PKY Travel Oy

Työhyvinvoinnin keskiössä ovat ihmissuhteet

Jaa

Työterveyslääketieteen erikoislääkäri Matti Peura Medics24:stä on hyvän arjen puolestapuhuja. Myös liikuntaterapeutti Lauri Pyykkönen Golden Rainbow:sta kehottaa tekemään arjesta juhlaa. Jotta hyvä arki työpaikoilla on mahdollista, on ihmissuhteiden oltava kunnossa ja se vaatii kohtaamisia sekä hyviä puitteita, joita puolestaan PKY Travel tarjoaa.

Kun työnantaja majoittaa työntekijänsä laadukkaasti, se viestii arvostuksesta.
Kun työnantaja majoittaa työntekijänsä laadukkaasti, se viestii arvostuksesta.

- Tyky-päivät ovat hyvä esimerkki kohtaamisista. Niiden tärkein tehtävä on opettaa osallistujille tasa-arvoinen ihmisten välinen kohtaaminen. Yhdessä tekeminen, toisiinsa tutustuminen muulla kuin työpaikalla avaa silmät huomaamaan, että kaikkihan me ollaan tavallisia ihmisiä niin siivoojat kuin johtajatkin asemaan katsomatta, sanoo työterveysasioihin erikoistunut lääkäri Matti Peura Medics24:stä, joka tarjoaa etälääkäripalveluita.

Paikan valinnan tärkeys

Poikkeuksetta Tyky-päiviä mennään viettämään paikkaan, jossa kuvitellaan mielen virkistyvän. Paikan valinta voi jo sinänsä aiheuttaa HR-asioista vastaavalle harmaita hiuksia. Optimaalinen paikan valinta vaatii vaivaa ja aikaa. Se on haasteellista varsinkin jos aikaa ei ole. PKY Travelin ystävällinen henkilökunta auttaa yrityksiä kartoittamaan parhaan mahdollisen Tyky-päivä paikan. 

Pelkkä onnistunut paikan valinta ei tee onnistuneita Tyky-päiviä. Tarvitaan ruokaa ja ajanvietettä sekä puitteet mukavalle yhdessäololle. Kenties kuljetus. Yhteishenkeä kohottavat Tyky-päivät koostuvat monesta pienestä asiasta. Onnistuneesta kokonaisuudesta kaikki nauttivat, mutta heikko lenkki järjestelyissä voi aiheuttaa pahaa mieltä.

Oivallus yhteenkuuluvuudesta

- Tyky-päivillä on hyvä, että joku toimii koordinaattorina, näin päivistä saadaan enemmän irti. Onnistuneet Tyky-päivät vahvistavat työyhteisön yhteenkuuluvuutta, muistuttaa Peura.

Peura tietää, että arjessa unohtuu helposti sosiaalisten kontaktien merkitys niin työpaikalla kuin vapaa-aikanakin. Ihmisen tulee saada kokea olevansa tärkeä omassa yhteisössä. Homo sapiensin perustarve on kuulua joukkoon.

- On tärkeää oppia ymmärtämään, että kaikki ovat ihmisiä, jotka tarvitsevat toinen toisiaan. Tämän oivallus vahvistaa lauman, työyhteisön, yhteenkuuluvuutta. Alkaa vallitsemaan ilmapiiri: "Minä olen valmis tekemään sinun edestä jotain". Se on inhimillistä ihmisenä olemista, selvittää Peura. 

Peuran mukaan tasa-arvoisuuden myötä työilmapiiri muuttuu turvallisemmaksi ja silloin kommunikaatio muuttuu mutkattommaksi.

Matkat ja viihtyvyys

Työmatkan aiheuttavat monasti työpahoinvointia, mutta miksi ne eivät voisi aiheuttaa työhyvinvointia?

Työhyvinvointia työmatkoilla edistää puitteet, jotka työntekijä kokee itselleen miellyttäväksi. Joku haluaa olla hotellissa ja nauttia huonepalvelusta 24h. Toinen haluaa mennä työmatkallaan vaikkapa luontohotelliin tai vuokrata huoneiston, johon voi kutsua liikekumppaneita tai ystäviä kylään. Matkustavaisten tarpeet vaihtelevat tilanteiden mukaan.

Kun yrityksellä on edullinen PKY Travel -jäsenyys, se pystyy tarjoamaan työntekijöilleen heidän haluamansa majoitusta, vieläpä kustannustehokkaaseen hintaan.

Etu ei rajoitu vain työmatkoihin, sillä yrityksen jäsenyydellä työntekijät ja heidän perheensä voivat matkailla PKY-eduilla myös vapaa aikanaan. Valinnan varaa löytyy niin koti- kuin ulkomaillakin. Unelmien työ- ja vapaa-ajan matkojen suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Halutessaan työnantaja voi tarjota työmatkan oheen lomamatkan työntekijän valitsemassa majoituspaikassa. 

On sanomattakin selvää, että tyytyväinen työntekijä on sitoutuneempi.

Tehdään arjesta juhlaa

Työhyvinvoinnista luennoiva liikuntaterapeutti Lauri Pyykkönen perustaa hyvän olon oppinsa Laurin pyramidiin, jonka alimmalla tasolla on rakkaus, ihmissuhteet ja vuorovaikutus.
- Ihmissuhteet ovat kaiken perusta ihmisen hyvinvoinnille. Kun henkilö voi hyvin niin psyykkisesti kuin fyysisestikin, tulee vähemmän sairauspoissaoloja, tietää Pyykkönen.
Hän kertoo, että keskivertopalkansaajan sairauspoissaolopäivän hinta on viisisataa euroa. 

Pitkittynyt stressi johtaa työuupumukseen ja masennukseen sekä pitkiin poissaoloihin työpaikalta.

- Liikunta on kokonaisuus, johon kuuluu: fyysinen keho, sosiaalinen vuorovaikutus ja psyykkinen mieli. Kun ne ovat blanssissa, niin arki on hallinnassa ja siitä voi tehdä jopa juhlaa. Usein näin ei ole, toteaa Pyykkönen.

Juuri siitä syystä on tullut uusi ilmiö, että yhtiö palkkaavat työntekijöilleen koutseja, jotka pitävät huolta näiden fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistaan.

- Ilmarinen on palkannut kokopäiväisen liikuttajan. Joissakin työpaikoissa saa harrastaa liikuntaa työaikana. Pekka Niska on ollut uranuurtaja patistaessaan työntekijöitään pitämään fysiikastaan huolta. Terveelliset elämäntavat ovat siellä hinnoiteltu. Esimerkiksi tukanpolton lopettamisesta työntekijä saa tuhat euroa. Lenkkeilystä maksetaan euro per kilometri. Esimerkkejä riittää. Miksi ihmeessä työnantaja ei hankkisi lomaetuja työntekijöilleen, koska se on suorassa suhteessa työhyvinvointiin, kysyy Pyykkönen.

Hän on liikkuva luennoitsija, joka singahtaa mielellään vaikka ulkomaita myöden   koutsaamaan henkilökuntaa ja johdattamaan heitä liikunnan iloihin.

______________________KAINALOON________________________________________

PKY Travel yritysjäsenyys

Liittymällä yritysjäseneksi saa käyttöoikeuden myös perheelle ja työntekijöille maailmanluokan kohteisiin ja palveluihin. Käytössä on valikoituja kartanoita, villoja, mökkejä, hotelleja ja huoneistoja edulliseen sopimushintaan. 

___________________ KAINALOON___________________________________________

Monta tapaa hyödyntää jäsenyyttä

Valmiiksi neuvotellut sopimukset hotellien ja kokoustilojen osalta helpottavat jäsenyrityksien koulutustarpeita. PKY järjestää yhteistyökumppaniensa kautta yli 10.000 koulutuspäivää vuodessa.

PKY tarjoaa jäsenyrityksilleen mahdollisuuden verkostoitua ja myydä omia palveluita muille jäsenille. Näin pienikin yritys saa suuren yrityksen edut yhteisön massan ansiosta.

Jäsenyys on rahanarvoinen ja kustannustehokas henkilöstöetu.

Jäsenyritysten käytössä ovat myös verkostopäivät ja meeting point -tapahtumat.

Kun työnantaja majoittaa työntekijänsä laadukkaasti, se viestii arvostuksesta.

Avainsanat

Kuvat

Kun työnantaja majoittaa työntekijänsä laadukkaasti, se viestii arvostuksesta.
Kun työnantaja majoittaa työntekijänsä laadukkaasti, se viestii arvostuksesta.
Lataa
Pajuniemen kartano
Pajuniemen kartano
Lataa
PKY Travelin asiakkaiden käytössä olevia kulkupelejä.
PKY Travelin asiakkaiden käytössä olevia kulkupelejä.
Lataa
PKY Travelin yksi Helsingin huoneistoista.
PKY Travelin yksi Helsingin huoneistoista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

PKY Travel Oy
PKY Travel Oy
Alkulantie 24
88600 Sotkamo

09 42727333http://www.pkytravel.fi

PKY Travel on luonut aivan uudenlaisen matkailutuotteen, joka on suunnattu niin yrityksille kuin yksityisillekin. Valikoima koostuu yrityksen omista kohteista sekä kumppanikohteista, joita verkoston jäsenet pääsevät hyödyntämään. 

Yrityksen palveluksessa on laaja joukko matkailualan ammattilaisia. Se tuottaa matkailun lisäksi laajan kattauksen yrityksien tarvitsemia lisäpalveluita kuten koulutus- ja konsultointi- ja tapahtumapalveluita.

PKY Travel on 2017 vuonna rekisteröity tavaramerkki, joka on saanut vuonna 2018 suomalaisen Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeuden.

Yritys myy jäsenyyttä, joka takaa käyttöoikeuden suomalaisiin upeisiin kartanoihin, villoihin, mökkeihin ja hotelleihin sekä laadukkaisiin huoneistoihin. Valikoimissa on myös maailman luokan kohteita edullisella jäsenhinnalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta PKY Travel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme