SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnat demarit kiittävät hallitusta ja työmarkkinaparteja

Jaa

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan Sosialidemokraattisen ryhmän jäsenet ovat tyytyväisiä Sanna Marinin (sd) hallituksen ripeistä toimista väestön suojelemiseksi, terveydenhuollon henkilöstön tehostetun työnteon häiriöttömäksi jatkumiseksi ja varautumisesta lainsäädännöllisin toimin työntekijöiden, freelancereiden ja yritysten odotettaviin vaikeuksiin poikkeusoloissa. Kiitos kuuluu myös työmarkkinakeskusjärjestöille nopeasta kyvystä sopia esityksistä yhdessä, lausuvat valiokunnan sd-jäsenet, kansanedustajat Niina Malm, Kim Berg, Ilmari Nurminen ja varajäsen Paula Werning.

SDP:n kansanedustajat Paula Werning, Kim Berg, Niina Malm ja Ilmari Nurminen kiittävät hallitusta ja työmarkkinaparteja ripeistä toimista työntekijöiden, freelancereiden ja yritysten auttamiseksi poikkeusoloissa. (Kuvat: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kansanedustajat Paula Werning, Kim Berg, Niina Malm ja Ilmari Nurminen kiittävät hallitusta ja työmarkkinaparteja ripeistä toimista työntekijöiden, freelancereiden ja yritysten auttamiseksi poikkeusoloissa. (Kuvat: Jukka-Pekka Flander)

Työmarkkinatilanne on ollut kireä, siksi on hyvä merkki, että sopimaan on pystytty tässä tilanteessa monista tärkeistä työlainsäädännön kohdista yksityiskohtia myöten kolmikantaisesti.
-Kriisissä on ehdottoman tärkeää, että pystymme sopimaan. Suomalaiset palkansaajat ovat vastuullisia, ja jos tarjotaan mahdollisuus sopia, se on onnistunut. Tämä on erityisen tärkeää varsinkin kriittisillä ja niitä tukevilla aloilla muun muassa kunnissa, sanoo valiokunnan imatralaisjäsen Malm.
-On hyvä, että hallitus reagoi nopeasti tähän poikkeukselliseen tilanteeseen. Nämä toimet osoittavat vahvaa välittämistä jokaisesta suomalaisesta ja jokaisen toimeentulosta huolehditaan. Nyt tehdään kaikki ne välttämättömät toimenpiteet yhdessä, mitä tämän tilanteen hoitaminen edellyttää, sanoo kouvolalaisedustaja Werning.
- On tärkeää, että pystymme tekemään nopeitakin ratkaisuja, jotta kohtuuttomia tilanteita ei pääse syntymään. Tuemme ihmisiä ja heidän toimeentuloaan tässä poikkeuksellisessa ja vaikeassa ajassa, sanoo pirkanmaalainen Nurminen. Hän on myös eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja.
- On tärkeää painottaa kolmikantaisen sopimisen toimivuutta ja elintärkeyttä – onpa kyseessä sitten työntekemisen ehdot kriisioloissa tai lomautus kriisioloista johtuva. Kolmikantaisesti Suomi on rakennettu ja sillä vastataan nyt myös kriisissä Suomen selviämiseen. Tämän kriisin jälkeen on jatkettava kolmikantaisen sopimisen tiellä ja tarvittaessa jopa lainsäädännöllä tarkennettava sitä pandemian kaltaisen poikkeustilan varalta, sanoo vaasalainen kansanedustaja Berg.

Avainsanat

Kuvat

SDP:n kansanedustajat Paula Werning, Kim Berg, Niina Malm ja Ilmari Nurminen kiittävät hallitusta ja työmarkkinaparteja ripeistä toimista työntekijöiden, freelancereiden ja yritysten auttamiseksi poikkeusoloissa. (Kuvat: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kansanedustajat Paula Werning, Kim Berg, Niina Malm ja Ilmari Nurminen kiittävät hallitusta ja työmarkkinaparteja ripeistä toimista työntekijöiden, freelancereiden ja yritysten auttamiseksi poikkeusoloissa. (Kuvat: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkinen: Pikavippiyritykset eivät saa tavoitella voittoa hädässä olevien ihmisten kustannuksella3.4.2020 13:43:52 EESTTiedote

Talousvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen kiittää hallitusta pikavippien suoramarkkinoinnin kieltämisestä. Suoramarkkinoinnin kieltämisen lisäksi hallitus valmistelee esitystä korkokaton puolittamisesta kymmeneen prosenttiin. - Hienoa, että tähän asiaan reagoidaan nopeasti. On suuri huoli, että akuutin koronakriisin väistyttyä meillä on käsissämme valtava määrä uusia ylivelkaantuneita ihmisiä. On selvää, että kotitaloudet ja yritykset tarvitset lainaa ja rahoitusta, mutta pikavippien aggressiivinen markkinointi ja kohtuuttomat korot vain syventävät ahdinkoa, Mäkinen huomauttaa. Taloudellisiin vaikeuksiin joutuneiden tilannetta hallitus haluaa helpottaa myös lisäämällä ulosottolain joustavuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että velkojilla olisi mahdollisimman matala kynnys ottaa käyttöön esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia tai maksuaikojen myöhentämisiä. Pienten ja keskisuurten yritysten aseman helpottamiseksi hallitus esittää perintälakiin tilapäistä muutosta, jolla kuluttajasaata

Kvarnström & Biaudet: Coronaviruset känner inga gränser - det bör vi inte heller göra / Koronavirus ei tunne rajoja – eikä meidänkään pitäisi3.4.2020 10:00:27 EESTTiedote

Riksdagsledamöterna Johan Kvarnström (SDP) och Eva Biaudet (SFP) har undertecknat ett upprop för europeisk solidaritet i dessa svåra tider. Uppropet är undertecknat av 42 nationella beslutsfattare från 25 europeiska länder. I uppropet konstaterar beslutsfattarna att världen aldrig varit så väl rustad för en global pandemi som just nu med tanke på alla starka internationella nätverk och institutioner så som Världshälsoorganisationen (WHO).

SDP:n Kymäläinen: Vihdoinkin kotihoidon pysäköintiä yhdenmukaistetaan1.4.2020 17:44:00 EESTTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) toteaa tyytyväisenä valiokunnan saaneen valmiiksi mietintönsä kotihoidon työntekijöiden pysäköinnin helpottamiseksi. Liikenne- ja viestintävaliokunta on peräänkuuluttanut jo vuosia valtakunnallisen sääntelyn tarpeellisuutta kotihoidon työntekijöiden pysäköintiin. - Tämän esityksen myötä kunnille syntyy yhtäläinen mahdollisuus kotihoidon pysäköintiongelmien vähentämiseen ja vastaavasti näiden palvelujen tehostamiseen. Valiokunnan mietintö etenee eduskunnan käsittelyyn, ja sen sisältämän lainsäädännön on tarkoitus tulla voimaan 1.6.2020, Kymäläinen kertoo. - Kotiin vietävien palveluiden helpottamisen eteen on tehtävä kaikki mahdollinen, sillä tulevaisuudessa kotihoidon ja vastaavien palvelujen tarve lisääntyy väestön ikääntymisen myötä. Kentältä kuuluneen viestin mukaan varsinkin suurissa kaupungeissa pysäköintipaikkojen löytämisen vaikeus on vähentänyt merkittävästi asiakaskäynteihin käytössä olevaa aikaa. Viesti on n

Kansanedustaja Malm ehdottaa teollisuuden työpaikoilla 12-tuntiseen vuorojärjestelmään siirtymistä: ”Se toisi merkittävää hyötyä poikkeusoloissa”1.4.2020 13:05:29 EESTTiedote

Useilla teollisuuden alan työpaikoilla on koronavirustilanteen myötä siirrytty 12-tuntiseen vuorojärjestelmään. Työaikamuodon etuna on vuoronvaihtojen vähäisyys. Käytännössä tämä johtaisi siihen, että työntekijät kohtaavat vuoron aikana toisia työntekijöitä harvemmin. Kansanedustaja Niina Malm (sd.) kannustaa teollisuuden työnantajia ja työntekijöitä hyödyntämään paikallista sopimista koronatilanteessa 12-tuntiseen vuorojärjestelmään siirtymiseksi.

Kansanedustaja Salonen: Kotihoidossa hoitajien hengityssuojaimilla suojellaan vanhuksia1.4.2020 11:13:22 EESTTiedote

Kuntien käytännöt hoitajien suojavarusteiden käytöstä vanhusten kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa hoivassa koronavirusvaaran vuoksi ovat vaihdelleet toisistaan. Erot käytänteissä ovat johtuneet THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön yksityiskohdiltaan erilaisista ohjeistuksista. THL on ohjeistanut koti- ja ympärivuorokautisessa hoivassa työskenteleviä käyttämään suojavarusteita aina, kun asiakkaalla on hengitystieinfektion oireita. Sosiaali- ja terveysministeriö on taas suositellut hengityssuojainten käyttöä kaikilla asiakaskäynneillä. Tästä syystä sosiaali- ja terveysministeriö on täsmentänyt tiistaina ohjeistusta. Jatkossa kotihoidossa tulee käyttää hengityssuojaimia kaikilla asiakaskäynneillä. Oireettomien ja terveiden asiakkaiden kanssa tulee käyttää kertakäyttöistä suojainta. Hengitystieinfektioon sairastunutta hoidettaessa on käytettävä aina kirurgista suu-nenäsuojusta, suojakäsineitä sekä suojatakkia tai esiliinaa. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd) pitää tärkeänä, että

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme