoimella hakumenettelyllä valinnut LT Jari Parkkarin terveystieteiden professorin tehtävään, jonka ala on liikuntalääketiede. Parkkari on aloittanut tehtävässä 1.8.2021. Professuuri sijoittuu liikuntatieteelliseen tiedekuntaan, ja Parkkarin erityisaluetta on liikunnan turvallisuus. Hän toivoo alan opiskelijoilta aiheeseen uteliaisuutta ja tuoreita näkökulmia.

Jyväskylän yliopisto koordinoi kolmea uutta huippuyksikköä ja mukana neljännessä13.10.2021 01:00:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on valinnut uudet tutkimuksen huippuyksiköt vuosille 2022–2029. Jyväskylän yliopisto johtaa kolmea uutta huippuyksikköä ja on lisäksi mukana Helsingin koordinoimassa yksikössä. Huippuyksikköohjelmaan valittiin 11 yksikköä, joissa työskentelee tutkimusryhmiä yhteensä 11 yliopistosta ja tutkimuslaitoksesta. Akatemia käy valittujen yksiköiden kanssa erilliset rahoitusneuvottelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme