Tampereen ammattikorkeakoulu

Tutkinto TAMKista työn ohessa: koneinsinöörin monimuotokoulutus alkaa tammikuussa Pohjois-Pirkanmaalla

Jaa

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa tammikuussa 2022 konetekniikan insinöörikoulutuksen Pohjois-Pirkanmaalla. Koulutus vastaa seutukunnan kasvavaan osaajatarpeeseen ja painottuu tuotteiden suunnitteluun ja koneautomaatioon. Koulutukseen voi hakea syyskuussa.

Koneinsinöörin AMK-tutkinto-ohjelma painottuu tuotteiden suunnitteluun ja koneautomaatioon, mutta opintoja voi suunnata myös erityisosaamiseen, kuten tuotantotekniikkaan ja teollisuustalouteen. Teknologiateollisuuden markkinat ovat globaalit, joten koulutus tähtää konetekniikan kansainväliseen osaamiseen. Esimerkiksi Pirkanmaalla toimii suuri määrä yrityksiä, jotka tarvitsevat toiminnassaan konetekniikan ammattilaisia – laitteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, ostotoiminnoissa, tuotannon pyörittämisessä ja myynnissä.  

TAMK on suunnitellut koneinsinöörin AMK-opinnot siten, että opiskella voi myös työn ohessa, muun muassa verkko-opintojen avulla. Monimuoto-opinnot sisältävät tyypillisesti myös lähiosallistumista edellyttäviä opetuspäiviä ja työelämälähtöisiä projektiopintoja.  

Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja sen suunniteltu kesto 4 vuotta. Myös nopeampi opiskelu on mahdollista. Pohjakoulutukseksi vaaditaan lukio tai ammatillinen (toisen asteen) perustutkinto. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman ansiosta opintoja voi painottaa yksilöllisesti, ja opintoihin voidaan hyväksilukea työelämässä hankittua osaamista tai aiempia soveltuvia korkeakouluopintoja.

Tammikuussa alkavaan koulutukseen voi hakea korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 1.–15.9.2021. Tarkemmat tiedot koulutuksesta ja hakemisesta löytyvät TAMKin verkkosivuilta, tuni.fi/koneparkano.
Linkki: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/konetekniikan-tutkinto-ohjelma-monimuotototeutus-parkano

Lisätietoa koneinsinöörin monimuotokoulutuksesta on tarjolla kolmessa infotilaisuudessa elokuussa: 

- maanantaina 9.8. klo 16.30 Kopar Oy, Sepänkatu 2, Parkano
- tiistaina 10.8. klo 16.30 ProSilva Oyj, Teollisuustie 3, Ruovesi
-
tiistaina 17.8. klo 16.30 Virtain Muovityö Oy, Myllytie 2, Virrat 

Infoihin voi osallistua myös verkossa, pyydä osallistumislinkki: erkki.kiviniemi@tuni.fi 

Lisätietoa:
korkeakouluasiamies Erkki Kiviniemi, p. 040 631 4080, 
erkki.kiviniemi@tuni.fi 

 

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä Tampereen korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Roope Mäenpää ja Emmiina Lehtonen ovat Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumnit13.10.2021 14:25:09 EEST | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2021 -tittelit on myönnetty 13.10.2021 säveltäjä Roope Mäenpäälle ja ravintolakokki Emmiina Lehtoselle alumniviikon yhteydessä. Valinnan perusteena on heidän aktiivinen toimintansa alumnina Tampereen ammattikorkeakoulun arjessa, intohimoinen suhtautuminen omaan alaansa sekä jo nuorella iällä saavutettu menestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme