Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Tutkimus: Uuden työntekijän perehdyttämisessä hyvä suunnittelu ja valmistautuminen ratkaisevat

Jaa

Valmiiksi laadittu opastusmateriaali ja perehdytyksen vaiheiden suunnittelu paljastuivat avaimiksi uuden työntekijän onnistuneeseen perehdytykseen. Hyödyt ovat molemminpuoliset – uusi työntekijä saa paremmat eväät ja samalla perehdyttäjä osaa paremmin arvioida, kauanko aikaa alkuun neuvominen vie.

Jenna Tapola tutki uuden työntekijän perehdyttämistä johdon näkökulmasta. Kuva: Anssi Turunen
Jenna Tapola tutki uuden työntekijän perehdyttämistä johdon näkökulmasta. Kuva: Anssi Turunen

Jenna Tapola tutki perehdyttämistä jo tradenomiopiskelijana ja jatkoi aiheen parissa VAMKin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyössä.

– Yritys halusi tietää perehdyttämisestä lisää ja olin itse tutkinut aihetta jo aikaisemmin. Tämä oli hyvää jatkoa aikaisempaan opinnäytetyöhön, tällä kertaa johdon näkökulmasta, kertoo Tapola.

Tapola tutki opinnäytetyössään VV-Kuivaus Oy:n johdon näkökulmaa perehdyttämisestä. Tutkimuksessa selvisi, että onnistuneeseen perehdyttämiseen tarvitaan perehdyttämisprosessin suunnittelua ja valmiiksi laadittu perehdytysmateriaali, mikä helpottaa prosessin kulkua. Perehdyttämistä tulee suunnitella ja siihen tulee valmistautua etukäteen, jolloin perehdyttämisen haasteet vähenevät ja perehdyttäminen onnistuu. Suunnittelun avulla yrityksessä perehdyttämisestä saadaan yhtenäistä ja perehdyttäjien ajan hallinta helpottuu.

Hyvä suunnittelu ja valmistautuminen ovat hyödyttäneet Tapolaa myös Vaasan ammattikorkeakoulun opinnoissa, joiden yhdistäminen töiden ja muun elämän kanssa ei ole aina mutkatonta.

–  Kaiken yhdistäminen on välillä hankalaa ja aikatauluttamista tarvitaan, mutta kyllä se onnistuu, kun siihen sitoutuu. Verkko-opinnot ovat olleet aika tavalla pelastus. Olen pystynyt tekemään ne joustavasti viikonloppuisin ja iltaisin. Aloitin 2017 syksyllä ja saan nyt helmikuussa paperit ulos, pohtii Tapola.

Aikataulutus onnistui ja Jenna valmistuu jopa hieman aikataulustaan etuajassa.

Lisätiedot

Tapola, J. 2019. Johdon näkökulma perehdyttämisen tarpeista. Opinnäytetyö. Liiketalous, liiketoimintaosaaminen. Vaasa. Vaasan ammattikorkeakoulu. Linkki: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201901251588

Jenna Tapola, YAMK, Liiketoimintaosaaminen, Vaasan ammattikorkeakoulu, jenna.tapola@outlook.com, GSM 050 538 0507.

Opinnäytetyön on ohjannut Margit Mannila.

Avainsanat

Kuvat

Jenna Tapola tutki uuden työntekijän perehdyttämistä johdon näkökulmasta. Kuva: Anssi Turunen
Jenna Tapola tutki uuden työntekijän perehdyttämistä johdon näkökulmasta. Kuva: Anssi Turunen
Lataa
Jenna Tapola tutki uuden työntekijän perehdyttämistä johdon näkökulmasta. Kuva: Anssi Turunen
Jenna Tapola tutki uuden työntekijän perehdyttämistä johdon näkökulmasta. Kuva: Anssi Turunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.puv.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Intresset för Vasa yrkeshögskolas engelskspråkiga utbildningsprogram nationellt i topp5.3.2019 12:25:23 EETTiedote

Interkulturell kompetens samt kännedom om den internationella marknaden och internationell handel är högt värderade färdigheter i dagens arbetsliv. Studier inom ett engelskspråkigt utbildningsprogram i en trespråkig miljö – engelska, finska, svenska, ger studerandena möjligheter att tidigt utveckla sensitivitet för kulturella skillnader, kulturkännedom och språkkunskaper.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme