Tilastokeskus

Työllisyyden kasvu jatkui, työttömiä jo vähemmän kuin vuonna 2019 ennen koronaa

Jaa

Työllisiä oli lokakuussa 65 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrä taas oli 37 000 alempi kuin vuosi sitten. Samalla työllisten määrä kipusi takaisin koronakriisiä edeltävän vuoden 2019 tason yläpuolelle vaisumman syyskuun jälkeen.

”Työttömien määrässä mentiin ensimmäistä kertaa koronakriisin alun jälkeen vuoden 2019 alapuolelle”, toteaa Tilastokeskuksen yliaktuaari Tatu Leskinen. 

”Työllisyys taas palautui nopeasti jo toukokuussa ja pysytteli koronaa edeltävällä tasolla syyskuuhun asti. Nyt lokakuussa myönteinen vire jatkui taas vahvempana ja työllisten määrä kipusi takaisin vuoden 2019 yläpuolelle”, hän täydentää. 

Työllisiä oli lokakuussa 2 570 000 (virhemarginaali ±32 000). Työllisiä miehiä oli 43 000 enemmän ja naisia 22 000 enemmän kuin vuoden 2020 lokakuussa. Työttömien määrän lisäksi työvoiman ulkopuolella olevien määrä väheni. 

Työllisyysasteen trendiluku nousi 72,7 prosenttiin. Trendi on noussut yhtäjaksoisesti koko vuoden, työttömyysasteen trendi vastaavasti samalla laskenut.

”Suomen talouskasvun on ennustettu jatkuvan nopeana myös ensi vuonna, mutta emme vielä tiedä miten koronapandemian neljäs aalto tulee vaikuttamaan talouteen ja työllisyyteen”, Leskinen pohtii.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tatu Leskinen, yliaktuaari
P. 029 551 3285
tatu.leskinen@tilastokeskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Rakennusyritykset syyskuussa vahvassa kasvussa12.11.2021 08:02:26 EET | Tiedote

Rakennusyritysten liikevaihdon huhtikuussa alkanut kasvu vahvistui edelleen syyskuussa. Työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi syyskuussa 8,3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Liikevaihdon kasvu jatkui kaikilla rakentamisen toimialoilla. Talonrakennusyritysten liikevaihdon kasvu hidastui syyskuussa kuitenkin hiukan elokuusta. Syyskuussa talonrakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 6,4 prosenttia edellisvuodesta. Myynnin määrä kasvoi syyskuussa 5,2 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. "Asuinrakentamisen hankkeiden lupa- ja aloituskehitys on tänä vuonna ollut huipussaan syksystä 2020 alkaneen nousun jäljiltä, ja viimeisen vuoden aikana on aloitettu lähes 48 000 asunnon rakentaminen. Voimakas kustannusten nousu ja työvoiman saatavuustilanne on samanaikaisesti vaikeuttanut rakentamista. Kustannusten nousun uskotaan jo kuitenkin taittuneen, ja tulevien kuukausien näkymät talonrakentamisen liikevaihdon kehitykseen ovat positiiviset”, sanoo tilastopäällikkö Paula Paavilainen. Voi

Asuntokauppa tasaantui heinä-syyskuussa edellisneljänneksistä28.10.2021 08:05:29 EEST | Tiedote

Vanhojen osakeasuntojen hintojen vuosinousu jatkui kolmannella neljänneksellä vahvana kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Hinnannousu tasoittui ennakkotietojen mukaan kuitenkin selvästi edellisiin neljänneksiin verrattuna. Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat nousivat 5,6 prosenttia viime vuodesta, mutta laskivat 0,4 prosenttia toiseen neljännekseen verrattuna. Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 5 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat 6,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Asuntokauppoja tehtiin kiinteistönvälittäjien kautta kolmannella neljänneksellä 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna ja 7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Kasvu oli kuitenkin pienempää kuin vuoden aiempina neljänneksinä. ”Kaupankäynti tasaantui etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin kauppoja saman verran kuin kolmannella neljänneksellä vuosi sitten”, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Elina Vuorio. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella pidempään jatkunut rivita

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme