Jyväskylän yliopisto

Tutkinnot 2020: Ennätysmäärä tutkintoja poikkeusvuonna

Jaa

Jyväskylän yliopisto ylitti kirkkaasti tutkintotavoitteensa, sillä yliopistosta valmistui vuonna 2020 yhteensä 3428 tutkintoa: 1843 maisteria, 1407 kandidaattia sekä 173 tohtoria. Poikkeusvuotta 2008 lukuun ottamatta tämä on suurin määrä tutkintoja yliopistossa. Edellisvuonna tutkintoja valmistui 2951.

Maistereita valmistui vuonna 2019 1575, kandidaatteja 1235 ja tohtoreita 127. Koronatilanteesta huolimatta kaikkien tutkintojen määrä siis kasvoi huomattavasti.

- Olemme erittäin ilahtuneita valmistuneiden suuresta määrästä. Henkilökuntamme on venynyt upeasti ja pystynyt ohjaamaan opiskelijoita ja järjestämään opetuksen laadukkaasti myös poikkeusoloissa. Tutkintopiikkiin voi vaikuttaa myös pääainepohjaisten opiskelu-oikeuksien lakkaaminen ja siirtyminen tutkinto-ohjelmiin vuoden vaihteessa, koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen kertoo.

Tohtorintutkintoja valmistui eniten humanistis-yhteiskuntatieteellisessä (61 tutkintoa), matemaattis-luonnontieteellisessä (36) sekä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa (36). Informaatioteknologian tiedekunnassa tutkintoja valmistui 17, liikuntatieteellisessä tiedekunnassa 13 ja kauppakorkeakoulussa 10.

Maisterintutkintoja valmistui eniten humanistis-yhteiskuntatieteellisessä (460) ja kasvatustieteiden ja psykologian (460) tiedekunnassa. Informaatioteknologian tiedekunnasta valmistui 274 maisteria, liikuntatieteellisestä tiedekunnasta 255, kauppakorkeakoulusta 224 sekä matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta 170 maisteria.

Luvut ovat alustavia, niihin saattaa tulla vielä muutaman tutkinnon lisäys tammikuun loppuun mennessä.

Jyväskylän yliopiston opetus-ja kulttuuriministeriön kanssa sovitut tutkintotavoitteet vuosille 2017–2020 olivat keskimäärin 1 475 maisteria ja 138 tohtoria vuodessa. Kandidaatintutkintojen keskiarvotavoite oli 1360 tutkintoa.

Lisätietoja:

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 8054678, mari.ikonen@jyu.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2021: Jyväskylän yliopistosta useita tieteenaloja maailman huippujen listalla, liikunta ja kasvatustieteet top 100 -joukossa4.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vuoden 2021 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista parhaiten sijoittui liikunta, joka paransi sijoitustaan viime vuodesta sijalta 50 sijalle 45. Myös kasvatustieteet säilyttivät asemansa sadan parhaan joukossa sijalla 92 (viime vuonna 51–100), kansallisella tasolla sijoitus on toinen.

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme