SAKA

Tutkimus: Mercedes-Benz on halutuin käytetty auto

Jaa

Mercedes-Benz on suomalaisten keskuudessa halutuin vaihtoautomerkki. Asia käy ilmi Suomen Autokauppa Oy Sakan toteuttamasta suuresta vaihtoautokyselystä, johon vastasi 2900 suomalaista.

Lähes joka kolmas suomalainen on kiinnostunut Mercedes-Benz-vaihtoautoista. Luotettavana merkkinä tunnettu Mercedes-Benz nousi ykköseksi 28 prosentin kannatuksella Suomen Autokauppa Oy Sakan toteuttamasta suuressa vaihtoautokyselyssä kiinnostavimpia vaihtoautomerkkejä kysyttäessä. Toiseksi halutuin automerkki oli Volvo, jota seurasivat tiiviinä ryhmänä BMW, Audi ja Volkswagen.

 “Laadukkaat ja luotettavat uudehkot perheautot kiinnostavat suomalaisia. Kyselyn tulos noudattelee hyvin pitkälle Sakan myyntitilastoa, jonka kärjessä ovat nämä samat automerkit – joskin hieman eri järjestyksessä”, Suomen Autokauppa Oy Sakan toimitusjohtaja Eero Poukkula kertoo.

Sakan vuoden 2020 myydyimmät automerkit Suomessa olivat järjestyksessä Volvo, Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, Audi.

10 000–20 000 euroa on sopivin hinta vaihtoautosta

Sakan suuren vaihtoautokyselyn mukaan suomalaiset ovat yleisimmin valmiita sijoittamaan käytettyyn autoon 10 000 – 20 000 euroa. Kyselyyn vastanneista 30 prosenttia kertoi, että tämä hintaluokka on hänelle sopivin käytettyä autoa ostettaessa.

Yli 20 000 euron hintaluokat, joihin kyselyssä halutuimmiksi nousseiden merkkien uudehkot vaihtoautot useimmiten kuuluvat, saivat kyselyssä yhteensä 24 prosentin kannatuksen.

Kolmasosa ajaisi hybridiautolla

Käyttövoimien vertailussa suosituimmaksi vaihtoehdoksi nousi bensiini.

Merkillepantavaa vaihtoautokyselyn vastauksissa on hybridien suosio. 30 prosenttia vastaajista kertoi, että hybridiauto olisi hänen tarpeisiinsa sopiva ajoneuvo.

Sähköauton nimesi itselleen sopivaksi ajoneuvoksi 10,5 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista.

Suuri suomalainen vaihtoautokysely toteutettiin Sakan www-sivuilla saka.fi marras-joulukuussa 2020. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 2899 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eero Poukkula, toimitusjohtaja, Saka, puh. 044 0565 822, eero.poukkula@saka.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen Autokauppa Saka on maamme voimakkaimmin kasvava automyyjä. Olemme aloittaneet autokaupan vallankumouksen, koska suomalaiset ovat joutuneet kärsimään liian kauan huonosta autokaupasta. Me Sakalla uudistamme autokauppaa intohimolla, asiantuntemuksella ja nöyrällä palveluasenteella. Teemme kaikkemme, että auton ostaminen olisi helppoa ja vaivatonta, ja auton omistaminen huoletonta. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli noin 262 miljoonaa euroa. http://www.saka.fi

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SAKA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme