King Street Public Relations Oy

Työ ympäristön eteen vahvistuu – akkuvalmistaja GP tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden pantata tuotepakkauksensa

Jaa

Paristo- ja akkuvalmistaja GP on aloittanut osana laajaa vastuullisuustyötään yhteistyön ruotsalaisen Bower-sovelluksen kanssa Pohjoismaiden akkuhiilijalanjäljen pienentämiseksi. Sovelluksen avulla kuluttajat voivat pantata tuotepakkauksensa ja ansaita rahaa kierrättämällä.

Paristo- ja akkuvalmistaja GP:n kumppanuus Bowerin kanssa antaa kuluttajille mahdollisuuden ansaita rahaa ja vaikuttaa samalla ympäristöön. Kun kuluttajat panttaavat pakkauksiaan, heitä kannustetaan myös kierrättämään käytetyt kertakäyttöakut. Yhteistyö Bowerin kanssa toteutetaan kaikissa Pohjoismaissa.   

Tuottajana meillä on velvollisuus ajatella kiertotaloutta kokonaisvaltaisesti, eikä vain tuotantovaiheessa, johon tietysti kuuluvat pakkauksemme ja käyttöiän lopputuotteet. Bowerin kautta toivomme kannustavamme kuluttajia kierrättämään pakkauksensa sekä samalla kertakäyttöparistonsa ", kertoo GP Suomen paristoasiantuntija Liisa Veisto. 

Liikeidea perustuu siihen, että kuluttaja voi kierrättää kaupasta ostamansa tuotteen kokonaisuudessaan. Bower-sovelluksessa käyttäjä skannaa tuotepakkauksen EAN-koodin, kun hän on jättämässä sen kierrätyspisteelle. Sen jälkeen käyttäjä voi kerätä pisteitä palauttamistaan paketeista tai nostaa rahat suoraan sovelluksesta. Kyseessä on yksinkertainen panttijärjestelmä tuotepakkauksille.  

"Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme tehdä yhteistyötä akkuvalmistaja GP:n kanssa. Tämä on osoitus siitä, kuinka houkutteleva ja toimiva ratkaisu on eri toimialoilla. Visiomme mukaan kaikki on tulevaisuudessa pantattavaa. Kun tyhjästä paketista tehdään rahan arvoista, ei mitään voi kutsua enää roskaksi. Tällä tavoin teemme kierrättämisestä houkuttelevaa. GP:n kanssa työskentely on iso askel oikeaan suuntaan – sekä Bowerille että GP:lle ", kertoo Bowerin toimitusjohtaja Suwar Mert. 

Akkuvalmistaja GP on jo pitkään vienyt yhtiötä kohti kestävää kehitystä ladattavien akkujensa avulla. Kertakäyttöparistojen kulutuksen vähentämiseksi GP julkaisi aiemmin tänä vuonna ReCyko-sarjan, joka sisältää ladattavia akkuja kuluttajien ja ammattilaisten käyttöön.  

”Jätteen vähentäminen on yksi GP:n tärkeimmistä ympäristötekojen painopisteistä. Teemme kovasti töitä saavuttaaksemme jätteettömyystavoitteen akunvalmistuslaitoksissamme. Viime vuonna GP:stä tuli ensimmäinen akkuteollisuuden yhtiö, joka on saanut UL Zero Waste to Landfill Silver Validation (ZWTL) -sertifikaatin neljälle tuotantolaitokselle Kiinassa ja Malesiassa”, kertoo Liisa Veisto. 

Lue, kuinka voit pantata GP tuotepakkauksesi: www.gpbatteries.fi

Lisätietoa Bowerista: www.getbower.com

Yhteystiedot lisätietoja varten:

Sofia Leinonen, King Street PR (GP:n viestintätoimisto Suomessa)

sofia.leinonen@rudpedersen.com

p. +358 404195993 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

King Street Public Relations Oy
Uudenmaankatu 7
00120 Helsinki

GP ja GPBM Nordic

GP Batteries International (GP) kehittää, valmistaa ja markkinoi akkuja ja akkuihin liittyviä tuotteita kansainvälisillä markkinoilla. Perustamisensa jälkeen Hongkongin Gold Peak Groupin alla GP on laajentunut nopeasti yhdeksi maailman suurimmaksi primaariparistojen ja ladattavien akkujen tuottajaksi. Maailman suurimpien NiMH-tehtaiden ja oman tutkimus- ja kehitystyönsä avulla GP:llä on kokemusta, tietoa ja resursseja viedä ladattavaa kehitystä eteenpäin.

Jo vuonna 1988 GP:stä tuli GPBM Nordicin akkutoimittaja, joka vastaa myynnistä ja markkinoinnista Pohjoismaissa, Italiassa ja Ranskassa. Pitkä ja tiivis yhteistyö on luonut ladattaville akuille merkittävän roolin sekä kuluttajamarkkinoilla että alalla, jolla GPBM Nordic toimii.

Lisätietoa osoitteessa https://www.gpbatteries.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta King Street Public Relations Oy

Zayed Sustainability Prize tulee myös Suomeen22.3.2022 15:18:35 EET | Tiedote

Zayed Sustainability Prize -vastuullisuuspalkinnon hakukierros vuodelle 2023 on alkanut – nyt ensimmäistä kertaa myös Suomessa. Kilpailussa etsitään innovatiivisia ja vaikuttavia ratkaisuja, joiden kautta edistetään kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien vuonna 2008 perustettu vastuullisuuspalkinto on historiansa aikana vaikuttanut jo yli 370 miljoonan ihmisen elämään ympäri maailmaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme