Asuntosäätiö

Tuusulaan tulossa uusia Asokotien asuntoja

Jaa

Asukkaat arvostavat Tuusulassa maalaismaisuutta. Erityisesti seniori-ikäiset ovat löytäneet keskisen Uudenmaan asuinalueekseen.

Tuuliviirinkuja 7 ja 9:ään on tulossa Asokotien uusin asumisoikeuskohde. Rakentaminen on käynnistynyt ja 42 asunnon hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2021 alussa. Talojen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Ark7 Oy ja pääurakoinnista vastaa TNRak Oy.

- Tuusulassa kysytyimpiä asuntoja ovat rivi- ja kerrostalot, jotka ovat vähän kauempana Hyrylän keskustan ytimestä. Koska Tuusula mielletään maalaiskunnaksi niin ihmisetkin odottavat asuinympäristöltä tietynlaista väljyyttä, jota kehyskunnissa on tarjolla, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Tom Salomonson.

Asokodeilla on Tuusulassa jo 22 asumisoikeuskohdetta. Kaikissa taloissa on asuntoja yksiöistä perheasuntoihin. Keskimääräiset käyttövastikkeet kohteissa ovat 9,44 – 14,64 € / m2 / kk.

- Taloissa asuu kaikenikäisiä ihmisiä, sinkkuja ja perheellisiä, mutta viimeaikoina erityisesti seniori-ikäisiä on muuttanut Tuusulaan. He, samoin kuin perheelliset arvostavat omaa rauhaa ja toisaalta myös yhteisöllisyyttä. Monissa taloissa asukastoiminta on tärkeä osa asukkaiden elämää ja lisää selkeästi asumisviihtyisyyttä. Asokodit kannustaa asukkaita kehittämään yhteisöllisyyttä asukashallinnon avulla, toteaa Salomonson.

Asukkaat ovat todenneet Tuusulan kunnan eduksi myös toimivan julkisen terveydenhuollon ja hyvät peruspalvelut.

- Tuusulassa on aina ollut hyvä asoasuntojen kysyntätilanne, joten sinne kannattaa tuottaa myös lisää kohtuuhintaisia ARA-asuntoja, korostaa Salomonson.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tom Salomonson, myynti- ja markkinointijohtaja
Puhelin: 020 161 2276
tom.salomonson@asokodit.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiön tarkoituksena on ollut perustamisestaan (1951) saakka työskennellä yleisen asumistason kohottamiseksi eikä sen tarkoituksena ole välittömän voiton tai taloudellisen edun tavoittelu. Asuntosäätiön suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa yli 16 000 asuntoa 31 paikkakunnalla. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Blogi: Asumisoikeusasumisella kova kysyntä24.8.2020 08:57:14 EESTBlogi

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa todettiin 19.8.2020, että omistus- ja vuokra-asumisen välimuodot eivät ole yleistyneet Suomessa. Välimuotojen yleistyminen ei ole kiinni asukkaiden tarpeista. Varsinkin omistus- ja vuokra-asumisen väliin asettuvalla asumisoikeusasumisella on erittäin suuri kysyntä kasvukeskuksissa, joissa asumisoikeusasuntojen vastikkeet ovat selvästi vuokria edullisempia. Esimerkiksi Helsingissä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ei ole riittävästi ja vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista joutuu ARAn viimeisimmän, vuoden takaisen selvityksen mukaan maksamaan keskimäärin 46 % enemmän vuokraa kuin asumisoikeusasunnoista vastiketta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme