Säteilyturvakeskus (STUK)

TVO:lle lupa nostaa OL3:n tehoa

Jaa

Säteilyturvakeskus (STUK) antoi tiistaina 4.1.2022 Teollisuuden Voimalle (TVO) luvan nostaa Olkiluodon uuden ydinvoimalaitosyksikön teho yli viiden prosentin sen täydestä 4300 megawatin lämpötehosta.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmosyksikkö käynnistettiin eli sen polttoaine tehtiin ensimmäisen kerran kriittiseksi 21.12.2021.

Käynnistyksen jälkeen TVO:n yhdessä laitostoimittajan kanssa tekemät pientehokokeet osoittivat, että laitos toimii suunnitellulla tavalla. STUK tarkasti kokeiden suunnitelmat, seurasi kokeita paikan päällä ja kävi läpi niiden tulokset. Laitostoimittaja on konsortio, jonka muodostavat AREVA GmbH, AREVA NP SAS ja Siemens AG.

STUK jatkaa tehonnoston ja sen yhteydessä tehtävien kokeiden valvontaa laitospaikalla. Seuraavan kerran TVO tarvitsee STUKilta luvan, kun se nostaa reaktorin tehon yli 30 prosentin täydestä tehosta. Sitä ennen laitos on jo aloittanut sähköntuotannon. STUK antaa luvan myös tehon nostamiseen yli 60 prosentin.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Essi Vanhanen, puh. (09) 759 88 242

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme