Jyväskylän yliopisto

Tutkimus ennakoi mullistusta suomalaiseen ruokajärjestelmään

Jaa

Onko suomalainen ruoka katoavaa kansanperinnettä, vai vieläkö kotimaisella lihalla, maidolla ja viljalla on paikkansa pöydissämme myös tulevaisuudessa? Kyllä on ja pitää olla, sanoo maataloutta ja ruokatuotantoa tutkiva Irene Kuhmonen Jyväskylän yliopistosta.

Irene Kuhmonen on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija, joka on perehtynyt suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyssiirtymään. Kuva: JYU/Petteri Kivimäki
Irene Kuhmonen on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija, joka on perehtynyt suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyssiirtymään. Kuva: JYU/Petteri Kivimäki

Irene Kuhmonen on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija, joka on perehtynyt suomalaiseen ruokajärjestelmän ja maatalouden kestävyyssiirtymään. Kuhmosen tutkimuksissa on kyse siitä, millä tavalla yhteiskunta on järjestäytynyt tuottamaan kansalaisten ruokavarannot – ja mikä sitä uhkaa.

Haastattelussa hän ennakoi, että suomalaisella ruokatuotannolla on kaksi skenaariota: joko siirtyminen high tech -ruokajärjestelmään vai paluu nykyistä omavaraisempaan ja pienimuotoisempaan maatalouteen.

Lisää ruuantuotannon tutkimisesta JYUnity-verkkolehdessä: https://jyunity.fi/tieteessa/ruoka-on-kaikkien-elinehto-ja-harvojen-elinkeino/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Irene Kuhmonen on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija, joka on perehtynyt suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyssiirtymään. Kuva: JYU/Petteri Kivimäki
Irene Kuhmonen on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija, joka on perehtynyt suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyssiirtymään. Kuva: JYU/Petteri Kivimäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme