Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tutkittua tietoa huonekasvien historiasta esillä Espoossa

Jaa
Hurmaavat huonekasvit - Kaukomailta koteihin -näyttely avautuu Talomuseo Glimsissä 28.4.2023 ja on esillä 3.3.2024 asti. Ulkomaiden kasvit toivat aikoinaan tuulahduksen eksotiikkaa Suomen kartanoihin, ja niistä ne hiljalleen siirtyivät maaseudun tupiin.
Hurmaavat huonekasvit - Kaukomailta koteihin. Kuva: KAMU Espoo.
Hurmaavat huonekasvit - Kaukomailta koteihin. Kuva: KAMU Espoo.

Hurmaavat huonekasvit - Kaukomailta koteihin näyttelyn tekstit on kirjoittanut kasvibiologi ja tietokirjailija Teija Alanko. Näyttely kertoo kuinka nykyisin tutut kotiemme viherkasvit ovat ennen olleet haluttuja harvinaisuuksia, joita ovat omistaneet vain kartanoiden säätyläiset. Kalliit, ulkomaalaiset kasvit herättivät ihmetystä ja ihastusta. Aikojen kuluessa kasvit alkoivat yleistyä ja niistä tuli tavallisempia myös köyhempien ihmisten kodeissa. Näyttelyssä selviää mistä kasvit ovat kotoisin, mitkä ovat milloinkin olleet muotia ja mitä kulttuurihistoriaa niihin liittyy. Millaiset ihmiset ovat kasveja pitäneet ja miksi?

KAMU Espoon kapupunginmuseon kuvakokoelmien upeat kuvat esittelevät kasvikauneutta parhaimmillaan, sekä entisaikojen kartanoiden kasvikeskeistä elämäntapaa. Teija Alangon tutkimuksen myötä viherkasvien matka harvinaisuuksista nykyajan sisustuselementeiksi avautuu uudella ja jännittävällä tavalla. Näyttelyn kautta pääsee kurkistamaan huonekasvien historiaan, ja siihen mistä ne ovat Suomeen, ja aina nykypäivän espoolaisten ikkunalaudalle tiensä löytäneet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Iris Hyyrynen
KAMU Espoon kaupunginmuseo
museolehtori, Talomuseo Glims
iris.hyyrynen@espoo.fi
0406393078

Kuvat

Hurmaavat huonekasvit - Kaukomailta koteihin. Kuva: KAMU Espoo.
Hurmaavat huonekasvit - Kaukomailta koteihin. Kuva: KAMU Espoo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo tutkii, säilyttää ja esittelee Espoon historiaa ja lähiympäristöä yhdessä kaupungin asukkaiden kanssa. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme