Tutkimustieto ja opettajan ääni kuuluvat uudessa LUMA SANOMAT -verkkolehdessä

Jaa
Maanantaina 23. elokuuta 2010 avattiin uusi LUMA SANOMAT-verkkolehti. Sen tavoitteena on tukea lasten ja nuorten matematiikan, luonnontieteiden, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja opiskelua. Jatkuvasti päivittyvä ja maksuton verkkolehti palvelee erityisesti opettamisen ja ohjaamisen asiantuntijoita varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Lehti panostaa vuorovaikutteisuuteen. Mukana on muun muassa blogi, jossa koulut kertovat omasta LUMA-toiminnastaan.

Uuden lehden osoite: http://www.luma.fi/.

LUMA SANOMAT kertoo luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta sekä näiden aineiden opetuksen uusimmasta tutkimuksesta ja tutkimuksen sovelluksista. Se sisältää teema-artikkeleita, tutkimus-palstan, tapahtumia, LUMA kouluissa -blogeja, vinkit ja linkit -palstan sekä lapsille ja nuorille tarkoitettujen Luova, Kreativ, Jippo ja MyScience -verkkolehtien palstat.

Lehti korostaa yhteisöllisyyttä. Se antaa tilaa kouluilla ja opettajille sekä levittää hyviä käyntänteitä. Koulujen LUMA-toiminnasta kertova blogi on lehden keskeinen osa. Blogikirjoittamisen aloittavat vuoden 2009 esimerkillisestä LUMA-toiminnasta palkitut koulut: vantaalainen Hämeenkylän koulu, oululainen Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikkö, jyväskyläläinen Cygnaeus-lukio sekä Ulvilan lukio.


Keväällä 2010 perustetun kansallisen LUMA-neuvottelukunnan ohjauksessa toimiva LUMA SANOMAT on neuvottelukunnan ensimmäinen yhteishanke. Neuvottelukunnassa on jäseninä kansallisen LUMA-verkoston toimijoita korkeakouluista, Opetushallituksesta, elinkeinoelämästä, pedagogisista ammattijärjestöistä MAOL ry, BMOL ry ja Luokanopettajaliitto sekä tiedekeskus Heurekasta.


LUMA SANOMAT -lehden julkaisijana ja toiminnan koordinoijana on LUMA-keskus (http:www.helsinki.fi/luma) Helsingin yliopistosta. Sen vastaavana päätoimittajana toimii keskuksen koordinaattori, FT Veera Kallunki ja toimitussihteerinä opiskelija Janne Salo. Lisäksi toimituskunnassa on mukana asiantuntijoita eri puolilta Suomea.

LUMA-keskuksella on pitkät perinteet tiedottamisessa. LUMA-uutisia on lähetetty luokanopettajille, aineenopettajille ja opinto-ohjaajille sekä tuleville opettajille vuodesta 2004. Keväällä 2010 avattiin nuorille englanninkielinen verkkolehti MyScience. Keskus sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2009 verkkolehdistään Jippo, Luova ja Kreativ.

Valtakunnallinen LUMA-keskus on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan koordinoima sateenvarjo-organisaatio koulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Se on toiminut vuodesta 2004 ja saanut useita kansallisia sekä kansainvälisiä tunnustuksia.

Lisätietoja:

LUMA SANOMIEN neuvottelukunnan puheenjohtaja, professori Maija Aksela, puh. 050 514 1450, maija.aksela@helsinki.fi


LUMA SANOMIEN päätoimittaja Veera Kallunki, puh. 050 415 5373, veera.kallunki@helsinki.fi

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme