Työn ja oppimisen tulevaisuuden hohdetta EDUXR Fall 2020 -tapahtumassa
Keväällä 2020 alkanut poikkeustilanne järisytti läsnäoloon perustuvia sosiaalisia sidoksia ja pakotti työyhteisöt fyysiseen etäisyyteen. Kohtaaminen ja yhdessäolo ovat tarpeita, joille on sijansa oppimisessa ja työssä. Näihin tarpeisiin vastaamaan syntyi EDUXR 2020 -tapahtuma, jossa oppimisen asiantuntijat kohtasivat AltspaceVR -virtuaalimaailmassa.

Nyt marraskuun pimeydessä olemme jo kokeneita etätyöläisiä, joten on aika katsoa tulevaisuuteen ja antaa sen kipinöidä. 26.11. järjestettävä EDUXR FALL 2020 tarjoilee oppimisen ja työn tulevaisuudesta kiinnostuneille kurkistuksen tulevaisuuden työkavereihin, laajennetun todellisuuden työympäristöihin ja mullistuvaan työnteon kulttuuriin. Puhujina ovat alan innovaattorit ja säkenöivät huippuosaajat.
ThingLinkin Ulla-Maaria Koivula muutti perheineen Piilaaksosta Pohjois-Karjalaan ja nyt Kontiolahdelta työskennellään sekä Facebookille että globaalille startupille. Koivula puhuu tapahtumassa työn tulevaisuudesta sekä siitä, miten etätyöparatiisi voi olla missä vain. Henri Pirkkalainen ja Osku Torro Tampereen yliopistosta avaavat puolestaan sitä, millaista oppiminen virtuaalimaailmoissa on – elämyksellisempää ainakin?
YLE Innovationsin Wesa Aapro, Satu Keto, Jari Lahti ja Jouni Frilander kertovat YLE:n XR-kehitystyöstä ja tutustuttavat osallistujat tulevaisuuden työkavereihin. Esitysten lisäksi ohjelmaan on varattu runsaasti aikaa tutustua erilaisiin virtuaalitodellisuuteen rakennettuihin oppimisen ja työnteon maailmoihin sekä kohdata mielenkiintoisia tuttavuuksia. Iltaohjelman kruunaa ainutkertainen timantti: Heikki Salo esittää avatarina akustisesti Miljoonasateen klassikkohitin ”Marraskuu”.
– Virtuaaliympäristöissä oppiminen on tutkimusten mukaan tehokkaampaa kuin perinteisessä oppimisympäristössä, kertoo Tampereen yliopiston digijohtaja Juha Eskelinen ja jatkaa. – Olemme mullistavan asian äärellä. Jo nyt pystymme työskentelemään ja oppimaan täysin riippumatta siitä, missä satumme asumaan, mutta tulevaisuudessa työskentelyn tavat ja ympäristöt ovat yhä toimivampia ja monipuolisempia.
– Miltä tulevaisuuden työkaveri voisi näyttää? Miten tulevaisuuden työkaveria, digitaalista kaksosta voi opettaa ja voisiko sillä teettää kaikki ikävät työt, pohtii opettajankouluttaja Merja Juntunen Jyväskylän yliopistosta. – Ja tarvitaanko enää fyysisiä toimitiloja?
– Vuorovaikutuksen intuitiivisuus kärsii digivälitteisessä etätyöskentelyssä ja -oppimisessa. Toimivat virtuaalimaailmat ja avatarit tuovat meille takaisin myös luontevat fyysisen maailman viestintäkeinot, mikä tekee niistä varteenotettavia työ- ja oppimisympäristöjä, miettii verkko-opetuksen asiantuntija Ilona Laakkonen JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. – Lisäksi virtuaalisesti voi kokea sellaista, mikä ei fyysisessä maailmassa ole mahdollista. Realiteetit eivät enää rajoita.
EDUXR FALL 2020 kutsuu sinua – liity mukaan marraskuiseen kimallukseen!
EDUXR Fall 2020 -tapahtuma AltspaceVR:ssä torstaina 26.11. klo 13 alkaen. Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.
Ohjelma ja ohjeet osallistumiseen: https://bit.ly/eduxrfall2020
Lisätietoa:
Juha Eskelinen, Tampereen yliopisto, juha.eskelinen@tuni.fi, +358400607548
Merja Juntunen, Jyväskylän yliopisto, merja.juntunen@jyu.fi, +358408054252
Ilona Laakkonen, JAMK, ilona.laakkonen@jamk.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anitta KananenViestinnän asiantuntija
Puh:+358 40 8461395anitta.kananen@jyu.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän yliopiston englanninkielisten ohjelmien hakijamäärä jatkoi kasvua21.1.2021 10:52:15 EET | Tiedote
Syksyllä 2021 alkavat Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat houkuttelivat jälleen ennätysmäärän kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita.
Tietotekniikan professori Lauri Kettusta kiehtoo informaatioteknologian, matematiikan ja tekniikan yhdistäminen21.1.2021 08:53:52 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on kutsunut TkT Lauri Kettusen tietotekniikan (laskennallinen tiede ja teknologiset sovellutukset) professoriksi 1.1.2021 alkaen informaatioteknologian tiedekuntaan.
Kuinka sinä osallistut tieteentekoon? Osallistu kyselytutkimukseen20.1.2021 14:30:00 EET | Tiedote
Tiede on liian tärkeää jätettäväksi vain tutkijoille. Kansalaistiede lisää tieteen avoimuutta sekä luo mahdollisuuksia vastuulliseen tutkimus- ja innovaatiotoimintaan. Nyt tutkijat kuuluttavat kansalaistieteen tekijöitä vastaamaan kyselyyn, jossa tarkastelun kohteena on kansalaistiede itsessään.
Tutkinnot 2020: Ennätysmäärä tutkintoja poikkeusvuonna20.1.2021 09:31:19 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopisto ylitti kirkkaasti tutkintotavoitteensa, sillä yliopistosta valmistui vuonna 2020 yhteensä 3428 tutkintoa: 1843 maisteria, 1407 kandidaattia sekä 173 tohtoria. Poikkeusvuotta 2008 lukuun ottamatta tämä on suurin määrä tutkintoja yliopistossa. Edellisvuonna tutkintoja valmistui 2951.
Kaappi-imettäjiä vai imetysaktivisteja? – Yli vuoden jatkuva imetys äitien kokemuksissa ja mediateksteissä19.1.2021 12:24:07 EET | Tiedote
Imetyksen sopivaan pituuteen liittyy vahvoja kulttuurisia määrittelyjä. Tutkimustietoa siitä, miten yli vuoden lastaan imettäneet äidit asian kokevat on kuitenkin vähän.
Yliopiston tutkimusprofiili vahvistuu – JYU menestyi profilointirahoitushaussa14.1.2021 11:36:59 EET | Tiedote
Suomen Akatemia on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle 5,68 miljoonaa euroa vuosille 2021-2026 keskeisten tutkimusalojen kehittämiseen.
Kutsu tiedotusvälineille: Nuorten taloutta ja tulevaisuutta käsittelevä webinaari 15.1. alkaen klo 1014.1.2021 11:18:43 EET | Tiedote
Monitieteinen tutkimushanke DigiConsumers etsii ratkaisuja nuorten talousosaamisen, kulutustaitojen ja toimeentulon parantamiseen. Hanke haluaa kuntavaalikeväänä nostaa nuorten talouden ja tulevaisuuden haasteet poliittiseen keskusteluun. Paneelissa kuuden suurimman puolueen edustajat.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme