Viestintätoimisto Manifesto Oy

TUTKIMUS: 71 % pitää henkilökohtaisia tapaamisia tärkeimpinä ajureina liikematkustuksen elpymisessä

Jaa
Työntekijöiden motiivit mukaan lukien kestävän kehityksen huomioiminen määrittävät jatkossa liikematkustamista.

SAP Concurin Euroopassa – myös Suomessa – toteutetun tutkimuksen* mukaan eurooppalaiset vastaajat näkevät livetapaamiset tärkeimpänä ajurina yritysten liikematkoissa (71 %). Toiseksi tärkeimpänä pidetään tapahtumia ja oman alan konferensseja ja messuja. Ne mainitsi 64 prosenttia vastaajista. Myös koulutusten takia matkustetaan mielellään (52 %).

Kun suunnitellaan liikematkoja, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät näkökohdat ovat tärkeimpiä, ja seuraavaksi tärkeimpiä ovat mahdollisuus yhdistää työmatkaan vapaa-aikaa (41 %). Tulos kertoo siitä, että työntekijäkokemus määrittää pitkälti liikematkustamisen tulevaisuuden. 

Liikematkustaminen lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla. Vastaajista 83 % sanoi yrityksensä elvyttäneen kotimaan matkansa ja 63 % ulkomaan matkat. Liikematkustus kuitenkin muuttaa muotoaan ja organisaatiot joutuvat huomioimaan aiempaa tarkemmin, mitä työntekijät itse haluavat. 

Samalla johtajat joutuvat miettimään, miten työssä matkustaminen hyödyttää organisaatioita pandemian jälkeisessä ajassa. 65 % vastaajista sanoi, että liikematkustamisen ROI on tärkeämpi kuin koskaan.

Kestävä kehitys aiempaa tärkeämpää liikematkustamisessa

Kestävä kehitys on myös tärkeämpää kuin koskaan, sillä 99 prosenttia vastaajista pitää kestävää kehitystä jo olennaisena osana matkapolitiikkaansa tai suunnittelee sen ottamista huomioon. Lisäksi 67 prosenttia vastaajista ilmoitti, että he käyttävät yli 11 prosenttia matkabudjetistaan vastuullisiin matkustustapoihin ja palveluntarjoajiin. Näistä 23 prosenttia käyttää yli 21 prosenttia budjetistaan näihin tarkoituksiin.

Tällä hetkellä yritysten liikematkaprosessiin osallistuvien ulkopuolisten palveluntarjoajien vastuullisuus ei näytä olevan vielä keskeisellä sijalla. Ainoastaan 30 prosenttia yritysten talous-, vastuu- ja matkustuksesta vastaavasta johdosta ottaa palveluntoimittajien, kuten hotellien, autovuokraamoiden tai lentoyhtiöiden, vastuullisuuden huomioon yritysmatkojen suunnittelussa. Vapaa-ajanvieton ja työn yhdistäviä matkoja (bleisure) pidetään tärkeämpänä prioriteettina (41 prosenttia). 

SAP Concurin tutkimuksen mukaan organisaatiot pitävät kestäviä käytäntöjä olennaisena osana liiketoimintastrategiaansa, mutta monilla on vaikeuksia niiden tehokkaassa toteuttamisessa. 

"Raportointi- ja analysointiominaisuudet ovat ratkaisevassa asemassa aidosti kestävän matkaohjelman perustamisessa ja hallinnoinnissa. Ne tarjoavat näkyvyyttä sekä johdolle että työntekijöille. Työntekijät arvostavat organisaatioita, jotka ovat vastuullisia, koska silloin hekin voivat olla vastuullisia ja saada yhä paremman matkustuskokemuksen", sanoo Nina Ruokonen, SAP Concurin kansainvälisen liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja.

Yli kolmannes vastaajista (36 %) mainitsi keskeiseksi esteeksi kestävämmän yritysmatkustusohjelman kehittämiselle sellaisten ammattimaisten työkalujen puutteen, jotka tarjoavat näkyvyyden matkustamisen ympäristövaikutuksiin, kuten hiilidioksidipäästöihin. Ilman tällaista läpinäkyvyyttä organisaatiot ovat todennäköisesti huonosti varustautuneita ja osittain kykenemättömiä tekemään dataan pohjautuvia valintoja siitä, miten työmatkaohjelma kannattaa laatia. 

Vaikuttaa myös siltä, että työntekijöiden sitoutuminen on puutteellista, sillä 35 prosenttia kaikista osallistujista piti tätä suurimpana esteenä sille, että heidän organisaationsa voisi kehittää kestävämpää matkailuohjelmaa.

Lisätietoja yritysten liikematkustamisen vastuullisuudesta löytyy täältä.


Lisätietoja:

Taina Kaitala
Viestintätoimisto Manifesto
taina.kaitala@manifesto.fi 
+358 50 372 3406

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

SAP® Concur® on integroitujen kulujen- ja matkanhallintaratkaisujen maailmanlaajuinen toimittaja ja johtava brändi. Yritys pyrkii yksinkertaistamaan ja automatisoimaan liikematkustamiseen liittyvät päivittäiset prosessit. Erittäin hyvät arvosanat saanut SAP Concur -mobiilisovellus opastaa liikematkustajia koko matkan ajan, kulut muuntautuvat helposti matkalaskuiksi ja laskujen hyväksyntä on automatisoitu. Integroimalla lähes reaaliaikaisen datan ja auditoimalla transaktiot tekoälyn avulla yritykset näkevät, miten paljon ne käyttävät rahaa tarvitsematta huolehtia sokeista pisteistä budjetissa. SAP Concur -ratkaisut auttavat pääsemään eroon aiemmista tylsistä rutiinitehtävistä ja helpottamaan työtä. Ne auttavat yrityksiä tekemään parhaansa joka päivä. Lue lisää concur.fi tai SAP Concur -blog.

*"Corporate Travel Sustainability Survey" -tutkimus perustuu 700:lle yli 100 työntekijän yrityksissä toimivalle talous-, osto-, yritysvastuu- ja yritysmatkustuspäättäjälle tehtyyn kyselytutkimukseen. Tutkimuksen toteutti iResearch SAP Concurin toimeksiannosta helmi-maaliskuussa 2022 Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Pohjoismaissa (Norja, Ruotsi, Tanska, Suomi) ja Benelux-maissa (Belgia, Luxemburg, Alankomaat).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Virta Financial Timesin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukossa 4. kerran peräkkäin – Tech Tourin arvioimana yksi seuraavista teknologiajäteistä6.3.2023 15:41:49 EET | Tiedote

Suomalainen sähköautojen latauspalveluyritys Virta (Liikennevirta) ylsi Financial Timesin FT 1000 -listalla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon neljättä kertaa peräkkäin. Vuosittainen, nyt seitsemättä kertaa ilmestyvä raportti julkaistiin 1. maaliskuuta. Tutkimusyhtiö Statistan kanssa laaditussa rankingissa listataan eurooppalaiset yritykset, jotka saavuttivat liikevaihdon korkeimman vuotuisen kasvuvauhdin vuosien 2018 ja 2021 välillä. Virta oli Euroopan nopeimmin kasvava yritys, joka tarjoaa alustoja sähköautojen lataamiseen. Huomionarvoista on, että Virta kuuluu niihin harvinaisiin 65 yritykseen, jotka ovat päässeet FT 1000 -listalle neljä kertaa peräkkäin. Vuosina 2015–2022 Virran CAGR on ollut 90 %. Virran kasvu jatkui viime vuonna vahvana ja yhtiö saavutti alustavien tilintarkastamattomien tilinpäätöstietojen mukaan 112 %:n vuotuisen liikevaihdon kasvun. FT 1000:n lisäksi Virta pääsi 22. helmikuuta julkaistulle Tech Tour Growth50-listalle. Kahdeksannessa vuosittaisessa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme