Hämeen ELY-keskus

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021

Jaa

Hämeen TE-toimiston alueella käynnistyy 1.3.2021 kaksi työllisyyden kuntakokeilua. Lahden seudun kuntakokeilua hallinnoi Lahti kumppaneinaan Asikkala, Hollola, Kärkölä ja Orimattila. Hämeenlinnan seudun kokeilua hallinnoi Hämeenlinna kumppaneinaan Hattula ja Janakkala.

Työllisyyskokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikommassa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. 

Hämeen TE-toimistosta siirtyy kokeilukuntien työnjohdon alle yhteensä 71 työntekijää ja lähes 16 000 työtöntä asiakasta. Kaikki kuntien palveluihin siirtyvät asiakkaat saavat kirjeen TE-toimistosta ja heitä on tiedotettu siirrosta Oma asiointi -palvelun kautta. Osa kokeilukuntien työnhakijoista jää edelleen TE-toimiston asiakkaaksi, ja heidän asiakkuutensa jatkuu TE-toimistossa entiseen tapaanTyönhakijat, jotka asuvat muissa kuin kokeilukunnissa, saavat työllisyyspalvelunsa kuten ennenkin. Jatkossa TE-toimistot keskittyvät palvelemaan kokeiluihin kuulumattomia työnhakija-asiakkaita sekä laajasti työnantaja- ja yritysasiakkaita. 

Lisätietoja työllisyyden kuntakokeilusta: https://tem.fi/tyollisyyskokeilut 

Yhdessä saadaan enemmän aikaan 

Kuntakokeilujen käynnistyessä aktivoituvat myös alueelliset lakisääteiset kuntakokeilujen seurantaryhmät. Ryhmän tehtävänä on mm. varmistaa palvelujen saavutettavuus ja yhdenvertaisuus työnhakijoille koko Hämeessä.  Nämä ryhmät myös tukevat kokeilujen onnistumista, yhteistyön sujuvuutta ja raportoivat kokeilun tuloksista ja vaikuttavuudesta.  

- Tällä kertaa samaan pöytään ovat asettuneet sekä Päijät-Hämeen että Kanta-Hämeen kokeilut TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa. Mukana ovat myös henkilöstöjärjestöjen edustajat, riemuitsee Hämeen kuntakokeilujen seurantaryhmän puheenjohtajana toimiva Hämeen TE-toimiston johtaja Eija Mannisenmäki. 

Alatyöryhmien kautta alueen yritykset, oppilaitokset ja palveluntuottajat sekä asiakkaat kutsutaan mukaan yhteiseen työllisyyspalvelujen uudistukseen.  

- Yhteistyö ja avoin tietojen ja kokemusten vaihto yli maakuntarajan tuo toivottavasti uutta oppia kumpaankin maakuntaan. Ainakin ensitunnelmat ovat luottavaisetjatkaa Mannisenmäki. 

- Hämeen TE-toimisto on uudistanut toimintatapojaan vuoden vaihteessa. Kokeilujen ja työllisyyden hoidon uusien tuulien edetessä keskeiseksi muodostuu yhteisestä työnantaja- ja yrityspalvelumallista sopiminen. Tavoitteena on selkiyttää yrityspalvelujen pirstaleista kenttää yhteistuumin – ja hyvällä asenteella. Keskeisessä roolissa tässä kumppanuustyössä ovat Hämeen yritykset sidosryhmineen, kertoo Hämeen ELY-keskuksen E-vastuualueen johtaja Vesa Jouppila. 

Merkittävä muutos tapahtuu TE-toimistojen suunnatessa palvelunsa alueen elinvoiman ja kasvun turvaamiseen. Jatkossa TE-toimisto jalkautuu koronatilanteen hellittäessä yrityksiin ja auttaa työnantajia löytämään tarpeisiinsa osaavia työntekijöitä tai tarjoaa koulutusta yritysten työntekijöille. ELY-keskus puolestaan voi tarjota kehittämis- ja kansainvälistymispalveluja yrityksille sekä neuvontaa työllistämisratkaisuihin. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Eija Mannisenmäki, Hämeen TE-toimisto, eija.mannisenmaki(at)te-toimisto.fi, puh. 0295 041 840

Johtaja Vesa Jouppila, Hämeen ELY-keskus, vesa.jouppila(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 025 013

Tiedotus:
Kirsi Elomaa, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 037

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme