Tampereen yliopisto

Tutkijoiden yö tarjoaa tutkijatreffejä ja viihdyttävää tiedettä

Jaa

Tampereen yliopisto tuo Tutkijoiden yöhön helposti lähestyttävää tiedettä. Tutkijatreffeillä kaupunkilaiset voivat kysyä tutkijoilta kaupunkiin ja kestävyyteen liittyvistä aiheista. Tiedekahvilassa kerrotaan nuorille valon tutkimuksesta eli fotoniikasta. Tapahtumat keskittyvät Nokia Arenan Paidiaan, joka on Tampereen korkeakouluyhteisön Tieteen areena.

Tutkijoiden yötä vietetään eri puolilla Eurooppaa perjantaina ja lauantaina 30. 9. ja 1.10. Tampereella tapahtumat ovat myös osa Tampereen päivää.

Tutkijatreffeillä lauantaina klo 13 – 15 tutkijat ja osallistujat kiertävät tapaamassa toisiaan viiden minuutin pikatreffeillä. Osallistujat voivat kysyä 17:ltä tutkijalta kaupunkiin ja kestävyyteen liittyviä kysymyksiä tai keskustella näistä aiheista, esimerkiksi lähiöistä, julkisista tiloista, ilmastosta tai demokratiasta.

Tutkijatreffeille mahtuu mukaan 30 henkilöä, ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Pikatreffit järjestää Tampereen yliopiston tutkimusyhteisö ja profilaatioala Sustainable Transformation of Urban Environments (STUE), joka tutkii kaupunkien kestävyyskehitystä eri tieteenalojen näkökulmasta. Tutkijatreffit järjestetään Nokia Arenan Paidiassa, Kansikatu 3.

ScienceSlamissa tutkijat kilpailevat siitä, kuka lyhyesti esittelee tutkimustaan yleisölle kaikkein viihdyttävimmin. ScienceSlam järjestetään Old Irish Pubissa, Hämeenkatu 16, perjantaina klo 19 – 21. Voittajan ratkaisee yleisö.

Nuorille on perjantaina tarjolla työpajoja ja demoja, joissa tutustutaan valon tutkimukseen fotoniikkaan ja virtuaalitodellisuuden sovelluksiin. Demoja voi käydä katsomassa Paidiassa klo 9- 14 ilman ilmoittautumista.

Fotoniikka on aiheena myös nuorten Tiedekahvilassa Paidiassa perjantaina klo 14 -15. Tiedekahvilassa kerrotaan fotoniikan tutkimuksen uusimmista tuloksista ja sovelluksista ja alan uramahdollisuuksista.

Paidian ovet ovat yleisölle avoinna lauantaina klo 12 – 16. Paidia on Tampereen korkeakouluyhteisön Tieteen areena, yhteinen tila, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, koulutusta, tutkimusta, yhteistyötä ja opiskelijatoimintaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Tattari, kristiina.tattari@tuni.fi, 050 301 1364
Kyösti Koskela, kyosti.koskela@tuni.fi, 050 318 6621

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Ruoan tuottaminen omin käsin luo monenlaisia keskinäisriippuvuuksia24.11.2022 13:32:10 EET | Tiedote

Ruoan pienimuotoinen tuotanto kotitarvekäyttöön tai lähimarkkinoille on Suomessa yleistä ja harjoittajilleen merkityksellistä toimintaa. Esimerkiksi vihannesviljelyn, sienestyksen ja mehiläishoidon kautta tuotetaan sekä toimeentuloa että hyvinvointia. Samalla ruoantuotannon arkiset käytännöt ovat tiivistä kanssakäymistä sekä niihin osallistuvien ihmisten kesken että ihmisten ja muiden lajien välillä.

Väitös: Energiayhteisöt voisivat parantaa energiajärjestelmän kestävyyttä, mutta niiden toimintaperiaatteet ovat vasta kehittymässä24.11.2022 12:50:52 EET | Tiedote

Energiayhteisöissä energiankäyttäjät lisäävät omavaraisuuttaan vähentämällä ulkopuolelta ostetun energian määrää tuottamalla sitä itse. Tuore energiayhteisöihin liittyvä lainsäädäntö Suomessa mahdollistaa energiayhteisöt taloyhtiöissä. Diplomi-insinööri Jussi Valta tutkii väitöskirjassaan taloyhtiötä laajempien energiayhteisöjen mahdollisuuksia ja haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme